Minister obrany: ZASTAVME TIE KLAMSTVÁ! Presne takéto klamstvá viedli k atentátu na Roberta Fica (VIDEO)
29 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Aj Robert Kaliňák (Smer-SSD) hovorí o tom, že sme svedkami dôsledkov štvania a bičovania emócií niektorými politikmi a médiami. Pripomenul, že aj súčasná vláda mohla ísť cestou, ktorú zvolili tie predošlé – potláčaním každého máličko kritického hlasu. Druhá možnosť bola, skrotenie vlastných emócii a urobiť rozhodnutia najlepšie pre obyvateľov Slovenska. „Sme naďalej presvedčení o mierumilovnosti Slovenskej republiky a spravíme všetko preto, aby sme spolu opäť dokázali vychádzať, aj keď sa vo všetkom nezhodneme. Nikto nesmie byť očierňovaný alebo urážaný len preto, že má iný názor,“ upozornil na sociálnej sieti minister obrany, Robert Kaliňák.

Vo videozostrihu relácie Kráľ na ťahu upozornil, že pre to, aby sme sa posunuli dopredu, je nevyhnutné si popri určitom skľudnení rétoriky urobiť aj podrobnú analýzu.

„Tá vyplynie jednak z vyšetrovania, ale aj zo zistenia, čo k tomu všetkému viedlo, aby sme postupne vedeli tie prekážky, ktoré sa udiali v posledných rokoch, odstrániť,“ avizuje Kaliňák s tým, že aj minulé vlády neboli veľmi kritizované z obavy z Ficovho návratu. Ak aj niektoré médiá mali pokusy ostrejšej kritiky, boli zahriaknuté presne touto hrozbou.

SLUŠNOĽUDIA SA NEVZDÁVAJÚ! Ďalšie vyhrážky smrťou smerákovi (VIDEO)
Richard Glück podľa vlastných slov nepatrí k útlocitným politikom, čo po každom slovnom ataku uteká na políciu. „Avšak vyhrážky, ktoré mi dlhodobo posielal dotyčný pán, po atentáte na Roberta Fica prekročili všetky červené čiary,“ informoval... Čítať ďalej
23 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Minister obrany tiež vysvetlil, že to ukľudnenie nemôže znamenať, ako dohoda na všetko a prijatie každej opozičnej podmienky. To, čo treba vypustiť, je práve to štvanie, ktoré tu jednoducho bolo. Pripomenul tiež video, kde je do zhruba dva a pol minúty skoncentrovaný priebeh celého toho rozoštvávania či už na námestiach, alebo v tlači.

„Ja volám po tom, aby sme merali rovnakým metrom. Musíme sa rovnako pozerať na tú istú udalosť, či ju spácha opozícia, alebo koalícia a merať ju rovnakým metrom. Dostať sa do toho, že musí aj mediálna časť povedať, že každú udalosť budeme merať rovnakým metrom,“ prezentuje Kaliňák svoj názor. Práve streľba na Zámockej je výborný príklad toho dvojakého metra. V tom čase sa zodpovednou za tieto dve vraždy robila časť vtedajšej opozície a všetci poslanci opozície, pričom tí nemali nenávistné prejavy voči LGBT komunite.

„Teraz všetci tí, ktorí toto hovorili, hovoria, že to je len individuálne zlyhanie konkrétneho páchateľa. My sa nemôžeme dostať ani k tomu, že niekto niečo vyprovokoval,“ myslí si minister obrany a situáciu prirovnáva k tomu, že aj pri znásilnení ženy v minisukni nemôže ísť o provokáciu.

Kalíňák si tiež myslí, že tri roky covidového útlaku zväčšili doslova priepasť medzi politikmi a občanmi. Tú zmenšiť bude veľmi ťažké, ale politici Smeru sa cítia byť povinní urobiť to. Je však podľa neho neprijateľné, aby politik označoval voličov za dezolátov, či opice. S týmto kastovaním sa nedostaneme nikam, navyše diplom z človeka ešte charakter neurobil.

DEZINFORMÁCIE o atentáte na Fica! Kto ich šíri? Američania či Rusi?
Denník SME vyčíta ruským médiám, že spustili dezinformačnú kampaň ohľadom atentátu na Roberta Fica. V skutočnosti dezinformácie šíria americké liberálne médiá. Upozornil na to podpredseda parlamentu ľuboš Blaha (Smer-SSD) SME v dnešnom článku... Čítať ďalej
23 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Po atentáte na premiéra musí prísť k rovnocennej diskusii nie len koalície s opozíciou, ale aj s médiami. Nechce to však unáhľovať. Nestačí podľa neho podanie rúk a nakreslenie hrubej čiary. „Toto bol útok na život tretieho najvyššieho ústavného činiteľa, na predsedu vlády, ktorý vychádza z demokratických volieb. To bol útok na demokraciu, útok na slobodné voľby.

ZASTAVME TIE KLAMSTVÁ! Presne takéto klamstvá viedli k atentátu na Roberta Fica

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik