Ako to bolo, keď na Olympe sedela Dibáková, Iliev, Dírer, brbtavý Makara a najsamlepší Kovačič
29 | 05 | 2024 I Mária Škultétyová

Mysleli si, že sú BOHOVIA. Robili si z televízie súkromné teátro.  A my si, pre zmenu, urobme teátro z nich. Urobme si exkurziu na tvár miesta. Pozrime sa, ako to bolo za ich nadvlády nad prostým ľudom. Hovorí Hlas ľudu HD - Mária Škultétyová.

Žiadalo by sa povedať nad sprostým ľudom. Ale nie, to sa im nepodarilo. Lebo prostý neznamená sprostý. Ten ľud bol nespokojný s ich božstvom. Neznášal ich bohorovné pravdy a vystupovanie. Aj niektorí politici mali  tej ich pravdy plné zuby, odmietali a bojkotovali ich. A nespokojný prostý ľud písal sťažnosti na lampáreň. A, čuduj sa, svete, ich božstvo bolo porazené, sťažnosti vyslyšané.

Tak sa na časť tých sťažnosti s odstupom času znova kuknime
DIBÁKOVÁ do nepríčetnosti vytočila DANKA

Až sa obávam, aby sa aj v koalícii nezbláznil a nerozbil ju. Len dúfam, že sa to nestane. Na otázku, či vydrží táto koalícia štyri roky, moderátorke povedal:  „Verím, že vás roztrhne a my štyri roky vydržíme.“

Pomyselným červeným súknom pre zúrivého Andreja bol aj jeho spoločník Šimečka. Rozmaznaný synček, z ktorého otecko spolu s médiami robí politika, aj keď na to nemá. Nezabudol mu pripomenúť, akí sú v tom PS hlúpi, keď chceli odvolávať Eštoka bez vyslovenej dôvery.

Dankovi  sa nepáčil ani spôsob, akým Dibáková viedla reláciu

Od začiatku musel obhajovať svoje výroky o národnom menu, ale aj predstavy svojich ministrov o národnej kultúre a životnom prostredí. Plytkí novinári si vyberajú z výrokov len to, čo sa im hodí. Podstata im uniká. Preto pripomenul,  že na cestovný ruch išlo 23 miliónov a Sorošovi 21.

Moderátorka aj Šimečka sa pri tejto poznámke usmievali.  Podráždený Danko prešiel do osobných urážok: „Vy sa smejete, a pritom ste dievča z malej dediny.“  Červené súkno zareagovalo: „Neurážajte moderátorku!“  Ale rozzúrený býk sa nezastavil: „Pán Šimečka má predstavu o ochrane prírody ako Rizman: náušnica v uchu, dlhé vlasy a zavesiť sa na vežu v Mochovciach.

Hlas ľudu: Tak. A máme PO TELE. A niektorí aj PO CHLEBE
Sila vládnych politikov bojkotovať protivládne progresívne médiá priniesla svoje ovocie. Dlho kritizované politické debaty a ich televízni moderátori končia. Politická angažovanosť sa im nevyplatila. Všetci kopali do Smeru, až sa vykopli z... Čítať ďalej
28 | 05 | 2024 | Mária Škultétyová

KOVAČIČ je iná liga než skrachovaná DIBÁKOVÁ

Kovačič nesklamal. On sa bojkotom vlády len tak ľahko odbiť nedá. Na telo musí byť, aj keby chleba nebolo. Na telo bolo, ale bez tela.

Teda...  bez jedného. Minister Tomáš neprišiel, a tak diskutoval Majerský s prázdnym kreslom a Kovačičom. Kreslo bolo ticho, nebolo mu do reči. Aj preto to nemalo  šťavu ani korenie. Nemalo to nič, na čo sme zvyknutí. Žiadne iskrenie, žiadne skákanie do reči. Nedeľný obed na Markíze nechutil. 

Ale jedna poznámka predsa len stojí za pozornosť. Na otázku moderátora, čo KDH očakáva od Korčoka, Majerský odpovedal: „Nič.“

Veď kto by už len od neho po prehratých voľbách niečo čakal.

Korenie a šťava prišli až v druhej časti. Počúvať predsedu KDH celý čas vyhradený pre túto reláciu, to  by  aj koňa uspalo.

Preto najsamlepší moderátor pozval do druhej časti Banáša a Kňažka

Kto ich pozná, tomu netreba zvlášť hovoriť, ktorý z nich vyšiel z duelu lepšie. Podľa komentárov to bol jednoznačne Banáš. Aj pri vypnutom zvuku bolo jasné, že debatuje inteligent s hercom. Už pred vchodom do štúdia to bolo divákom jasné. Kňažko v svetle kamier kráčal ako gadžo, s rukami vo vreckách. Jeho ksichty a úškľabky tiež hovorili jasnou rečou. Ani tlmočiť do posunkovej nebolo treba.

Sú to bývalí politici s odlišnými názormi.

Jeden podporoval Pellegriniho, druhý Korčoka. Preto bola debata zameraná na prezidentské voľby. Pre tých, čo si nedeľný obed nedali pokaziť politikou, prinášam niekoľko „hodnotných“ výrokov Milana Kňažka.

EXMINISTER ŠKOLSTVA VYTOČENÝ DO BIELA! Novinári z Markízy nie sú žiadni hrdinovia...
"Kvalitná žurnalistika je niečo, čo si má spoločnosť vždy chrániť. A pokojne poviem, že trpezlivých, vecných novinárov, a rozodne tu sú aj takí, bohužiaľ ako spoločnosť málo oceňujeme. Ale tváriť sa, že tieto konkrétne napudrované televízne... Čítať ďalej
28 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Kňažko ma zvlášť pobavil

Niekedy v zápale reči človek povie aj to, čo nechce povedať. Či si to herec neuvedomil, alebo  sa len pomýlil, neviem. Ale prvý výrok je skutočná perla.

-Čiže ja sa nebránim tomu, že my budeme nepriatelia s ostatnými.

-A ja sa pýtam, ja som Západ? Ja som si myslel, že táto krajina, Slovensko, je Západ, že sme súčasťou EÚ. Fico nie je Západ, on je severojuh.

-To, že tu sedíme my dvaja, nad tým sa treba pozastaviť. Politici toto odmietli. Čo si to dovoľujú, kde sú? Myslia si, že toto je Východ? To je chrapúnstvo!

-Právo veta by sa malo zrušiť na základe práva veta.

-Nestrašme „zlý“ Brusel.

-My sme ukotvení v liberálnodemokratickom priestore Západu, uznávame ľudské práva, slobodu médií.

-Ty ma interpretuješ, že som povedal, čo som nepovedal.

-Ja počujem a dokonca aj rozumiem po slovensky, takže nemusíš mi to prekladať.

-Opýtajte sa Matoviča, ja nie som jeho hovorca.

Z Banášových myšlienok vyberám jednu, ktorá odznela v závere: „Pokoj tu zavládne vtedy, keď každý občan sa bude starať o seba!“

Kovačič vs. Markíza. Vyjadrila sa aj Puškárová, či Vincze
Slová Michala Kovačiča na záver nedeľnej relácie Na telo rozprúdili vášne. Niektorí kolegovia moderátora podporili, zareagovalo však aj vedenie Markízy. Ozvali sa moderátori, aj politici. Kým včerajšia prvá reakcia bola diplomatická, dnes... Čítať ďalej
27 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

HNUS, čo si ten DÍRER dovoľuje

Tento človek V politike musí skončiť. Jeho úvodné komentáre a celé moderovanie sú dôkazom toho, že je to zákerný, zlý človek. Klame, vymyslí si hocičo, len aby škodil Ficovi a jeho vláde. Ako moderátor nestojí ani za fajku močky.

Kto sledoval poslednú reláciu, pozastavil sa nad tým, ako sa vyjadril o vláde Róberta Fica. Smer zastupoval Marián Kéry, kultivovaný, vzdelaný a už svojím zjavom milý človek. Nikoho  neuráža, je pokojný, ale kydať na Smer a špiniť ho výmyslami chorých mozgov, to  nedovolí. Tak aj teraz. V poslednej relácii pohotovo zareagoval na Dírerovu poznámku, že vo vláde sedia obvinení a obžalovaní ľudia. Slovo obžalovaní ešte pre istotu zopakoval, aby mu dal patričnú váhu.

Richard Dírer, screenshot TA3 | Richard Dírer - moderátor spravodajstva, alebo aktivista?

„Pán redaktor, kto bol odsúdený?“ opakovane  sa ho opýtal Kéry. A ten  novinársky chudák, prichytený pri klamstve, habkal, snažil sa z toho vykecať, až si zaskočený tým, čo nečakal, poplietol slová. Napokon povedal, že vo vláde nesedí nikto odsúdený. 

Aj z tohto vystúpenia vidieť, že Dírer je nielen hnusný klamár, ale aj hlupák, ktorému Kéry musel vysvetliť rozdiel medzi obžalovaným a odsúdeným. Dírer má ďaleko od nezávislého  a objektívneho  novinára, mal by sa preto porúčať. Najlepšie by bolo, keby z obrazovky celkom zmizol.

Iliev na koni

Kto sledoval túto nedeľu reláciu V politike s Rasťom Ilievom, bol svedkom toho, ako sa hrdo priznal k svojej sexuálnej orientácii. Rozhodol sa tak,  je to jeho vec. Jeho kolega Dírer tak urobil ešte pred vraždou dvoch mladých homosexuálov.  V rovnakej relácii povedal, že  je gay.

Túto nedeľu sme boli aj svedkom arogancie Rasťa Ilieva.  Z relácií ho poznáme  ako rázneho novinára. Tentoraz to však poriadne prešvihol. Téma vraždy ho posadila na koňa. Z výšky videl svojich hostí ako nepriateľov LGBTI komunity. Dokonca  aj liberálnu Cigánikovú na jednom mieste nepochopil,  až sa musela brániť. Bol arogantný, všetkým vnucoval svoj názor. Nechcel pochopiť, že nie každý s ním musí súhlasiť. Drzo sa pýtal poslanca Tomáša, prečo sa v statuse nevyjadril k vražde, prečo nebol na pochode. Rýpal do svojich hostí, najmä do Gyimesiho a Tomáša.  Tomáš to už nevydržal a povedal mu: „Pán moderátor, vy ste dnes nejaký vysadený!“ Mal pravdu.

Moderátor Rastislav Iliev, foto: archív Rasťa Ilieva

No vrcholom všetkého bola Ilievova výzva k novinárom, hercom a politikom, ktorých vraj v parlamente nie je málo. Vyzval ich, aby nemlčali,  aby sa priznali k svojej sexuálnej orientácii. Ja si na rozdiel od neho myslím, že je vecou každého, či si to nechá pre seba, alebo sa s tým  pochváli. Lebo sú ľudia, čo si svoju intimitu strážia. To, čo sa deje za dverami ich spálne, je ich osobná vec, s tým sa nejde na bubon.

Nie, pán Iliev , to, čo ste naposledy predviedli, je nechutné, takto sa politická relácia nerobí!

A ešte o Makarovi:
A máme prd makový

Dnes toho na mňa bolo priveľa. Že ich huby nebolia od toľkých klamstiev! Aj politikov, aj tých, čo im skáču do reči. Liezli mi na nervy. Ale fest. Aj  Krúpa, aj Šipoš, aj “Jeho Excelencia“ Valášek. Tie úvodzovky myslím ako úvodzovky. Všetci zarastení ako chudáci, čo pod mostom bývajú. A k tomu žalobaba, čo  na vlastných špiní  a ešte aj ten brbtavý a koktavý Makara. Ten ma dnes fakt poriadne naštval.  Najradšej by som bola zobrala gumipušku a strelila im do sedacej časti tela. Týždeň by nariekali: „Jáj, moja riť, moja riť!“ a týždeň by sa na tú riť neposadili.

Naozaj by som to spravila. Aby vedeli,  že zbrane, čo posielajú na Ukrajinu, sú inakšieho kalibru ako strela z gumipušky. Čo je boľavá riť proti tomu?! Tie zbrane na Ukrajine zabíjajú. Ale hovor to sprostým!

Chystá sa vzbura v Markíze? Niektorí zamestnanci zaujali stanovisko
V televízii Markíza to začína poriadne vrieť. Po tom čo progresívny moderátor M. Kovačič zneužil vysielací čas na odprezentovanie osobných názorov, prichádza okamžitá stopka pre reláciu Na telo. Za Michala Kovačiča sa ihneď postavilo takmer 100... Čítať ďalej
27 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Kto sa vyhrážal Makarovi? Niekto zo Smeru?

V nedeľu to nebol brbtavý, ako ho poznáme. Občas si štekol na Hegera, ale Fica  pozorne počúval. Pozeral naňho ako zamilovaný.

Čo sa stalo

Je chorý? Videl smrť? Čítal o brbtavom Makarovi? Vyhrážal sa mu niekto ako Jančkárovej?  Bol ten niekto zo Smeru? Alebo mu v RTVS pohrozili, že nonono, musíš sa polepšiť, lebo...?!

Ale vážne

Túto nedeľu to bol celkom iný Makara, než na akého sme zvyknutí.  Ficovi dal pokoj, neskákal doňho, aj  ho dlho nechal hovoriť.  Dnes bol na jeho strane. Ani sa nečudujem. Heger potužený vodkou a viagrou kydal na Fica a chválil Hegera. Ako vždy. A to už aj na Makaru bolo priveľa. Skočil doňho, aby prerušil tie drísty. Lenže Edo sa nedal vypnúť. Fico sa náramne bavil a zo dva razy aj povedal moderátorovi: „Nechajte ho dohovoriť!“

Len keby sa toho zasrana Šimečku nebál!

Už sme si zvykli na to, že Fico sa so svojimi súpermi hrá ako mačka s myšou. Až mi je niekedy tej myšky ľúto. Ale zaslúžia si. Nikdy im Fico neoplatí to, ako mu ubližujú. A pritom mu nikto z nich nesiaha ani po členky. Nechá tých chudákov, nech sa strápňujú pred národom a  nakoniec ich zhltne aj s topánkami. A výborne sa pozabáva. Tak ako naposledy s Hegerom. Len keby sa toho zasrana Šimečku nebál!

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Bukovský Kovačičovi: KOĽKOKRÁT STE MLČALI, KEĎ SA CENZUROVALO A ZAKAZOVALO! To nebola „orbanizácia“? (VIDEO)
„Hviezdny“ moderátor TV Markíza Michal Kovačič zažíva krušné momenty. Lekár a imunológ Igor Bukovský mu pripomína, že keď jeho zamestnávateľ z politických dôvodov stiahol z obrazovky inú reláciu, tak pán Kovačič mlčal. A mlčal aj vtedy, keď vláda... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik