Ukrajinci majú Slovákov (podľa Matoviča) za zradcov
28 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Kolega v redakcii HD na titulok povedal: "To naštve!" A zrejme mal pravdu, hoci drsnú a smutnú. Igor Matovič je aj so svojou suitou na "grand tour" na Ukrajine. Nemôže nenávisť teraz šíriť doma, lebo sa to nepatrí, tak vycestoval so svojím púťovým tovarom i jeho trhovníkmi do Kyjeva. Z tej "all inclusive" cesty poskytuje pravidelné informácie s patričným pátosom aj na svojom profile na sociálnej sieti.

Proste, podľa Matoviča berú Ukrajinci výsledok slovenských septembrových parlamentných volieb za zradu. Dobre by asi teraz padla otázka, či za zradu považujú Slováci napríklad Kyjevský majdan. Ale ako výraz "vďaky" Ukrajiny za pomoc zo Slovenska , miliardovú pomoc, nám to asi bude stačiť. Aj keď - Matovič. Možno treba brať ten výrok s rezervou, hodnou tohoto jedinca.

"Najsvätejšia trojica" v akcii

• "Dávame sem vlajku ako dôkaz toho, že na Slovensku sú politici a aj obrovské množstvo ľudí, ktorí súcitia s Ukrajinou," vyjadril sa v predvolebnom videu poslanec Galko s dôvetkom, že táto vlajka je symbolom všetkých našich občanov, ktorí vedia že slobodné deti na Ukrajine sú aj slobodné deti na Slovensku, aj v celej Európskej únii.

• Mikulec stojac na moste dodal, že vlajka slovenského národa je symbolom za všetko, čo urobili naši krajania pre ukrajinských susedov od vypuknutia konfliktu a tiež za všetkých, ktorí nesúhlasia s mnohými politikmi tvrdiacimi, že vojna na Ukrajine nie je.

• "Oddnes je hrdo Slovensko medzi ostatnými krajinami. Robíme to za vás," uzavrel expremiér Matovič, pre ktorého ide o gesto za tých Slovákov, ktorí si uvedomujú statočnosť Ukrajincov bojujúcich aj za našu slobodu."

Ale, viete čo? Dajte si Matovičovo emotívne "zážitkové videjko"!

&v=437652035640894

Zelenský náhle zoškrtal svoj desaťbodový mierový plán
Už v ňom najnovšie nie sú také požiadavky ako "žiadne hranice z roku 1991 či žiadne reparácie".Zelenský prekvapivo, ale vzhľadom na frontovú situáciu logicky, odstránil sedem z desať bodov svojho „mierového vzorca“. Informuje spravodajský web... Čítať ďalej
28 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik