Rekordný KRACH firmy za ťažké MILIÓNY! Stojí za ňou známy podnikateľ z mega kauzy: ZOMREL za záhadných okolností
28 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Na východe Slovenska riešia krach, v ktorom ide o desiatky miliónov eur. Výrobca liekov, spojený s podnikateľom z emisnej kauzy, za sebou nechal spúšť a obrovské dlhy.

O konkurze výrobcu liekov Bene Pharma so sídlom v Prešove píše denník SME, podľa ktorého sa problémy výrobcu začali v čase, keď hlavným predstaviteľom firmy bol Rastislav Bilas (†48). V

Verejnosť si ho môže pamätať ako na známeho aktéra emisnej kauzy. Zastupoval schránkovú firmu Interblue Group, ktorá od štátu mimoriadne výhodne kúpila tony emisií a obratom ich predali s obrovským ziskom. Štát tak prišiel o milióny eur.

Ako píše denník, Bene Pharma definitívne skončila, pričom konkurzné spisy odhaľujú čudné podnikateľské kroky, ktorých výsledkom sú utopené milióny eur. Za pozornosť stojí napríklad nákup receptúr na lieky od prevádzkovateľa reštaurácií.

Firma postupne nakopila obrovské dlhy. Výška pohľadávok v prebiehajúcom konkurze dosiahla takmer 25 miliónov, čím sa zaradil medzi medzi najväčšie na Slovensku. Konkurzný správca našiel vo firme majetok za vyše pätnásť miliónov eur. Hodnotný je najmä súbor súbor dossierov, čo sú receptúry na výrobu farmaceutických prípravkov, za 8,5 milióna eur.

Podnikateľ zomrel za zvláštnych okolností

Nehybné telo podnikateľa Rastislava Bilasa našli ležať pred dvomi rokmi v dome v Bratislave. Polícia spočiatku jeho smrť vyšetrovala ako usmrtenie, neskôr ale stíhanie zastavila. Ukázalo sa, že podnikateľa zabili emisie po tom, čo zrejme urobil osudnú chybu, priblížil portál tvnoviny.sk.

Tragédiu malo na svedomí hybridné auto, ktoré sa v garáži samo naštartovalo. V aute bol totiž bol prítomný kľúč a zapnutý pás. Hybrid si tak “myslel”, že je v premávke a stojí napríklad na červenej, a snažil sa vyrobiť a doplniť elektrinu. Podnikateľa tak otrávili výfukové splodiny.

 

Rastislav Bilas (†48). Zdroj: TASR/Tomáš Halász

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik