Prichádza JÚN! Vieme, KEDY udrú HORÚČAVY!
28 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Už o niekoľko týždňov sa začne prvý letný mesiac. Podľa prvých prognóz to vyzerá, že bude nadpriemerne teplo. Meteorologické leto sa začne už o pár dní, 1. júna. Aká je predpoveď meteorológov na jún? Odhalia nám to predpovedné numerické modely ECMWF, ktoré sú považované za jeden z najspoľahli­vejších zdrojov dát dlhodobých prognóz.

„V júni bude o niečo teplejšie, ako je dlhodobý priemer. Anomálie teplôt naznačujú, že približne o 1 °C bude teplejšie, ako je normál pre tento mesiac,“ informuje iMeteo.sk.

Kedy udrú horúčavy?

Počas všetkých štyroch júnových týždňov môžeme očakávať nadpriemerné teploty. Už druhá polovica mesiaca prinesie vysoké horúčavy s teplotami +30 °C na väčšine nášho územia.

„Kým začiatok júna prinesie ešte znesiteľné teploty, od približne 17. júna začnú teploty narastať a udrú prvé horúčavy. Táto vlna horúčav by mala vydržať až do konca mesiaca,“ dodáva server.

Extrémne sucho zatiaľ nehrozí

Zrážky sa počas júna budú pohybovať v rámci dlhodobého priemeru. Extrémneho sucha sa ešte netreba obávať. V našej oblasti sa očakávajú len veľmi mierne suché podmienky.

„Ani veľmi veterného počasia sa báť v júni nemusíme. Odchýlka rýchlosti vetra od normálu naznačuje, že jún veterný v priemere nebude, ba práve naopak. Bude o niečo menej veterný, než je dlhodobý normál,“ informuje iMeteo.sk.

Vlastenci v historickom zjednotení, spoločne proti nezmyslom Bruselu (VIDEO)
V pondelok, 27. mája popoludní využilo hnutie Republika a nezávislí kandidáti do volieb do Európskaho parlamentu priestor pred budovou Národnej rady SR na tlačovú besedu, na ktorej predstavilo jednotlivé kandidujúce osobnosti. Predseda hnutia... Čítať ďalej
27 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik