HASIČ Tomáš nahral PIESEŇ pre mŕtvych kolegov Lukáša a Mariána: ANJELI z OHŇA! (VIDEO)
29 | 05 | 2024 I Diana Zaťková
Z obrovského nešťastia, ktoré sa stalo v pondelok na diaľnici D1 pri Hornej Strede sa viacerí dodnes nevedia spamätať. Životy dvoch profesionálnych hasičov vyhasli v priebehu chvíle, keď boli privolaní k horiacemu autu. Polícia nezaháľala a v stredu podlo už i obvinenie. To však žiaľ nezmierni. Hasič Tomáš z Košíc zložil pre zosnulého Lukáša (†27) a Mariána (†43) dojímavú pieseň, z ktorej sa tlačia slzy do očí.
 

Obrovský smútok a žiaľ zavládol medzi hasičmi po tom, čo prišli o svojich kolegov a dobrých kamarátov Lukáša a Mariána. Hasič Tomáš Čekan, ktorých pochádza z Košíc, pre nich dokonca zložil aj dojímavú pieseň ako hold ich pamiatke. Spieva sa v nej o dvoch anjeloch s krídlami z ohňa a dymu.

Nádhernú pieseň hasič zverejnil na sociálnej sieti so slovami: “Chlapci, pre vás!”

Rodinám pomôže štát

Okrem dojímavej piesne od kolegu sa rodinám zosnulých hasičov snaží pomôcť aj štát. Rodinám obetí tragickej pondelkovej (27. 5.) nehody na diaľnici D1 pri Hornej Strede vyplatia po 50-tisíc eur. Návrh Ministerstva vnútra SR schválila v stredu vláda.

"Tieto prostriedky nebudú podliehať zúčtovaniu zo strany pozostalých a ich zúčtovanie a zdanenie vykoná Ministerstvo vnútra SR v zmysle príslušných predpisov," uviedol rezort v predkladacej správe.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) spresnil, že v prípade obetí išlo o 27- a 35-ročného príslušníka Hasičského a záchranného zboru. "Vieme, že príspevok pozostalým už životy týchto mladých ľudí nevráti, no štát má povinnosť sa aj takýmto spôsobom zachovať a poďakovať sa tým, ktorí zahynuli pri pomáhaní iným," uviedol. Vyšetrovanie okolností prípadu sa podľa neho naďalej vyšetruje, Šutaj Eštok naznačil, že jednou z možných príčin tragédie bolo to, že sa vodič dostatočne nevenoval riadeniu vozidla. Apeloval preto na zvýšenú pozornosť, zodpovednosť a dodržiavanie pravidiel pri šoférovaní.

V pondelok 27. mája došlo na diaľnici D1 pri Hornej Strede k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zahynuli dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ktorí zasahovali pri hasení požiaru osobného auta. K tragickej udalosti došlo pri náraze kamióna do stojacich zasahujúcich vozidiel.

Padlo obvinenie

„V prípade smrteľnej dopravnej nehody, pri ktorej prišli o život dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ťažko zranený bol úradník mýtnej jednotky a ľahko zranená bola príslušníčka PZ, už čelí obvineniu konkrétna osoba.

Vyšetrovateľ PZ z Nového Mesta nad Váhom na základe vykonaných procesných úkonov vzniesol obvinenie 40-ročnému vodičovi nákladného motorového vozidla pre spáchanie prečinu Usmrtenie v súbehu s prečinom Ublíženie na zdraví. Vyšetrovateľ PZ zároveň podal na obvineného podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby.“

Polícia začala v súvislosti s nehodou na D1 pri Hornej Strede trestné stíhanie
V súvislosti s pondelkovou (27. 5.) tragickou dopravnou nehodou na diaľnici D1 pri Hornej Strede v okrese Nové Mesto nad Váhom začal novomestský policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie za prečin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.... Čítať ďalej
28 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik