Česi píšu: HAŠEK - KRÁĽ HLUPÁKOV! Na Slovensku si všimli, ako o Francúzsku mlčal ako zarezaný
29 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

„Hašek prešustroval milióny a teraz je za kráľa hlupákov“, aj takto sa dnes na Slovensku hovorí o slávnom „Dominátorovi“, držiteľovi zlatej medaily z Nagana v roku 1998, ktorý sa netají svojím veľmi kritickým postojom k Ruskej federácii. Na Slovensku zaznelo, že ide o „primitívnu vojenskú rétoriku“, informujú české Parlamentní Listy.

Slávny hokejový „Dominátor“ Dominik Hašek dlhodobo vystupuje kriticky proti Rusku. Po ruskom vpáde na Ukrajinu vo februári 2022 Hašek vystupuje voči Rusku veľmi ostro a kritizuje NHL za to, že vo svojich radoch ponecháva ruských hráčov. Z európskych hráčov rovnako tvrdo kritizuje tých, ktorí sa rozhodli aj po konci vojny zostať v radoch KHL – ruskej kontinentálnej ligy.

Hašek patril k osobnostiam, ktoré tlačili na zákaz štartu ruských hráčov na majstrovstvách sveta a súčasne na stopku pre hráčov pôsobiacich ešte stále v KHL. A hráči z KHL sa majstrovstiev sveta v Prahe skutočne nezúčastnili.

Na Slovensku si však Hašek za svoju aktivitu vyslúžil nálepku hlupáka, pretože niekoľko slovenských hráčov pôsobiacich v Rusku sa tak nedostalo do slovenského národného tímu.

Hašek sa bojom proti hráčom z KHL pasoval za kráľa hlupákov,“ stojí hneď v nadpise článku na serveri Extra plus.sk.

„Za ‚kráľa hlupákov' pritom sama seba pasovala veľká hokejová legenda československého i českého hokeja, brankár Dominik Hašek. Ako skrachovaný podnikateľ, ktorý prešustroval desiatky miliónov dolárov, sa chytil šance upriamiť na seba pozornosť médií primitívnou vojnovou rétorikou a aktivistickým bojom proti účasti hráčov KHL na hokejových majstrovstvách v Českej republike. Šťúral sa v tom, frflal a zaťahovaním politiky do športu znervózňoval náš hokejový zväz a realizačný tím,“ napísal slovenský server.

Upozornil, že aj vo francúzskom hokejovom tíme hral hokejista pôsobiaci v KHL, ale v prípade Francúzska bolo ticho "po pěšinke".

„Francúzsko malo na súpiske aj hráča z Kontinentálnej hokejovej ligy - Stéphana Da Costu, ktorý hrá za tím Avtomobilist Jekaterinburg. Francúzske ministerstvo športu pritom hájilo jeho účasť na majstrovstvách sveta v Česku a Hašek si proti tomu netrúfol ani len ceknúť... Samozrejme, že svoje milióny (zarobené v Moskve) nikdy nevrátil, ani nedaroval ukrajinskému prezidentovi Zelenskému. Neprispel nimi ani na veľkú českú muničnú zbierku 2024 v prospech Ukrajiny,“ pokračoval server v slovnej kanonáde proti slávnemu „Dominátorovi“.

Marián Kéry: Hašek dnes vodu káže, pred rokmi víno pil
USA v roku 2003 vojensky napadli Irak a v tom čase Dominik Hašek chytal ako brankár v NHL, teda v najvyššej americkej hokejovej lige. Prešlo 20 rokov, Hašek je hokejovým dôchodcom a má problém s tým, že českí a slovenskí hráči hrajú v ruskej KHL.... Čítať ďalej
26 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Ani Česi nie sú ticho 

Na českej strane sa proti Haškovi vymedzil jeho niekdajší kolega v národnom tíme Vladimír Růžička. „Športovci nemôžu za to, aká je situácia medzi Ruskom a Ukrajinou. Vadí mi, že na MS chýbajú hokejisti z ruskej ligy,“ povedal pre CNN Prima News. Ružička kandiduje do europarlamentu za Rajchlovu stranu PRO .

Slovenský denník Sme upozornil, že počet slovenských hráčov, ktorí v KHL pôsobili v sezóne 2023/2024 nebol najmenší.

Sú to brankári: Patrik Rybár (Spartak Moskva), Adam Húska (Nižný Novgorod).

Medzi obrancami sú to Michal Čajkovský (Spartak Moskva), Martin Gernát (Jaroslavľ), Mislav Rosandič (Togliatti), Christián Jaroš (Čerepovec).

Medzi útočníkmi sú to Tomáš Jurčo (Omsk), Michal Krištof (Soči), Adam Liška (Čerepovec).

ÚPLNE ZA ČIAROU! HAŠEK sa pustil do SLOVENSKEJ VLÁDY! A do slovenských hokejistov...
Toto už vážne prehnal! Vraj vinou Ficovej vlády slovenskí hokejisti v KHL podporujú zabíjanie Ukrajincov. Bývalý český hokejový reprezentant Dominik Hašek sa viac, ako hokejista už dlhodobo prejavuje skôr ako politik. Preto asi nikoho neprekvapuje... Čítať ďalej
06 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Hon na Hudáčka

Porciu kritiky v Česku schytal slovenský hokejový brankár Július Hudáček, ktorý sa v istej chvíli odhodlal zamieriť z ruskej KHL do Kladna, medzi Rytiera Jaromíra Jágra. Mnohých fanúšikov to nahnevalo.

„ Nedokážem si predstaviť , ako niekto môže ísť dobrovoľne hrať hokej do krajiny, ktorá sa našej západnej civilizácii vyhráža jadrovými zbraňami,“ nechal sa počuť napr. bývalý útočník a dnes televízny expert či moderátor Jakub Koreis.

Zo strany Rytierov nakoniec vzišla správa, že Hudáček hrať v Kladne nebude a fanúšikovia boli spokojní, ale slovenský gólman dával ešte na začiatku roku 2024 najavo, že to tak nenechá.

Nakoniec zamieril hrať do nemeckého Frankfurtu a počas svojej českej kauzy zdôrazňoval, že aj keď hral v Rusku aj v čase agresie proti Ukrajine, vždy bol proti vojne. Ale trval na tom, že v Rusku viedol normálny život s rodinou. Veľa času vraj trávil priamo v klube.

Hudáček, foto: FB/Smer

„Napriek tomu som sa bohužiaľ stal obeťou nenávistnej kampane, v ktorej si ľudia typu pánov Koreisa a (Miloša) Radosu vybíjajú svoje frustrácie na mojej osobe a pod zástavou strážcov falošnej morálky ničia životy a kariéry normálnych hokejistov,“ pustil sa do svojich oponentov Hudáček. Na jeho vyjadrenie upozornila CNN Prima News.

Radosa je exšéfom hokejového klubu v Trenčíne.

„Pôvodne som chcel nad celou touto podivnou mediálnou kauzou mávnuť rukou a nekaziť si čas podobnými toxickými fanatikami, ako sú pán Koreis či Radosa. Ale potom, čo prišla s plačom domov aj moja malá dcéra, som svoje rozhodnutie zmenil a rozhodol sa brániť. Ako týmto verejným vyhlásením, tak právnou cestou,“ napísal Hudáček s odkazom smerom k Radosovi, že ho dáva na súd.

LIBERÁLNA HYSTÉRIA NIČÍ VŠETKO, ČO SA POSTAVÍ DO CESTY JEJ IDEOLÓGII!
Nechutné útoky na Jaromíra Jágra! Dominikovi Haškovi KHL svojho času vôbec nevadila, keď pôsobil ako brankár v klube Spartak Moskva. Ostatne v jednom z klubov ruskej KHL, kde pôsobil v posledných siedmich rokoch, ktoré strávil v KHL, aj Hudáček.... Čítať ďalej
15 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik