Vlastenci v historickom zjednotení, spoločne proti nezmyslom Bruselu (VIDEO)
27 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

V pondelok, 27. mája popoludní využilo hnutie Republika a nezávislí kandidáti do volieb do Európskaho parlamentu priestor pred budovou Národnej rady SR na tlačovú besedu, na ktorej predstavilo jednotlivé kandidujúce osobnosti.

Predseda hnutia Milan Uhrík v úvode tlačovej besedy pripomenul, že práve jeho hnutie ponúklo vláde spoluprácu pri upokojovaní situácie na Slovensku, ktoré musí prebiehať slušne, no rázne. Vyhlásil tiež, že všetci kandidáti figurujúci na kandidátke Republiky sa v prípade zvolenia rozhodne nevzdajú svojho mandátu, v stručnosti pripomenul program, s ktorým sa Republika uchádza o voličské hlasy a so svojimi víziami po prípadnom zvolení do EP vystúpili Miroslav Suja, Anna Belousovová, Ondrej Ďurica, Pavol Slota a Miroslav Kamenský

Upokojenie spoločnosti

V úvode TB predseda Milan Uhrík upozornil, že Slovensko zasiahla spoločenská tragédia vo forme vzájomnej nenávisti, ktorá vyvrcholila do atentátu na premiéra SR.

„Ja som deklaroval, že hnutie Republika je pripravené podieľať sa na celospoločenskom zmierení, to znamená na upokojení situácie, aby sa ľudia kvôli politike prestali nenávidieť a už vôbec nie, aby sa kvôli politike strieľali po uliciach, ale na druhej strane musíme jasne a otvorene pomenovať príčiny, ktoré k tomuto stavu viedli a nebáť sa povedať, že progresívny radikalizmus, ktorý je zodpovedný aj za tú poslednú udalosť, treba zastaviť,“povedal Milan Uhrík. Pripomenul, že ak pred ním budeme ustupovať, vráti sa nám v ešte horšej forme. Republika je pripravená urobiť to slušným, ale razantným prístupom

K zjednoteniu vlasteneckých síl prišlo nie len na medzinárodnej scéne, no kandidátka hnutia Republika obsahuje množstvo silných mien z rôznych oblastí spoločenského, ale aj politického života.

Lekárske konzílium potvrdilo postupné zlepšovanie zdravotného stavu premiéra
Lekárske konzílium na základe výsledkov vyšetrení potvrdilo postupné zlepšovanie zdravotného stavu predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD). TASR o tom v pondelok informoval tlačový odbor Úradu vlády (ÚV) SR. Premiér je hospitalizovaný vo Fakultnej... Čítať ďalej
27 | 05 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vyhlásenie

Ešte pred tým, ako dostali slovo jednotliví kandidáti však Uhrík upozornil na tých, ktorí sa síce uchádzajú o hlasy voličov, no do EP v prípade svojho zvolenia sa svojho mandátu ujať nemienia.

„V mene všetkých kandidátov hnutia Republika chcem prehlásiť, že všetci, ktorí sú na našej kandidátke, to so svojou kandidatúrou do EP myslia vážne a všetci kandidáti, ktorí budú zvolení do EP, do toho EP aj reálne nastúpia,“prehlásil Milan Uhrík s tým, že jeho hnutie nikoho nemieni ťahať za nos.

Program

Program do eurovolieb už Republika predstavila dávnejšie, tentokrát ho predseda hnutia len v krátkosti zhrnul. Nie len do Európy, ale aj na Slovensko chcú vrátiť mier a prosperitu. Avizoval, že nik z kandidátov Republiky nebude podporovať financovanie vojnového konfliktu na Ukrajine. Chcú tiež zachovať právo veta pre jednotlivé národné štáty v otázkach zásadných pre našu suverenitu a preto budú trvať na návrate k systému, kde sa bude prihliadať na záujmy každého národného štátu, chcú zabojovať za tradičné hodnoty, chcú zmeniť tok financií tak, aby mohli byť namiesto migrantov, či zbrojenie, použité pre (slovenské) regióny.

Pred tým, ako jednotliví kandidáti dostali slovo Uhrík kandidátnu listinu zhodnotil, ako najkvalitnejšiu s ohľadom na výber kandidátov. Je zároveň aj najpoctivejšia, čo sa týka autentickosti a zásadovosti našich vlasteneckých kandidátov,“ povedal Uhrík o kandidátke.

Kandidáti

Miroslav Suja má v hnutí na starosti poľnohospodárstvo a z jeho pohľadu je Republika hnutím regiónov a riadi sa potrebami ľudí, žijúcich po celom Slovensku.

Anna Belousovová zhodnotila veľmi nepriaznivý posun EÚ od času, kedy do nej aj Slovensko vstupovalo. Malo by to byť spoločenstvo, ktoré sa zasadzuje za prosperitu ako každého zo štátov, tak aj jednotlivcov, kým dnes je plná byrokracie, marazmu a vojnových zámerov. Jej prípadná agenda, ak dostane dôveru, je „mier za každú cenu“.

Ondrej Ďurica pripomenul, že vlastenci, ktorým záleží na Slovensku sa nesmú dať opiť rožkom a musia ísť voliť tak, aby do EP neprešli tí, pre ktorých je prednejšie všetko protislovenské a zahlasovali vždy za probruselské návrhy.

Pavol Slota (Domov-NS) zdôraznil, že zostava kandidátky hnutia Republika je najsilnejšia a tiež pripomenul zásadné body, s ktorými sa Republika uchádza o hlasy voličov.

Miroslav Kamenský hovoril o dôležitosti práva veta pre jednotlivé národné štáty. Poukázal na to, že práve kvôli jeho okliešteniu nás EU zaťahuje do vojenského konfliktu, pripravila nás o priemysel či o prírodné bohatstvo.

Chystá sa vzbura v Markíze? Niektorí zamestnanci zaujali stanovisko
V televízii Markíza to začína poriadne vrieť. Po tom čo progresívny moderátor M. Kovačič zneužil vysielací čas na odprezentovanie osobných názorov, prichádza okamžitá stopka pre reláciu Na telo. Za Michala Kovačiča sa ihneď postavilo takmer 100... Čítať ďalej
27 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Ako vyzerá komplet kandidátka hnutia?

Hnutie Republika | Kompletný zoznam kandidátov hnutia do eurovolieb

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik