Zelenský posiela plukovníkov a generálov z hlavného štábu do zákopov
26 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Náčelník Hlavného riaditeľstva obranného plánovania Ozbrojených síl Ukrajiny brigádny generál Jevgenij Ostrjanskij informoval, že vrchný veliteľ Syrskij a zároveň Zelenského poskok plánuje znížiť personál Generálneho štábu o 60 percent a prerozdeliť dôstojníkov systémom "škatule hýbte sa". Podľa Ostrjanského bude 25 percent z nich prepustených a zvyšných 35 percent pôjde v mundúroch na bojové pozície na front. Informuje web svpressa.ru.

Ale to nie je všetko! Syrskij prehodí zvyšných 40 percent veliacich dôstojníkov na generálnom štábe akousi rotáciou na štábe. Tí, ktorí pracovali na operačnej úrovni, prejdú na „taktickú“ úroveň a naopak. Syrskij to vysvetlil potrebou „optimalizovať štruktúry vojenskej organizácie s cieľom zjednodušiť a maximalizovať kvalitu a efektívnosť riadenia ozbrojených síl Ukrajiny“.

Ide v podstate o likvidáciu a mimoriadne oslabenie vplyvu Generálneho štábu

Zelenský sa samotnou likvidáciou Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny vraj snaží vyriešiť dva problémy – vnútropolitický a nelojálnosť kontrarozviedky. Prvý pre ich vlastné osobné záujmy a druhý vykonáva na príkaz Pentagonu. Hovorí sa, že treba očistiť od generálneho štábu tých, ktorí sympatizujú s bývalým vrchným veliteľom Zalužným .To však pripomína prax diktátorov tesne pred vzburou ich armád.

Generálny štáb je verný Zalužnému

Bývalého hlavného veliteľa však Zelenský nateraz iba funkčne odstránil a vyslal za veľvyslanca do Londýna, kam však Zalužnyj nikdy neodišiel. Bývalý prezident sa teda aktuálne obáva, že ho z uzurpovanej funkcie hlavy štátu bez mandátu zosadí jeho vlastná armáda. Zelenský si už vymyslel teóriu, že "zmena moci sa údajne plánuje v rukách Moskvy pod zámienkou „Majdan-3“."

Už iba trápnych 17 percent podpory

Zelenský nedisponuje ani jediným percentom podpory občanov Ukrajiny navyše. „Zelenského pozícia vyzerá obzvlášť neistá na pozadí uplynutia jeho prezidentského obdobia,“ píšu britské The Inews.

V článku sa uvádza, že "takýto rýchly pokles imidžu súvisí so stratou kontroly nad všetkými procesmi v krajine: ľuďom sa nepáčilo bezohľadné odstavenie vysokých úradníkov a generálov od moci, neschopnosť vyrovnať sa s vnútornými problémami, problémy na fronte a sprievodná drakonická mobilizácia, ako aj zvýšenie taríf za komunálne služby, vyššie ceny potravín, možné zvýšenie daní a celkovo zhoršenie životnej úrovne."

To všetko signalitzuje skotrý Zelenského koniec - a to v akejkoľvek možnej podobe.

OSTRÉ SLOVÁ PUBLICISTU HOFFMANA: Najnebezpečnejší sú nevoliteľní fanatici, ktorí nevedia, ako prehrať.
Po atentáte na Roberta Fica sa v ľuďoch začalo hovoriť o demokracii. Publicista Ivan Hoffman sa však domnieva, že tento pojem sa vyprázdňuje. A že tí, ktorí ho ovládajú najviac, vôbec nie sú demokrati. "Zvyčajne sú to študovaní technokrati, ktorí... Čítať ďalej
26 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik