Kovačič prehovoril o KONCI! Čelil vraj tlakom...
26 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Televízia Markíza ešte pred prázdninami predčasne končí nedeľnú politickú reláciu Na telo, ktorú moderuje Michal Kovačič. Ako informuje omediach.com, v spravodajstve Markízy je už niekoľko mesiacov napätie, ktoré podnietilo aj vznik odborov. V závere nedeľného vysielania sa k celej veci vyjadril samotný moderátor.

„Boj o podobu spravodajstva Televízie Markíza prebieha už celé mesiace,“ prihovoril sa ľuďom v závere relácie Kovačič, podľa ktorého čelia tlakom nielen od politikov, ale aj od vlastného vedenia.

„Pokusy o cenzúru v diskusiách začali hneď začiatkom roka a dennodenným tlakom krátko na to čelili aj Televízne noviny. Vďaka tomu, že sa naša redakcia nezľakla, zomkla sa a spoločne sa im postavila, dodnes majú úplne inú podobu, do akej ich naše vedenie tlačí,“ poznamenal.

Na telo sa podľa jeho slov stalo za šesť rokov vysielania „najcitovanejšou a najsledovanejšou diskusiou na Slovensku“. „A nič na tom nezmenil ani pár týždňový bojkot, dohodnutý koaličnými politikmi. Naopak, víťazilo v diváckom záujme aj bez nich, preto by bolo logické, aby naše vedenie reláciu podporilo. Ono sa ale, naopak, rozhodlo škrtať jeho epizódy. Je iba paradoxné, že sa to deje v ten istý týždeň, čo získalo novinársku cenu,“ pokračoval Kovačič.

Čelil vraj tlakom

Na verejnosti sa debatuje o budúcnosti RTVS, tento boj sa ale v skutočnosti odohráva všade. Deje sa ale potichu a plíživo. A aj keď to tak možno dnes nevyzerá, ak to nezastavíme, bude to mať zničujúce následky pre slovenskú demokraciu,“ dodal Kovačič.

Budúcnosť Na Telo je otázne

„Vzhľadom na objektívne dramaturgické výzvy v posledných týždňoch a s tým súvisiacu potrebu zabezpečiť názorovú pluralitu budú tieto dve relácie pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia v sobotu 8. júna 2024, poslednými v jarnej časti našej programovej štruktúry,“ oznámila televízia.

Počas nasledujúcich týždňov bude Markíza v rámci príprav jesennej štruktúry „zvažovať najvhodnejší formát nedeľnej politickej diskusie, s ktorým by sme sa chceli po letnej pauze na obrazovky vrátiť,“ oznámila televízia.

Markíza patrí medzi médiá, ktoré vládne strany bojkotujú.

Ľuboš Blaha: " V RTVS našli vinníka atentátu - som to ja!"
"Predseda Smeru Robert Fico leží po atentáte v nemocnici a najnezávislejšia moderátorka v dejinách žurnalistiky Marta Jančkárová z RTVS už prišla na to, kto za to môže - je ním Ľuboš Blaha." Píše na sociálnej sieti samotný Ľuboš Blaha. Pokračuje,... Čítať ďalej
26 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik