AKTUÁLNE! ZDRAŽOVANIU A NOVÝM POPLATKOM SA KLIENTI V TÝCHTO BANKÁCH NEVYHNÚ!
26 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Minimálne dve z veľkých bánk na Slovensku v krátkej budúcnosti svojich klientov rozhodne nepotešia. Za ich služby si totiž výrazne priplatia. Prepisovať sa budú sumy nie len za vedenie účtov, použitie karty, ale aj za bezhotovostné transakcie. O zmenách, ktoré banky prinášajú, informuje Pluska.

Kým dve banky zavádzajú aj nové poplatky až od 1. júla, ďalšie dve sa poponáhľali - zmeny zavedú už od piatka, 31. mája. Banky si pritom vytvorili aj nové poplatky, ktoré evidentne donútia ľudí menej pracovať s hotovosťou.

Klientov VÚB-ky to čaká od 1. júla 2024

Prvou, nie však jedinou zmenou je poplatok za vedenie účtu. Kým doteraz ste zaň platili 6 eur, od júla si banka stiahne o euro viac. Zvýši sa aj poplatok za vedeinie účtu pre mladých – z troch eur si priplatia 3,50 eura.

Zmena vás bude čakať, aj keď budete chcieť vložiť peniaze Za vklad menej než 50 kusov mincí a bankoviek bude účtovaný poplatok 6 eur (doteraz bol poplatok o euro nižší).
Za vklad viac ako 50 kusov mincí a bankoviek bude poplatok 6 eur, namiesto pôvodných 5.

Za výber hotovosti z bankomatu inej banky a cez službu Cash advance na Slovensku a v SEPA krajinách sa poplatok z 3,50 eura zvyšuje na 4 eurá. Vklad hotovosti cez bankomat VÚB podporujúci funkciu vkladu bude za poplatok 0,50 eura, pretým to bolo 0,30 eura.

Aj suma za bezhotovostný prevod peňazí cez platbu debetnou a kreditnou kartou bude vyšší. Poplatok sa zvyšuje 3 eurá, namiesto dvoch.

FOTO TASR - Pavol Zachar | Na snímke budova, v ktorej sídli VÚB banka na Kaštieľskej ulici v Bratislave 4.

Banka však hlási aj nové poplatky. Jedným z nich je poplatok za poskytnutie spotrebiteľského úveru – financovanie osobných vozidiel do 3,5 t vo výške 33 eur. (Vzťahuje sa na spotrebiteľský úver, ktorého predmetom je financovanie osobných a úžitkových vozidiel do 3,5 t.), avizuje Pluska.

Nebezpečná CHOROBA útočí aj na deti: Tieto PRÍZNAKY by ste nemali podceniť!
Dokážete rozoznať príznaky všetkých bežných chorôb? Pri deťoch a dospievajúcich by ste si mali dívať obzvlášť pozor, aby ste niečo neprehliadli. Odborníci upozorňujú na niekoľko varovných príznakov, ktoré môžu znamenať vážnejšie ochorenie, píše... Čítať ďalej
25 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Tatrabanka už o pár dní

Od 31. mája sa mení cenník ďalšej veľkej banky. Táto banka voči klientom rozhodne nebude milosrdná. Okrem zvýšenia poplatkov ich čaká aj nový – za vklad v hotovosti na pobočke si zaplatia 6 eur.

Zvýši sa aj poplatok za vedenie bežného účtu – namiesto 5 eur od 1. júna zaplatia 7 eur. Ak si výpis vyžiadajú poštou, namiesto dvoch eur zaplatia tri. Dvojnásobný poplatok ich čaká aj za zobrazenie účtu v inej, ako svojej banke.  Za výber hotovosti z bankomatov iných bánk na bude 5 eur, namiesto doterajších 3 eur. O dve eurá sa zvýši aj poplatok za spracovanie platby kartou za stávkovanie, lotériu a hazardné hry. Namiesto 5 eur tak klienti zaplatia 7 eur. Poplatok za výber hotovosti z bankomatu Tatra banky na území Slovenska sa zdvojnásobí z pôvodných 5 eur na 10 eur.

Dobrou správou je, že zmeny sa nedotknú debetných kariet, ale nie sú plánované ani pri kreditných kartách Visa.

Pripája sa aj „sestra“ TB – Raiffaisen bank

Pod rovnakú materskú banku patrí aj Raiffeisen bank, preto aj ona mení poplatky už od budúceho piatka (31. mája). Tu sa však bude meniť len poplatok za každú platbu kartou za hazardné hry, či lotérie.

„Tento poplatok sa bude vzťahovať na každú platbu kartou cez internet alebo priamo v prevádzkach stávkových spoločností. Ostatné platby kartou doma a v zahraničí ostávajú bez zmeny a budú naďalej zahrnuté v cene účtov,“ uviedla Raiffeisen banka pre Plusku.

Aj Slovenská sporiteľňa od 1. júla

K tomuto dátumu banka chystá aj ďalšie zmeny. Zruší Space účty X a ak si nevyberiete iný, banka vám ho zmení automaticky. Pridáva tiež balík premium, ten bude stáť klientov 13 eur mesačne.

Bankomaty od spoločnosti Euronet (ATM), zdroj: FB/BLIK

Za vedenie debetnej karty Visa Platinum si namiesto 8 eur budú klienti platiť rovných 10 eur. Ďalej sa zvyšuje aj mesačný poplatok za kreditnú kartu Visa Classic z 2,25 eur na 3 eurá. Ak máte kartu Visa Gold, namiesto 8 eur za ňu zaplatíte o euro viac.

Banka avizuje aj zmeny vo za poplatky za poskytnutie rôznych typov úverov. A prichádza nový poplatok - 9 eur si klienti priplatia za vyhotovenie reportov týkajúcich sa cenných papierov.

Roky kopali do Fica, teraz sa kajajú, keď tu zrazu... MATOVIČ!
Na jednostranne nekritickú a do druhej strany sekajúcu stránku akože humoristov ZOMRI sa to v posledných dňoch valí zo všetkých strán. Práve za ich nevyberané spôsoby voči súčasnej koalícii a hecovaní voličov proti nej si ich podáva množstvo... Čítať ďalej
25 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik