Zrazu vraj - "prepni sa na dobro aj ty"
26 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

I zjavila sa reklama. Síce krátka, niekoľkosekundová, no ako inak - v bulvárnom komerčnom "mienkotvornom" médiu, ktoré doteraz bolo a stále je "prepnuté na zlo". Stačí sa pozrieť na tvorivé "princípy" jeho spravodajstva a publicistiky a každý aj s IQ hojdacieho koníka pochopí, že zmyslom existencie "politickej" produkcie tohoto média je šíriť zlo a keď ho nenájde, tak ho aj vyrábať.

Zabudli tvorcovia tejto reklamy v tejto televízii na "prepnuté" redaktorky spravodajstva, propagandisticky angažované sufražetky, ktoré s veľkou slávou vytiahli pred kamery všetko, čo bolo podľa nich "opozičné svinstvo"? Ak áno, tak je to výkon hodný pacienta, trpiaceho akútnym "alzheimerom" a určite aj na ďalšie diagnózy z oblasti duševného zdravia. Ak áno, potom obrazovkoví zamestnanci tejto televízie dlhodobo nevedia, čo je to zrkadlo. To, že to nevedia ich propagandisticko - ideologickí bábkovodiči v zákulisí, je síce trápne, ale nie prekvapivé.

Reklama sa zjavila ticho, bez vysvetlenia a najmä bez slovka "prepáčte"

Už ako taká by mohla byť považovaná za neetickú a klamlivú. Ak by jej predchádzalo vysielanie nejakého okrúhleho stola, v ktorom by sa "niekto" v mene televízie ospravedlnil divákom za to zlo, čo jej zamestnanci - niektorí očividne v extáze radosti, iní zas očividne nie práve s nadšením predvádzali na obrazovke, potom by sa taká reklama dala akceptovať. Táto všek rozkazuje "tebe". Ty buď dobrý, ja nemusím. Takýto prístup k zmiereniu spoločnosti je nielen farizejský, je priam odporný. Prečo by som sa "ja" mal prepnúť na dobro? Tak, ako státisíce občanov Slovenska, ktorí žili a žijú slušný život bez nenávisti, iba si bránia svoje právo na názor a slobodu vyjadrovania sa, a aj to tými najmiernejšími prostriedkami? Nech sa "na dobro" prepnú tí plní nenávisti, zlostného a panovačného revu, tým to adresujte. Napríklad si vašu reklamu prehrávajte na protestoch Progresívneho Slovenska, tam patrí. A nezabudnite sa zastaviť aj pri vlastných redaktoroch a moderátorch, ktorí tam čakajú na senzácie a ktorých životnou náplňou je výlučne štvanie a rozoštvávanie!

Zamenili si spravodajstvo a publicistiku za svoje trápne seriály

Za tie seriály, v ktorých len v jednej epizóde nájdete všetky podoby tupej prízemnej nenávisti - od vulgarizmov, cez hádky, neveru, bitky, podrazy, vraždy... Kto sa tu má prepnúť na dobro? Ak by odo mňa žiadala napríklad Televízia Lux, aby som sa "prepol na dobro", to by som akceptoval. Aj keď, táto televízia by to nerozkazovala mne (prepni sa na dobro aj ty), určite by takúto reklamu stvárnila v podobe výzvy aj do vlastných radov - "prepnime sa všetci na dobro". To by malo silný odkaz, bol by to apel na všetkých. Takto tí, ktorí sú falošne presvedčení o svojom vlastnom dobre, automaticky považujú za zlo všetkých ostatných. Umývajú si ruky ako Pilát, "Pilátmi" však ostanú. Navždy.

Nie prepni sa, ale vypnite sa!

Tak sa vypnite, ako sa vypla moderátorka, ktorá používala v jednej jedinej vete, v každej svojej vete, vždy aj slová dezinformácia a konšpirácia, úplne bez ohľadu na obsah a posolstvo tej vety. Tak sa vypnite, ako sa sami vlastným pričinením vypli autori televíznych "spravodajských" nedeľných kázní tým všetkým "zlým" okolo seba. Okolo vás, "dobrých". Vypnite sa práve tak, ako sa vypína relácia, inak, relácia televízie, ktorá spustila túto kampaň, relácia, plná nenávisti, neznášanlivosti, zla, hádok, osočovania a účelovo posplietaných tvrdení. Až sa vy všetci títo povypínate, potom sa "na dobro" nemusí prepínať nikto. Lebo ZLO, to je to, čo produkujete už roky výhradne vy... Ak chcete skutočné DOBRO, vypnite sa! (To je výzva pre celý slovenský mediálny mainstream.)

Mimochodom - odkedy si tykáme? Nie je slušné a dobré tomu, koho oslovujem, no nepoznám, vykať?

Český expremiér naložil mainstreamu na Slovensku: KTO TU ÚTOČIL? ZA OPOZÍCIU ODVÁDZATE ŠPINAVÚ ROBOTU!
Keď sa pozerám na intelektuálne výkony pravicových žurnalistov v maintreamových médiách, ktoré sa týkajú atentátu na slovenského premiéra Fica, nemôžem sa ubrániť trpkému úsmevu, bilancuje český expremiér Jiří Paroubek pre české Parlamentní... Čítať ďalej
24 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik