VIDEO: C0*vid teror: Nebudeme ticho (dokumentárny film)
25 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Dokument „Covid teror: Nebudeme ticho“, ktorý bol zverejnený 19. mája 2024, bol natočený vo verejnom záujme v apríli 2024 s cieľom pripomenúť fragmenty útlaku Matovičovho, Hegerovho a Mikasovho "režimu" v rokoch 2020 - 2022. Film bol inšpirovaný knihami Štekajúce psy za plotom (2020) a Krajina pod nadvládou ,,bohov“ (2021), ktoré napísala Dana Križanová.

Žiadame verejne ako občania Slovenskej republiky, ktorí boli poškodení a boli pošliapané ich práva a slobody, aby sa generálny prokurátor SR a splnomocnenec vlády SR pre preverenie pandémie ujali riešenia zločinov a protiprávnych konaní, ktoré sa pod záštitou vtedajšej vlády SR voči nám občanom udiali.

Už nemôžeme byť ticho, nemôžeme sa prizerať ako ide vec do zabudnutia a ako sa nič v tejto veci nerieši.

Žiadame nápravu a žiadame, aby orgány ktoré nápravu môžu jednak zdokladovať a jednak aj nastoliť spravodlivosť, aby bezodkladne začali vo veci zločinov rokov 2020 - 2022 začali konať.

Kniha „Štekajúce psy za plotom“

Autentické príbehy Slovákov žijúcich a pracujúcich v zahraničí, ktorých opatrenia vlády počas koronakrízy na celé týždne až mesiace odrezali od rodín. Strach spoločnosť rozdelil na tých pred plotom a za plotom. Zažili krivdy, ktoré sa nedajú odčiniť. Stratili čas s blízkymi, ktorý sa nedá vrátiť. Namiesto súcitu a pomoci spoznali ľahostajnosť a nenávisť vlastných krajanov.

Kniha „Krajina pod nadvládou ,,bohov““

Každá kniha dáva človeku na výber. Buď ju vezme ako pokušenie, alebo ako skúšku. Pokušenie nechať sa zlomiť – hnevom, smútkom, frustráciou, pasivitou, strachom. Alebo dokázať vyrásť vďaka skúške v stretnutí s rovnakými "démonmi". Aj napriek vonkajšej neslobode sme stále slobodní v tom, čo zo svojho srdca púšťame von.

Zdroj: YouTube / InfoVojna

CENA PRE TATU ŠIMEČKU? Napľutie do tváre Slovákov!
PRIEMERNOSŤ NEMÁ ZMYSEL. Udelenie osobitnej novinárskej ceny "Osobnosť slovenskej žurnalistiky" Martinovi M. Šimečkovi považujem za napľutie do tváre nielen tým, ktorí sa cítia byť zranení bezohľadným správaním časti novinárov, ale aj celej... Čítať ďalej
23 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik