VÁŽNA NEHODA Na miesto vyslali viaceré vrtuľníky aj sanitky! Hlásia ťažko ranené deti (AKTUALIZOVANÉ)
25 | 05 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

V obci Červená Voda v okrese Sabinov osobné auto pri nehode zranilo šesť osôb, z toho tri deti.

Aktuallizované 19:00 Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) informovali, že terénne auto narazilo do skupiny osôb. Predbežne uviedli, že ťažko zranené sú tri deti a zatiaľ nezistený počet dospelých má menšie poranenia.

Zranených bolo šesť osôb, z toho boli tri deti, ktoré utrpeli najvážnejšie zranenia. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová. "Jedno dieťa bolo transportované do nemocnice v Košiciach vrtuľníkom s vnútrolebkovým poranením. Ďalšie previezol vrtuľník s polytraumou, s úrazom hlavy, zaintubované na umelej pľúcnej ventilácii do košickej nemocnice," konkretizovala hovorkyňa s tým, že tretieho detského pacienta previezla ambulancia do prešovskej nemocnice s viacerými poraneniami tela, hlavy a fraktúrou stehennej kosti.

Aktualizované 15:26 Podľa informácii TV Markíza k nehode došlo pri podniku Ranč Majire, ktorý sa nachádza za obcou Červená Voda. Na mieste v sobotu organizovali akciu, guláš párty, ktorej sa zúčastnilo odhadom 200 ľudí.

Účastník guláš párty

Podľa výpovedí svedkov z miesta nehody sa mal vodič na akcii pohádať s iným účastníkom. Následne nahnevaný sadol do auta a cielene to namieril do davu ľudí, hovoria svedkovia. Autom prešiel poľnou cestou cez potok. Za ním boli ďalšie deti, ktoré sa vozili na koni. Následkom jeho výčinov malo z koňa spadnúť jedno dievča.

Vodič mal následne z miesta nehody ujsť. Začali ho však naháňať traja muži na trojkolkách, následne aj policajná hliadka, ktorej sa ho podarilo dolapiť v Sabinove. Dychovú skúšku absolvoval opakovane, zakaždým bol výsledok viac ako dve promile.

Čo sa stalo?

Nehoda sa stala v sobotu (25. 5.) popoludní. Ako píše Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR na sociálnej sieti, osobné auto, ktoré mal podľa informácii prešovskej polície šoférovať 59-ročný Sabinovčan, malo zraniť viacerých ľudí.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR tam vyslalo dva záchranárske vrtuľníky a tri pozemné ambulancie. OS ZZS o tom informovalo na sociálnej sieti, s tým že zásah stále prebieha.

Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) informovali, že terénne auto narazilo do skupiny osôb. Predbežne uviedli, že ťažko zranené sú tri deti a zatiaľ nezistený počet dospelých má menšie poranenia. Na mieste zasahuje osem príslušníkov HaZZ zo Sabinova.

MIMORIADNA tragédia na slovenských cestách: Pri hrozivej nehode zomreli traja mladí ľudia
Mimoriadne tragickú dopravnú nehodu pri obci Veľká Mača v okrese Galanta neprežili v noci traja mladí ľudia. Podľa polície 20-ročný vodič vozidla Hyundai prešiel zo zatiaľ nezistených príčin mimo cestu a narazil do stromu. „V aute sa v čase nárazu... Čítať ďalej
25 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik