TY VYSLÚŽILÁ HEREČKA, TY SPODINA , POČÚVAJ HLAS ĽUDU!
25 | 05 | 2024 I Mária Škultétyová

Krátko po voľbách som ti písala otvorený list. Vtedy ešte so všetkou úctou. Aj s úctivým oslovením.  Vtedy ešte s nádejou, že si moje výčitky zoberieš k srdcu. Ale nie. To sa nestalo. V tvojom srdci nie je miesto pre pokánie, nie je v ňom miesto pre dobrú vec. Je v ňom nenávisť voči ľuďom s iným názorom, ako je ten tvoj. Nenávisť voči premiérovi, voči Smeru a nám, jeho voličom. Ani pokus zavraždiť Róberta Fica ju nezastavil.

Dnes by som takéto oslovenie už nezvolila. Bolo by to proti mojej chuti. A tiež by som sa bála pohoršenia čitateľov. Dnes už teda bez všetkej  úcty. Na hrubé vrece hrubá záplata. Ani neviem, ako čo najlepšie vyjadriť nesúhlas a odpor k tvojmu  správaniu. Niektorí hovoria, že si ťa  nemáme všímať. Že nám nestojíš za to. Ale to by potom znamenalo, že s tebou súhlasíme. Najlepšie bude tykanie  a oslovenie  herečka. Kdesi som čítala, že to nemáš rada. Tak preto. A ja k tomu ešte pridám prívlastok vyslúžilá.

Počúvaj teda, vyslúžilá herečka! Počúvaj hlas ľudu!

Z nenávisti sa rodí nenávisť. S tvojou nenávisťou voči nám a premiérovi sa stupňuje aj nenávisť ľudí voči tebe. Keby si rozsievala lásku, láska by sa ti urodila. Bez lásky lásku nečakaj.  Ale nič sa ty neboj sa, moja, my ti neprajeme, aby ti mráz roztrhol riť. My ti želáme niečo lepšie. Nech ti nenávisť zašije hubu, aby ti z nej nevychádzal smradľavý hnoj a špina. Lebo kydať na vlastných sa nepatrí. To si v tej svojej meštiackej výchove zrejme nedostala. To sa v „lepších“ rodinách nenosí. Lebo, ako sa u nás na dedine hovorí, ty si z inakšej riti vykotená. Že?  Z takej fajnovej.

Pre teba sme najskôr boli spodina. Dnes už sme škodcovia. Neviem, či je to pokrok, alebo úpadok. Nech je to akokoľvek,  jedno i druhé je urážka. Toto rozumný človek človeku nikdy nepovie. Už len kupuj postrek na škodcov, kupuj kryštáliky jedu, vyslúžilá herečka! Keď nás jedovaté slová nezničili, skús to s chémiou. Možno zaberie.

Hlas ľudu: Otvorený list pani Magde Vašáryovej
Otvorený list Magdaléne Vašáryovej zasiela prostredníctvom Hlavného denníka Mária Škultétyová Milá pani Vašáryová! Nie som herečka ani politička. A nie som ani fašista, ani neonacista. Nie som žiadna spodina. Som o tri roky staršia od Vás a som... Čítať ďalej
02 | 10 | 2023 | Mária Škultétyová

Hovorí sa, že krása pominie, ale sprostosť zostane naveky

Svätá pravda! Ak si aj kedysi bola krásna, dnes ti už len sprostosť ostala.

Sprostosť je všetko, čo ti ako prejav nenávisti vychádza z tvojich pokrivených úst. Sprostosť je to, čo ťa charakterizuje. Sprostosť sú tvoje úvahy z cesty po Slovensku. Ako dôkaz citujem tvoje slová:

„Všetci píšeme o veľkom otrase pre Slovenskú republiku – všetci ľudia, s ktorými som sa stretla a boli ich stovky, boli pokojní, nikto nespomenul tragédiu, na Oravskej priehrade sa ľudia zabávali, deti tancovali, ženy v kroji spievali, ochotní s nami pokojne diskutovali. Môj súčasný záver – akoby sa nič neudialo.

Moja otázka – je to ticho pred búrkou, alebo rozčúlenie zasahuje len časť spoločnosti? Zaujímavé je konštatovať, že naša politická scéna ide opačným smerom a nie je pripravená na akékoľvek otrasy. Vláda uteká k lôžku ťažko zraneného pacienta a žiada ho o pokyny. Aspoň vetu, slovko, čo robiť. Bez šéfa sa neodvážime urobiť ani krok.

Moja otázka – svet okolo nás sa pripravuje na ťažkú, geopoliticky nepredvídateľnú konfrontáciu a my nevieme, či minister vnútra má odstúpiť, alebo má dostať metál za to, že jeho podriadení psychicky zvládli nechať strieľať na predsedu vlády?

Akoby sme sa spoliehali na výhody krátkej pamäte (tu ťa, vyslúžilá herečka, musím opraviť, správne sa povie ľudskej pamäti, ale pamäte počítača), ba prednosti usilovného zabúdania na to, kto klame, kto je nevychovaný, kto je škodcom.“

A teraz moja odpoveď, ja by som ti dala hneď metále tri:

Metál za blbosť

Metál za nenávisť

Metál za hyenizmus

A teraz moja otázka

Vieš, prečo k tomu zločinu došlo?

A keďže  viem, že ty máš v hlave nasraté, pomôžem ti.

Nuž aj preto, lebo si bliakala na námestí spolu s atentátnikom a šimečkovcami, šírila si nenávisť voči Ficovi, a jeho vláde a jeden vymletý blázon uveril a šiel zabíjať. Aj ty máš ruky zakrvavené krvou nášho premiéra. Mala by si sa tešiť, že žije, ale to hyeny nerobia.

Možno ťa nepoteším, ale na záver si prečítaj odkazy, ktoré  ľudia posielajú premiérovi, ktorého máme radi. Štvornásobnému premiérovi,  ktorý je pre teba nula.

Tak čítaj, ty nula,  čítaj, ako reagujú Slováci na správu o zlepšení zdravotného stavu pána premiéra.

Pozdravujeme Vás, pán premiér! Držte sa! Stojíme za Vami! Neponáhľajte sa a dodržujte rady lekárov. Zdravie je teraz to najdôležitejšie, čo potrebujete. Pozdravujem Vás s manželkou zo stredného Slovenska.

Výborná správa!!! Pán premiér, len tak ďalej. Veríme, že s pomocou úžasného zdravotníckeho personálu, svojou bojovnosťou a našou pozitívnou energiou to čoskoro úplne zvládnete.

Výborne – skvelá správa, tešíme sa! A ďakujeme doktorom, sestričkám a všetkým, ktorí sa nám o pána premiéra Fica starajú! Hneď bude víkend krajší😊

Pán Fico, uzdravte sa, čakáme na Vás!

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik