Mazurek si podal SaSku: Veď vy ste ešte horší, ako Matovičova eseročka!
25 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Podľa dvojky na kandidátke hnutia Republika do europarlamentu sa SaSka po chrbte jeho hnutia snaží vyšplhať do europarlamentu. Klauni z finančného projektu zvaného SaS sa rozhodli zaplatiť reklamné video, v ktorom urážajú Milana Uhríka a hovoria, že v Bruseli mu neprechádzajú návrhy, konštatuje Milan Mazurek vo videu.

Mazurek sa veľmi ostro ohradil voči kandidátovi SaS, ktorý na margo vplyvu pôsobenia Milana Uhríka v EP skonštatoval, že tam nezastaví ani vodu z pretekajúceho sifónu. Mazurek vysvetlil, prečo Uhríkovi neprechádzali návrhy - pôsobil totiž v opozícii, odkiaľ sa čokoľvek ťažko presadí a SaS o tom musí vedieť svoje. Mazurek pripomenul spájanie vlasteneckých síl, vďaka čomu sa bude môcť v EP vytvoriť frakcia zastupujúca záujmy národných štátov Pripomenul, že práve SaSka a jej predseda dostávali SMS od šéfa Penty, ako majú hlasovať na vláde.

Republika ako súčasť eurokampane SaS.

„Keď si na vás začnú robiť kampaň šašovia zo SaSky, tak viete, že to zákonite robíte dobre,“ konštatuje Mazurek v úvode videa a ponúka dokrútku, kde „klaun zo SaS“, ako ho Mazurek nazval vysvetľuje, že Uhrík by v Bruseli nezastavil ani vodu z pretekajúceho sifónu.

„Kamarát, veď ty si podľa mňa v živote nedržal v ruke ani skrutkovač a keby si nejaký chytil, tak si ním vypichneš oko, tak sa zdrž takýchto hustých, mužných komentárov, trasorítka,“ odpovedá Mazurek pobaveným tónom.

Milan Uhrík varuje kandidátov do volieb do Európskeho parlamentu
Strana Republika upozornila na skutočnosť, že tzv. "falošní kandidáti" (resp. "volavky na hlasy") do Európskeho parlamentu z radov poslancov NR SR môžu po eurovoľbách čeliť neplánovanému automatickému zániku mandátu poslanca NR SR. Týka sa to najmä... Čítať ďalej
22 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ako je to s tým prechádzaním návrhov

„Kritizuješ Milana Uhríka za to, že mu v EP neprechádzajú pozmeňujúce návrhy? No tak ti dám protiotázku.  Koľko návrhov v parlamente prešlo strane SaS v rokoch 2016 až 2020? alebo lepšiu, aktuálnejšiu protiotázku, úmernú tvojmu intelektu. Koľko návrhov prejde strane SaS v tomto volebnom období?,“pýta sa Mazurek a vzápätí si odpovedá že nula. A to si vraj treba zapamätať, lebo práve toto číslo má SaSkára sprevádzať po celú jeho profesnú kariéru.

Mazurek vysvetlil, prečo to tak je – SaSka nepresadí nič kvôli tomu, že je v opozícii rovnako, ako sú v opozícii vlastenci v EP, kde rozhodujú slniečkári a progresívci.

Progresívci nesmú rozhodovať

„Ako vy, ktorí veríte, že existuje päťdesiat pohlaví v tej vašej pošahanej SaSke a podľa môjho názoru by ste sa mali dať liečiť a nie kandidovať do nejakých volených funkcii. A práve o to sa snažíme, aby sme tú situáciu otočili, aby v Bruseli viac nerozhodovali títo pošahaní progresívci, ale vlastenci,“ pripomína Mazurek.

Pripravuje sa vlastenecká frakcia EP

Upozorňuje, že presne o tom je spolupráca vlasteneckých strán naprieč celou EÚ, pričom s mnohými majú podpísanú dohodu. Vďaka spolupráci so stranami v Nemecku, Poľsku, Rumunsku, či Bulharsku môžu vytvoriť v EP silnú frakciu. Tú by mohli tvoriť strany Vazrazhdane (Bulharsko); REPUBLIKA (Slovensko); Fórum pre Demokraciu (Holandsko); Alternatíva pre Švédsko (Švédsko); Naša Vlasť (Maďarsko); AKKEL (Grécko); Zavetnici (Srbsko) a MASS-VOLL (Švajčiarsko).

Vlastenecké strany z Európy sa zjednocujú. Musíme zastaviť progresívcov!
Predstavitelia hnutia REPUBLIKA sa 12. apríla 2024 zúčastnili veľkej medzinárodnej konferencie vlasteneckých strán v bulharskej Sofii. Cieľom podujatia bolo položiť základy predvolebnej, ale najmä povolebnej spolupráce vlasteneckých strán v... Čítať ďalej
15 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

SaS a Penta

„My si nebudeme točiť len smiešne videjká, ako to robí váš bývalý predseda Sulík o tom, že je proti zákazu spaľovacích motorov. Veď vy ste boli súčasťou vlády, ktorá hlasovala za zákaz spaľovacích motorov,“vyčíta SaSke Mazurek a pripomína, že Sulíkovi Haščák posielal inštrukcie k hlasovaniu na vláde, za čo ich Mazurek zhodnotil, ako totálnych úbožiakov a projekt Penty.

„Ešte aj tá Matovičova úbohá spol. s r. o. má viac integrity, ako tá vaša úbohá, smiešna, liberálna SaSka,“ konštatuje Mazurek s tým, že ak chce robiť kampaň, tak nie cez Republiku, ktorá ho rozšliapne, ako červa na ulici.

„Klamete, zavádzate ľudí a vaša kampaň je trápna a úbohá. Ideme do EP, ideme do volieb a vlastenci z Európy s takýmito slniečkármi, ako ste vy, rozhodne zametú a pošlú vaše smiešne návrhy – dúhovú agendu,  promigračnú politiku a všetky ostatné veci tam, kam patria – to znamená na smetisko politických dejín,“ uzatvára Mazurek.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik