Matúš Šutaj Eštok: Ďakujem vedeniu Hlasu za dôveru
25 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Prakticky od dňa, kedy Peter Pellegrini oznámil svoju prezidentskú kandidatúru, sa špekulovalo o tom, kto ho v prípade zvolenia za prezidenta nahradí na poste predsedu Hlasu. Hovorilo sa o viacerých menách, no z Hlasu sa ozývali len tajomné odkazy, typu „vyčkajme času“. Zvedavci sa dočkali v piatok, 24. mája. Pellegriniho nástupcom by sa mal stať Matúš Šutaj Eštok, minister vnútra.

Od polovice januára bolo "v hre" niekoľko mien zakladajúcich členov Hlasu. Bolo jasné, že nového predsedu musí strana zvoliť ešte pred inauguráciou Petra Pellegriniho. Stane sa tak 1. júla na sneme. Predsedníctvo týždeň pred týmto termínom navrhlo na tento post Matúša Šutaja Eštoka, ktorý sa cez sociálnu sieť poďakoval za dôveru s tým, že svoju víziu, kam by mal Hlas smerovať, predstaví práve na straníckom sneme.

Dlhodobé špekulácie

Od polovice januára padali tipy na rôzne mená. „V hre“ bol Richard Raši, Matúš Šutaj Eštok, Peter Žiga ale aj Denisa Saková – všetko zakladajúci členovia, ktorí Hlas spolu s Petrom Pellegrinim založili po voľbách v roku 2020. Saková už dávnejšie vyjadrila svoje ambície pokračovať naplno v práci na ministerstve hospodárstva, z užšieho výberu sa teda vyradila sama.

AKTUÁLNE Poznáme nového lídra Hlasu! Kto nahradí Pellegriniho?
Novým predsedom strany Hlas-SD sa má stať Matúš Šutaj Eštok. Predsedníctvom strany Hlas-SD sa zhodlo, že nástupcom Petra Pellegriniho bude minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Oficiálne zvolený bude v prvý júnový deň, kedy sa bude konať snem v... Čítať ďalej
24 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Inaugurácia nového prezidenta

Peter Pellegrini sa prezidentského úradu ujme 15. júna, preto je potrebné, aby mal do tohto dátumu vyriešené, kto „preberie žezlo“ v Hlase. Rozhodne sa tak na sneme strany Hlas, ktorý sa uskutoční v Košiciach, 1. júna 2024. Predsedníctvo zasadlo týždeň pred týmto termínom a rozhodlo, koho navrhne.

Deň pred tým bol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok hosťom u Anky Žitnej v relácii Teraz takto, kde sa vyjadril v zmysle, že sám sa do funkcie „tlačiť“ nebude, no ak bude nominovaný, výzvu prijme.

Predsedníctvo rozhodlo, Šutaj Eštok ďakuje za dôveru

Predsedníctvom strany Hlas-SD sa zhodlo, že nástupcom Petra Pellegriniho bude minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

„Dnešné rozhodnutie predsedníctva HLAS-u odporučiť ma snemu za nového predsedu strany je pre mňa prejavom obrovskej dôvery a som za to úprimne vďačný,“ napísal ešte v ten deň na Facebooku Šutaj Eštok.

Víziu si zatiaľ necháva pre seba

„1. júna predstavím delegátom snemu svoju víziu pokračovania HLAS-u, v týchto ťažkých časoch, ako zodpovednej, štátotvornej a stabilizujúcej politickej sily. Ak dostanem ich dôveru, budem spolu s mojimi kolegami a priateľmi v strane pokračovať po ceste, ktorú pred štyrmi rokmi pomenoval Peter Pellegrini - práca pre ľudí, na konci ktorej sú konkrétne výsledky pre ich lepší život,“avizoval minister vnútra a zrejme aj nastávajúci predseda Hlasu-SD.

J. Hrabko: Veľa bude záležať od toho, aký Robert Fico vyjde z nemocnice
Zodpovednosť za to, že sa spoločnosť dostala do stavu vysokej polarizácie a permanentného napätia nesú politici a aktivistické médiá na oboch stranách politického spektra. Šanca na zlepšenie stavu nie je veľká a bude do vysokej miery záležať od... Čítať ďalej
25 | 05 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik