Gyimesi šokuje: Primátor Varšavy spravil niečo nepochopiteľné! (VIDEO)
25 | 05 | 2024 I Eka Balašková

Podpredseda maďarskej strany Aliancia Győrgy Gyimesi vo si myslí, že kolonizácia prebiehala rovnakými, spôsobmi, ako v súčasnosti skúšajú na nás, na Slovensku. Vo videu na sociálnej sieti upozorňuje na fakt, že ani naši starí rodičia nepredpokladali, že kresťanské symboly budú v Európe zakázané.

Gyimesi prichádza so šokujúcou informáciou z Varšavy, kde tamojší primátor zakázal kresťanské symboly vo verejných budovách hlavného mesta Poľska. Gyimesi poodhaľuje minulosť varšavského primátora a konštatuje, že len zakomplexovaní ľudia sú schopní poprieť vlastnú kultúru. Krokom k tomu je aj strata práva veta v EÚ, ktorú niektorí kandidáti do EP podporujú. Tu Gyimesi pripomína, že rozhodnutie je na nás, voličoch.

Je to zase o krok bližšie

„Podobné správy sme už síce počuli zo Škandinávskych krajín, či z Nemecka, kde sa obávali o psychiku migrantov a z toho dôvodu rad za radom vydávali takéto rozhodnutia. Tentokrát sa však to isté udialo v Poľsku,“ šokuje Gyimesi.

Nebezpečné poľské úvahy
"Problém sa zvažuje." Poľsko sa rozhodne, či dokáže zostreliť ruské rakety nad Ukrajinou. Varšava zvažuje možnosť zničenia ruských rakiet nad ukrajinským územím. Zamýšľajú sa... Poľská vláda rokuje o možnosti využitia svojich systémov... Čítať ďalej
24 | 05 | 2024 | Milan Laca

Boj proti diskriminácii

„Primátor Varšavy v rámci boja proti diskriminácii vydal dekrét zakazujúci vyvesovanie kresťanských symbolov vo verejných budovách hlavného mesta,“ neprestáva šokovať Gyimesi informáciami z krajiny, kde sa narodil svätý pápež Ján Pavol II. Päťdesiatdva ročný Rafał Kazimierz Trzaskowski  je poľský politik a politológ, špecialista na európske záležitosti. Primátorom poľského hlavného mesta je od roku 2018.

„Tento starosta bol predtým poslancom europarlamentu a bol aj ministrom v Tuskovej progresívnej vláde. Evidentne nevyrastal v týchto úchylných myšlienkach – nalepili sa na neho počas štúdií v Oxforde a Paríži, kde za peniaze európskych daňových poplatníkov získaval štipendiá,“ odhaľuje minulosť primátora Varšavy Gyimesi.

Pľujú do tváre ešte aj svojim predkom

„Mimochodom, pán primátor dokonale napĺňa očakávania Bruselu, pričom rozmýšľam nad tým, čo ho vedie k tomu, že ide proti kultúre, viere a vôli vlastného ľudu. Aké nutkanie vyhovieť za každú cenu núti týchto progresívnych politikov napľuť do tváre ešte aj tradíciám svojich predkov,“pýta sa rečnícky Gyimesi s tým, že záujmy vlastnej krajiny nie sú hodnotou pre tých, ktorí trpia komplexom menejcennosti.  A tých je podľa neho čoraz viac.

Citliví necitlivo – voči vlastným

„A tí najscitlivenejší už rozmýšľajú o tom, že najlepšie by bolo zrušiť právo veta národných štátov v EÚ. Rad je dlhý – Ódor, Hamran, Korčok, Šimečka. Oni teoretizujú, my hlasujeme. A nezabúdame,“ uzatvára svoje video Győrgy Gyimesi.

Rusi stále mátajú Poliakov
Poľsko sa rozhodlo bojovať proti ruskému vplyvu. Poľská vláda vytvorila novú komisiu na vyšetrovanie „ruského vplyvu“ v krajine. V posledných rokoch sa tento vplyv údajne prudko zvýšil. Rusi odmietajú... Ruská federácia opakovane odmieta... Čítať ďalej
23 | 05 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik