VEĽKÁ TRAGÉDIA Slovensko cíti so svojim budúcim prezidentom
24 | 05 | 2024 I Eka Balašková

Štvrtok, 23. máj sa zapíše do osobnej histórie novozvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho. V tento deň navždy dotĺklo srdce jeho ťažko chorého otca. Pred odchodom na večnosť zrejme skláňajú hlavy aj nezmieriteľní politickí rivali. Prezidentovi totiž kondolovali politici naprieč celým politickým spektrom.

„Otec, budeš nám veľmi chýbať. S láskou a vďakou za všetko sa lúčime. Odpočívaj v pokoji,” napísal Peter Pellegrini ešte v ten deň na Facebooku odkaz do neba milovanému otcovi. Vzápätí na to reagovali viaerí politici.

Zuzana Čaputová

„Vyjadrujem úprimnú sústrasť zvolenému prezidentovi Petrovi Pellegrinimu v súvislosti so správou o úmrtí jeho otca. Je vždy bolestné, keď nám odchádzajú najbližší. Verím, že pekné spomienky na otca pomôžu zmierniť stratu, ktorú dnes so svojou rodinou prežíva,“ reagovala na sociálnej sieti dosluhujúca prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorú v Prezidentskom paláci vystrieda práve Peter Pellegrini.

Peter Kalivoda, poslanec (Hlas-SD)

„Nie je nič ťažšie, ako keď nám odchádzajú tí najbližší. Prijmi moju úprimnú sústrasť, pán prezident,“ zverejnil na Facebooku stručné vyjadrenie Peter Kalivoda.

Michal Kaliňák, štátny tajomník MIRRI (Hlas-SD)

Pán prezident, vyjadrujem úprimnú sústrasť,“napísal odborník na samosprávu.

OBROVSKÁ RANA! Prezident Peter Pellegrini v slzách
Život prináša aj doslova čierne dni. Takým je štvrtok, 23. máj pre novozvoleného prezidenta SR, Petra Pellegriniho. Na večnosť totiž po dlhej, náročnej chorobe odišiel jeden z ľudí jeho srdcu najbližších. V jednej z bratislavských nemocníc... Čítať ďalej
23 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Pod statusom...

Úprimnú sústrasť budúcemu prezidentovi vyjadrili aj Juraj Šeliga či Jaroslav Naď (Demokrati), Martin Hojsík či Michal Šimečka (PS), či Monika Sofyia Soročinová.

Facebook / Peter Pellegrini

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik