Generál Viktorín: Tieto postoje európskych lídrov nie sú akceptovateľné
25 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Podľa armádneho generála vo výslužbe Jozefa Viktorína (hnutie Republika) sa cez aktivitu niektorých európskych politických lídrov v súvislosti s atentátom na Roberta Fica potvrdilo, že v núdzi poznáš priateľa a nepriateľa ešte lepšie.

Viktorín vo facebookovom statuse reakcie rozdelil do dvoch foriem. Jedna je taká tá povinná ľútosť, ktorú vyžaduje protokol a on si ju nazval „chladnokrvnou, nútenou empatiou“ a druhá forma hovorí o využitie skrytého podtónu s podtextom – takto to môže skončiť pri nesúhlase s väčšinou.

Vybrali ste si? To ale nás nezaujíma

„To, že Slovensko si slobodne vybralo vo voľbách, ich až tak nezaujíma, lebo v tomto prípade je demokracia logicky na príťaž. Reakcie z Británie, že uzdravený premiér sa v budúcnosti pomstí všetkým opozičným subjektom na Slovensku, ale aj v EU je také fabulovanie, že nemá obdoby. Je to proste scestné,“ myslí si Republikán.

AKTUÁLNE Najnovšie informácie o zdravotnom stave premiéra Fica
Zdravotný stav premiéra je stabilizovaný s miernym zlepšením. Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po minulotýždňovom útoku je stabilizovaný s miernym zlepšením. Na sociálnej sieti o tom informovala Rooseveltova nemocnica v Banskej... Čítať ďalej
24 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Británia v tom nie je sama

„Toto je jednoznačne zlá cesta, ako hľadať možnosti k zmiereniu a odsúdeniu takýchto činov aj pre budúcnosť. Obsahuje totiž v sebe skrytú vyhrážku či nám bude v budúcnosti EU pomáhať. To je tá tzv. politika veľkých, ktorí nie a nie sa zbaviť koloniálnych myšlienok o tom, že sú jedineční. Žiaľ takéto verbálne vyjadrenia vnímame aj z Nemecka. Toto je tá Európa, ktorú chceme? Určite nie,“ konštatuje Viktorín.

Neakceptovateľné postoje

Podľa Viktorína tieto postoje nesmieme akceptovať a prijať ich v spoločnej Európe za štandardné.

„Ako sa to dá dosiahnuť? Začnime tým, že si vyberieme vo voľbách do EP vlastencov, ktorým sú takéto myšlienky cudzie a hlavne budú obhajovať národne záujmy. Takých kandidátov, ktorí a to podotýkam, ktorí sa nesklonia pred veľkými,“ dáva návod Viktorín s tým, že podvratné ideológie, či liberálna demokracia nie sú cestou pre Slovensko.

Kadiaľ teda vedie cesta?

„Normálny život, ktorý zodpovedá mentalite a tradícii občanov Slovenska,“ dodáva Viktorín s tým, že verí tým, ktorí to majú v rukách – teda občanom.

NEZASTRAŠIA NÁS! Tretia porážka Progresívcov je na dosah. Predýchajú to?
Progresívci sa tešili predčasne! Progresívne Slovensko si brúsi zuby snáď až na tretinu z pätnástich slovenských europoslaneckých mandátov. Podľa prieskumu agentúry Ipsos pre Denník N sa zdá, že im to deklarované prvenstvo „vyfúkne“ najväčší súper... Čítať ďalej
24 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik