Fatálne zlyhanie vlád Matoviča, Hegera a Ódora. Kvôli žabomyším vojnám ohrozili bezpečnosť štátu (VIDEO)
26 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Zneužívanie trestného práva a Národnej kriminálnej agentúry sa hovorí už dávno. Atentát na premiéra ale popri neskutočnej miere nenávisti ukázal jedno doslova fatálne zlyhanie vlád Matoviča, Hegera a Ódora. Komunikácia bezpečnostných zložiek prakticky kvôli veľkým egám a zbytočným konfliktom v bývalej koalícii, takmer neexistuje. Nepoľavíme, kým sa nám nepodarí odstrániť všetky chyby bývalej vlády a Slovensko nebude opäť bezpečný, prosperujúci štát, sľúbil po rokovaní vlády jej podpredseda a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SSD).

Dôsledkom toho bolo rozdelenie databáz jednotlivých rezortov. „Nespolupracovali všetky bezpečnostné zložky, to naďalej považujem za jedno z najväčších zlyhaní predchádzajúcej vlády,“ vysvetlil po rokovaní vlády Robert Kaliňák.

Kotlár naložil SME: SOM ŠOKOVANÝ! ZAVÁDZAJÚ O PANDÉMII!
Prinášame vám reakciu splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 a poslanca NR SR MUDr. Petra Kotlára na medializované informácie týkajúce sa jeho výhrady k Pandemickej... Čítať ďalej
24 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

„Bezpečnostné zložky sa vlastne rozpadli v rámci spolupráce je to veľmi nevyhnutné. Toto sa musí obnoviť a potom platí, že prevencia z pohľadu operatívnych informácii analýz rizík vám umožňuje reagovať pružne, rýchlo a v podstate aj neviditeľne,“ hovorí Kaliňák s tým, že bežný návštevník stretnutia si sériu bezpečnostných opatrení ani neuvedomí. Tými garantujú bezpečnosť nie len politikov, ale aj občanov.

Upozornil, že pri reakciách na mimoriadne situácie treba rátať s rýchlymi opatreniami, strednodobými a dlhodobými.

„Tá pracovná skupina bola teraz zriadená, na jej čele bude stáť vedúci Úradu vlády Juraj Gedra, jednotliví ministri nominujú odborníkov do tejto skupiny,“ informuje minister obrany s tým, že sa to týka hlavne ministerstiev, ktorých sa takáto situácia môže týkať. Podľa rozsahu návrhov z rezortov sa potom pracovná skupina rozhodne, ako sa bude ďalej postupovať pri návrhu legislatívy.

„Na rokovaní vlády priniesli stanovisko aj riaditeľ SIS, riaditeľ Úradu na ochranu ústavných činiteľov a nepatrí to len pre ministrov, ale aj pre všetkých poslancov opozície, koalície, ktorí sú viac profilovaní, a ktorí by mohli byť teoreticky predmetom takéhoto útoku,“ doplnil minister obrany s tým, že táto forma ochrany nie je taká zaťažujúca ani pre ochraňovaného, keďže je to určitá strata súkromia.

Ostro sledovaná Vášáryová: TAK TAKTO, PANI HÉÉREČKA? Pre vás zákony neplatia?
Internet je, slušne povedané, potvora. Pamätá si toho veľa, a tak si zapamätal aj pokuty pani Magdy Vášáryovej z čias, keď pôsobila v NR SR ako poslankyňa za Dzurindovu SDKÚ. Bratislavskí „dopraváci“ jej v priebehu pár dní udelili dve pokuty. Ak si... Čítať ďalej
24 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Kaliňák pripomína, že už ako minister vnútra kládol veľký dôraz na prevenciu a analýzu možných situácií. Preto tvrdí, že takéto bezpečnostno-analytické centrum musí byť obnovené.

„Toto presne sa vybudovalo, zbúralo a ideme to budovať nanovo. To je zásada. Z toho vyhodnocovania rizík vy dostanete informáciu, že míting v Nitre môže byť problém, ale Ružomberok a Poprad sú absolútne v poriadku a viete presúvať sily tak, aby ste boli efektívni, keďže sa nedá byť všade, navyše počas kampane, keď budú v uliciach všetci,“ objasnil Kaliňák.

„Kampaň bude poznačená atentátom na predsedu vlády, ale v zásade to slnko vyjde každý deň a my na ten východ slnka musíme každý deň reagovať,“ uzavrel minister obrany.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik