ODPADNETE! Ďalší TRAPAS Vášáryovej! Už nie sú voliči koalície len spodina, už sú ŠKODCOVIA!
23 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Povolebné vyjadrenie herečky a diplomatky Magdy Vášáryovej o tom, že víťaznú stranu Smer-SSD volila vyslovená slovenská spodina, je presne to podhubie, ktoré potom končí streľbou na politikov. Toto presvedčenie vyjadril vo svojom programe moderátor Luboš Xaver Veselý a autorke týchto slov poslal podobne drsný odkaz. Vášáryová v súvislosti s atentátom odrazu zmenila slovník a vyzýva na spojenie síl a na rozprávanie s ľuďmi, popísala okrem iného svoju cestu na Oravu. Ale čuduj sa svete, opäť si neodpustila svoju rétoriku a hovorila o „škodcoch“. Niekdajšia štátna tajomníčka ministerstva zahraničia sa však aj v minulosti preslávila svojím faux pas, keď nevedela, s kým susedí Turecko. Je zaujímavé, že na prešľapy tejto tragédky upozorňujú české Parlamentní Listy.

Podľa herečky sa vlastne nič nestalo!

 

„Včera som bola celý deň na ceste na Oravu do Námestova a späť. Dovoľte teda pár úvah z cesty po Slovensku,“ začala svoj príspevok na sociálnej sieti Magda Vášáryová.

„Všetci píšeme o veľkom otrase pre Slovenskú republiku – všetci ľudia, s ktorými som sa stretla, a boli ich stovky, boli pokojní, nikto nespomenul tragédiu. Na Oravskej priehrade sa ľudia bavili, deti tancovali, ženy v kroji spievali, ochotne s nami ľudia pokojne diskutovali. Môj súčasný záver – ako by sa nič nestalo,“ poznamenala.

„Zaujímavé je konštatovať, že naša politická scéna ide opačným smerom a nie je pripravená na akékoľvek otrasy. Vláda uteká k lôžku ťažko zraneného pacienta a žiada ho o pokyny. Aspoň vetu, slovko, čo robiť. Bez šéfa sa neodvážime urobiť ani krok. Moja otázka – svet okolo nás sa pripravuje na ťažkú, geopoliticky nepredvídateľnú konfrontáciu, a my nevieme, či má minister vnútra odstúpiť, alebo dostať metál za to, že jeho podriadení psychicky zvládli nechať strieľať na predsedu vlády?“ pýta sa kompletne pomýlená Vášáryová.

A štve ďalej...

„Ako by sme sa spoliehali na výhody krátkej pamäte, ba prednosti usilovného zabúdania na to, kto klame, kto je nevychovaný, kto je škodcom. (Mimochodom. Pri včerajšej diskusii všetci rezignovane súhlasili, že roky vysvetľujú medzi ľuďmi a v školách, čo je to parlament a jeho európska verzia, a za pár týždňov si aj tak skoro nikto nič nepamätá. Krátka pamäť funguje.),“ napísala.

„Moja otázka: Prečo je to tak? Je to len u nás? Je to výhoda? Prednosť našej spoločnosti v týchto časoch, keď sa rozhoduje, akú Slovenskú republiku budeme mať? Vrátime sa teda do Kocúrkova spolu s Ťapákovcami, aby sme sa vrátili do 19. storočia, ktoré začína vládnuť v našom orgáne pre kultúru? Ale to bude bez tých pokojných a normálne sa chovajúcich ľudí, láskavých voči svojim deťom, milých voči svojim spoluobčanom, tešiacich sa zo slnečnej pohody, ktoré som včera pozorovala pri Oravskej priehrade,“ dodala.

Podľa Herečky treba tlačiť ďalej... obviňuje koalíciu, asi zabudla, že atentátnik je z radov opozície

V súvislosti s atentátom hovorila Vášáryová aj pre web sme.sk, kedy odpovedala na otázku, čo môžeme teraz urobiť, aby sme upokojili súčasnú situáciu a znovu sa k sebe priblížili.

„V prvom rade by sa koalícia mala dohodnúť, ako bude vystupovať. Ja vidím, ako za seba koalícia necháva vystupovať radikálnych ľudí, ktorí necítia žiadnu zodpovednosť za štát. Musíme na nich tlačiť, aby si v koalícii urobili poriadok a aby mali jeden hlas. Na druhej strane musíme my, mimovládny sektor, spojiť sily a hovoriť s ľuďmi. Len sa obávam, že najmä u voličov Smeru a SNS je nenávisť vítaným spôsobom správania. A keď to už trvá minimálne desať rokov, nemôžeme to zvládnuť za jeden alebo dva dni. Musíme si urobiť poriadok aj doma. Nemôžeme sa na verejnosti, ale ani doma vyjadrovať jazykom štvrtej cenovej skupiny v krčme. Pani prezidentka už roky varuje, že takýto jazyk nemôžeme používať,“ povedala naslovovzatá odborníčka.

Jednoducho nadradení

O Vášáryovej sa teraz v Čechách veľa hovorí v súvislosti s moderátorom Lubošom Xaverom Veselým. Ten totiž pripomenul jej výrok z minulej jesene.

Lepší ľudia, či už v Čechách alebo na Slovensku, nemajú najmenší problém vyjadriť svoje najhlbšie opovrhnutie voči spoluobčanom, ktorí nemajú správne názory alebo nevolia tak, ako by si spoločenská smotánka priala. Opakovane to  potvrdzuje Magda Vášáryová, slovenská herečka a porevolučná veľvyslankyňa Československa v Rakúsku. Bezprostredne po víťazstve Smeru-SD v minuloročných jesenných parlamentných voľbách predniesla v interview pre Novinky: „To, že pán Robert Fico a jeho družina, čo sú vyčpelí ľudia, ktorí tam sú tridsať rokov, už vieme, že od nich nemôžeme čakať nič pozitívne pre moderné Slovensko. Tak uvidíme, nakoľko sa stotožnili s hľadaním medzi tými nesystémovými voličmi, alebo dokonca vyslovene spodinou.“

Po atentáte na premiéra Roberta Fica si v piatkovom streame na jej nenávistnú rétoriku spomenul moderátor YouTube projektu XTV Luboš Xaver Veselý. „Spodina, hovorí pani Vášáryová,“ konštatoval Xaver a dodal, že dotyčnej pošle odkaz, a pretože chce byť „veľmi úprimný“, tak by ho nemali počúvať deti. „Milá zlatá Vášáryová. Ty spodina. Ja ti zo srdca prajem, aby ti mráz roztrhol p*del. Tak,“ odkázal krátko herečke. „Vyjadrenie pani Vášáryovej som videl niekde na sociálnych sieťach a už ma to v tej chvíli prestalo baviť. Myslím si totiž, že je to presne to podhubie, ktoré potom končí streľbou na politikov,“ vysvetľuje pre ParlamentníListy.cz Luboš Xaver Veselý, prečo si vzal na paškál práve Vášáryovú, a nie Ficova porazeného protivníka Šimečku, ktorý ustavične vyhlasoval, že urobí všetko pre to, aby Robert Fico nevládol.

Viac v článku:

DRŽTE SA! Tento odkaz Magda Vášáryová NEROZDÝCHA! (VIDEO)
Pani Všadebolka Magda Vášáryová vie vždy všetko najlepšie. Počas minulotýždňovej relácie Na telo sme boli svedkami aj toho, že si dovolí hosťovi v rovnakom postavení, ako bola aj ona, „zatvoriť ústa“, pričom reálny moderátor sa zmohol len na... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Xaverovho výroku sa chytili bývalý šéf TOP 09 Miroslav Kalousek a senátorka Hana Marvanová a vyzvali na jeho odvolanie z Rady ČT. „Nemyslím si, že je na odvolanie dôvod. Keby sa to náhodou stalo, tak mi to rozviaže ruky aj jazyk, pretože som sa do tejto chvíle veľmi držal,“ hovorí pre ParlamentníListy.cz Xaver. 

V utorok sa dokonca Vášáryová stretla s predsedom Senátu Milošom Vystrčilom. „Dnes som sa v Senáte stretol so ženou, ktorú si naozaj vážim,“ napísal Vystrčil na svoj profil.

Vášáryová bola v minulosti okrem iného štátnou tajomníčkou ministerstva zahraničia. V roku 2005 sa dopustila faux pas, o ktorom písal denník Sme.sk, keď v diskusii s vtedajším ministrom vnútra nevedela, že s Tureckom, o ktorom bola reč, susedí aj Irán. Vtedajší minister vnútra Palko varoval, že prijatie Turecka do EÚ, o ktorom sa uvažovalo, by znamenalo, že EÚ bude mať hranicu s Iránom, Irakom a Sýriou. „S Iránom nie,“ prejavila sa vtedy Vášáryová. Hovorca ministerstva zahraničia sa vtedy snažil faux pas zakamuflovať, že sa hovorilo o Turecku v únii, nie o hraniciach. Avšak vtedajší šéf parlamentného výboru pre európske záležitosti Tibor Mikuš to komentoval, že ten, kto problémy sleduje, by mal vedieť, s kým Turecko susedí.

Nuž prosto a jednoducho.... pani Vášáryová sa po veľmi dlho čase, kedy upadla do zabudnutia, opäť vezie na vlne pozornosti. Herečka sa jednoducho nezaprie. Musí byť stredobodom a vôbec jej nevadí, že väčšina Slovákov nad jej výrokmi len krúti hlavou. Veď aj zlá reklama je reklama!

Nám zostáva iba dúfať, že pani herečka sa už doučila zemepis základnej školy, ale čo sa určite nedoučila je vážnejšie. Táto štváčka na námestiach nepozná ani rozdiel medzi ústavným súdom a špeciálnou prokuratúrou. Nuž, čo dodať.

Viac v článku:

O chudinke Vášáryovej a dvoch príkladoch nezmieriteľnej nenávisti
"Zrazu je tu plný priestor volania o nejaké zmierovanie sa atď." Varuje na sociálnej sieti publicista Ján Baránek pred infláciou farizejských vyhlásení zo strany tradičných a chronických tribúnov nenávisti. Publicista dodáva, že ide "samozrejme, o... Čítať ďalej
22 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik