KTO TRASIE S VÁŠÁRYOVOU, ŠIMEČKOM, KÁČEROM? Kto je za tou nenávisťou?
23 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Možno poznáte ten pokus so stovkou čiernych a stovkou červených mravcov, ktoré sú v jednej fľaši. Nepoznáte? Pripomenul nám ho podpredseda maďarskej Aliancie Győrgy Gyimesi. Ten si však „na pretras“ zobral herečku, diplomatku a kandidátku na všetko Magdu Vášáryovú a jej podobných. Ti sa až trasú od hnusu pri všetkom, v čom len zacítia náznak konzervativizmu.

Gyimesi na Facebooku píše, ako vyzeral výskum s mravcami vo fľaši, no pýta sa kto trasie všetkými tými progresívcami, ktorí neváhajú znosiť pod čiernu zem všetko konzervatívne a potom, keď niekto nezvláda ich hecovanie a vezme to do vlastných rúk, ešte sa tvária, že s tým nič nemajú. Gymesi však hovorí, že tí, ktorí tým povestným pohárom (nie len v rámci Slovenska) trasú, by si mali uvedomiť, že toto je cesta do pekla.

Pokus s mravcami

„Nedávno som videl krátke video, ktoré hovorilo o tom, že ak dáte do pohára 100 čiernych a 100 červených mravcov, nič sa nestane. Ale ak zatrasiete pohárom, čierne mravce začnú zabíjať tie červené a naopak červené mravce budú zabíjať tie čierne, pretože sa navzájom budú považovať za nepriateľov. To isté sa stalo aj našej spoločnosti,“ objasňuje Gyimesi  na sociálnej sieti zmieňovaný výskum týkajúci sa mravcov.

NAJNEVEREJNOPRÁVNEJŠIA TV ŠTRAJKUJE! Sú urazení...
Zamestnanci a spolupracovníci RTVS ešte 15. mája vstúpili do štrajkovej pohotovosti. Týždeň po tom, 23. mája vydal Štrajkový výbor vyhlásenie, podľa ktorého v štrajkovej pohotovosti stále zostávajú. Všetko podľa nich nasvedčuje tomu, že nová Rada... Čítať ďalej
23 | 05 | 2024 | Eka Balašková

Kto nimi trasie?

„Kto trasie s kedysi obľúbenou herečkou Vášaryovou, ktorá následne nazve 1,2 milióna voličov spodinou len preto, lebo volili inak ako si ona predstavovala?

Kto trasie s Martinom Šimečkom, ktorý vidí vo voličoch koalície svine v ľudskej bytosti, lúzu a nikdy im nechce porozumieť?
Kto trasie s Káčerom, ktorý posiela na chuj všetkých okrem progresívcov?
Kto trasie s do nepríčetna sfanatizovanými progresívnymi médiami, ktoré robia politiku namiesto opozičných strán? Konzervatívcov neváhajú verejne osočovať a nálepkovať ako homofóbov, fašistov, dezolátov. Bičujú nálady ľudí, strašia ich a hecujú do krajnosti?,“ pýta sa Gyimesi.

Veď oni nič...

„No a keď to prepália a jeden z nich spácha atentát na premiéra (pre nich nie politického protivníka, ale štvanú zver, nepriateľa) tak sa tvária, že oni s tým nič nemajú, oni muzikanti. Aj by okrúhle stoly zvolávali, na ktoré pani z paláca nemala 5 rokov akosi čas. Zodpovednosť však zo seba nikdy nezmyjú. Jednoducho sa to nedá. Ale tí, ktorí tým pomyselným pohárom trasú by si mali uvedomiť, že toto je cesta do pekla,“ myslí si Gyimesi.

György Gyimesi/TASR | György Gyimesi

„Robert Fico bol len malý kamienok do mozaiky, tie väčšie sa dnes skladajú na Ukrajine, v Gaze, Taiwane, Iráne,“ uzatvára podpredseda Aliancie.

CENA PRE TATU ŠIMEČKU? Napľutie do tváre Slovákov!
PRIEMERNOSŤ NEMÁ ZMYSEL. Udelenie osobitnej novinárskej ceny "Osobnosť slovenskej žurnalistiky" Martinovi M. Šimečkovi považujem za napľutie do tváre nielen tým, ktorí sa cítia byť zranení bezohľadným správaním časti novinárov, ale aj celej... Čítať ďalej
23 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik