Hlas ľudu: Pá, pá, Riško!
23 | 05 | 2024 I Mária Škultétyová

Ti verím, že príprava na politické relácie bola poriadny zaberák. Hľadať špinu tam, kde nie je, to  musí človeka vysiliť. A ty si to „vďaka svojej šikovnosti“ vždy dokázal. Vždy si našiel špinu tam, kde nebola. A tam, kde jej bolo plno, si ju nevidel. Tvoje úvodné politické okienka, nenávisť voči Smeru a Ficovi boli povestné. Rovnako aj tvoja dúhová orientácia. Bez toho to nikdy nebolo ono.

Keď si sa v nedeľu zjavil na obrazovke, ešte si ani ústa poriadne neotvoril, už každému bolo jasné, kam patríš. A to si nemusel mať ani dúhovú stužku či dúhové tričko. Nie, neodsudzujem ťa za tvoju sexuálnu orientáciu a možno ani za to, že si sa k nej verejne priznal, hoci si nemusel. Je to tvoja najintímnejšia vec, mohol si byť ticho. Veď aj bez toho každý videl, kam patríš.  

Ešte raz, aby ti to bolo jasné. Ja ťa neodsudzujem za to, že si gej, mne sa nepáči iba to, ako si robil svoju robotu. Keď politici útočili na Fica, nebránil si ho. Nepovedal si, nehovorme o ňom, keď tu nie je. Radšej si priložil polienko do ohňa, len aby zhorel. Tvoje  zaklínadlo fungovalo iba vtedy, keď sa hovorilo o dúhových. Kritizovať dúhových nebolo dovolené.

Viackrát som ťa za tvoje moderovanie, skákanie do reči a presadzovanie  progresívneho názoru kritizovala. A priznám sa, že už skôr som čakala, že ťa televízia vymení za niekoho objektívneho.  Keď si pozrieš reláciu s Petrom Bielikom, vidíš, že sa to dá. Viesť politickú debatu tak, že divák nevie, na čej strane stojí moderátor, to je ťažké. Tvoje politické dristy a vedenie politických debát bolo neodborné. Chýbalo mu majstrovstvo novinára, ktorému hovoríme profesionál. Majstrovstvo starej školy. Majstrovstvo Petra Bielika. Nás divákov netrápi, čo budeš robiť. Ja len verím, že ťa neuvidíme v žiadnej televízii.

Slovo na záver

Nás televíznych divákov teší, že z politickej debaty odišiel Iljev, že odišla Dibáková a odchádzaš aj ty. Možno čoskoro za vami pôjde aj  Makara s Kovačičom.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Richard Dírer končí v televízii TA3
Po Rastislavovi Ilievovi, ktorý nedávno vyvolal rozruch na slovenskej mediálnej scéne tým, že sa verejne priznal k svojej orientácii, s diskusnou politickou reláciou na TA3 končí aj modrátor Richard Dírer, ktorý sa k svojej orientácii podobne, ako... Čítať ďalej
22 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik