Z utečeneckých táborov rakvy za Covidu nevynášali. Profesor Žaloudík rozkrýva prečo
22 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

V posledných rokoch dôvera v lekára u časti populácie značne utrpela. Kvôli Covidu sa, podľa bývalého senátora a dlhoročného riaditeľa prestížneho onkologického pracoviska profesora Jana Žaloudíka, naša spoločnosť rozpadla na štyri skupiny. 

„Jedna je maličká, tá ‚vie'. Potom je tá, ktorá vie tiež, pretože sa všetko dozvedela na ČT24, s tou sa človek stýkať nechce. Potom je tam skupina, ktorá má pocit, že z nej tá doba urobila trošku hlupáka, a tak na to rada zabúda. Potom je partia bojovníkov, ktorí stále čakajú, že bude súdne riešenie a niekto bude hnaný na nejakú zodpovednosť,“ uviedol v rozhovore pre Nadačný fond Svedomia národa.

K zodpovednosti ale podľa neho zrejme hnaný nikto nebude: „Celá tá vec je totiž úspešná. Overilo sa, že s masami možno naprieč národmi sa dá veľmi pekne zaobchádzať, keď sa poukáže na základné existenčné veci,“ podotýka lekár k dobe Covidovej.

„Stále si myslím, že Covidová doba nás naučila spoznávať ľudí, a zhrniem to tým, čo hovorí vírus: robte mi reklamu a ja nesklamem,“ uviedol.

„Celý život som vsádzal na vedu, ale dnes veda priniesla aj nevedenie a to je tiež vedecká disciplína. Nevedenie má štyri stupne, v tom poslednom sa ‚nechce vedieť', v tom sme teraz bahníme,“ uviedol Žaloudík. Bojí sa predovšetkým o mladých ľudí, aby nestrácali kritické myslenie.

„Je pravda, že teraz sa o Covide už veľmi nehovorí, nikto nevie, ako to uchopiť, a všetci závidia tým tvorcom, že to bolo strašne úspešné. Bol to veľký sociálny zásah, ktorý by nikto nečakal, že bude tak pekne fungovať. Pritom človek by čakal, že v utečeneckých táboroch to vtedy vymrie na Covid, napodiv odtiaľ žiadne rakvy nevynášali. Najviac boli postihnuté dokonalé štáty s dokonalým zdravotníctvom... Teda čím dokonalejšie zdravotníctvo, tým horší Covid. A že by vymierali v Turkménsku, kde prezident zakázal na verejnosti vysloviť slovo Covid', tiež nič,“ pozastavoval sa Žaloudík.

K súčasnému vedeniu českého štátu doplnil: „Správne sa má korektne hovoriť mainstreamovo, že máme politickú reprezentáciu, akú si zaslúžime, a že kto si svoju históriu neuvedomuje, tak si ju prežije znova,“ zopakoval Žaloudík omieľané frázy.

„Sme v období protektívnej demokracie, ktorá nás chráni pred úplným úpadkom, ale aj pred úplnou prosperitou, tak vás ale chráni pred zlými názormi vrátane vlastných názorov, aby ste náhodou neuvažovali zle. Nesmieš si pliesť, komu nahrávaš, máš nahrávať Volodymyrovi, a nie Vladimírovi Vladimíroviči. Bojím sa o mladých, aby nestratili kritické myslenie,“ podotkol bývalý senátor.

O chudinke Vášáryovej a dvoch príkladoch nezmieriteľnej nenávisti
"Zrazu je tu plný priestor volania o nejaké zmierovanie sa atď." Varuje na sociálnej sieti publicista Ján Baránek pred infláciou farizejských vyhlásení zo strany tradičných a chronických tribúnov nenávisti. Publicista dodáva, že ide "samozrejme, o... Čítať ďalej
22 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik