Rudolf Huliak pre HD: Národná rada nesmie zastať (VIDEO)
22 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Vláda v napĺňaní svojho programového vyhlásenia bude naďalej pokračovať. Okrem toho, že ju k tomu zaväzuje výsledok volieb, je to aj želanie Roberta Fica, na ktorého bol v stredu, 15. mája spáchaný atentát. Potvrdil to exkluzívne pre Hlavný denník aj poslanec NR SR a kandidát do Európskeho parlamentu Rudolf Huliak (SNS / NK).

Huliak vysvetlil, že zákony, ktoré sa aktuálne prerokúvajú sú v prospech občanov. V súvislosti s atentátom poukázal na fakt, že priveľké zhody náhod ho privádzajú k tomu, že atentát na premiéra bol riadený zo zahraničia. Upozornil na fakt, že k podobným činom sa neuchyľovali voliči súčasnej vládnej koalície a že Slováci v histórii nemali podobné činy. Informoval tiež o tom, že aj jeho rodina je po nepriamych vyhrážkach pod policajnou ochranou.

Zákony treba prerokovať čím skôr

„Sú to zákony, ktoré sú potrebné pre občanov SR. Či už sú to medvede, alebo výruby, alebo samotný zákon o RTVS, ktorý je momentálne taký kontroverzný,“hovorí Huliak v exkluzívnom vyjadrení s tým, že aj atentátnik sa priznal k tomu, že aj tento zákon bol príčinou jeho ohavného činu. Celá situácia mu pripadá „pritiahnutá za vlasy“.

Atentát na premiéra R. Fica má na svedomí Progresívne Slovensko a I. Matovič
Na úvod chcem poznamenať, že vždy pri takom vážnom útoku na predstaviteľa štátu je potrebné vyhodnotiť udalosti s chladnou hlavou a minimalizovať vplyv emócií. Len tak sa dá dospieť k maximálnej objektivite a prijať správne závery. Z vyhlásení... Čítať ďalej
21 | 05 | 2024 | Ivan Štubňa

Memento

„Myslím si, že je to všetko niekým účelovo riadené spoza hraníc tohto štátu, pretože takéto náhody sa skrátka nedejú len tak,“ myslí si Huliak a dodáva, že príprava atentátu bola príliš sofistikovaná. V tejto súvislosti hovorí o veľkom memente demokracie na Slovensku.

„Aj s ohľadom na to, že naše voličské kvórum nikdy nezašlo do takej krajnosti, aby si tu dovolili siahnuť na to najvzácnejšie, čo človek má – ľudský život,“upozorňuje Huliak, pričom tento atentát dáva na jednu úroveň s vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice, či vraždy v Teplárni. Celé to podľa neho odštartoval Igor Matovič a v živení nenávisti pokračovalo PS.

Toto Slovák v povahe nemá

„Tvrdo odsudzujeme, aby niekto riešil nástrojom vraždy demokraciu v SR. My takí nie sme. Slováci nemajú podstatu v tom, aby sa zabíjali, Slováci vždy boli národ umiernený, národ pohostinní a to, čo sem preniká z tej západnej demokracie, sa k nám vôbec nehodí,“ konštatuje poslanec.

Pod ochranou

On sám je po vstupe do politiky zhruba štyri roky politickými oponentami neustále  atakovaný, takže pre neho už je to viac-menej zvyk.

„Momentálne moja žena podala trestné oznámenie na istú osobu, ktorá sa jej v maili nepriamo vyhrážala, že máme aj my deti, takže momentálne požívame aj my policajnú ochranu v tom zmysle, že nám každú hodinu okolo domu chodia hliadky,“ dopĺňa Huliak. On sa o seba a svoju rodinu zatiaľ vždy vedel postarať, no tentokrát má obavy o svoju rodinu.

Bezpečnostná situácia na SR nie je dobrá. Policajti sú v uliciach (VIDEO)
Zdá sa, že zlým správam po atentáte na Roberta Fica ešte vôbec nie je koniec. Vyšetrovanie postupne odhaľuje veľmi znepokojivé informácie, o ktorých na tlačovej besede v nedeľu, 19. mája, informovali podpredseda vlády a minister obrany SR Robert... Čítať ďalej
21 | 05 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik