Pád vlády ešte kým je prezidentka v úrade nevyšiel
22 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

"Nie je atentát ako atentát. Aj tento na Slovensku začína ukazovať, že ide o veľkú geopolitickú hru. Hru, kde Slovensko, vláda a hlavne premiér Fico boli úplne na inej strane barikády." Píše na sociálnej sieti generál Jozef Viktorín.

"Áno my Slováci chceme mier, nie vojnu a ani ju podporovať z nášho územia, ako to navrhuje nemecký poslanec. Takýto atentát sa totiž nedá pripísať nejakému zblúdenému strelcovi poznačenému psychickou poruchou. Podľa mediálnych informácii sa dotyčný zúčastňoval protestov a navštevoval NR SR (koho asi?)." Naznačuje isté súvislosti generál.

Aj, to je "zásek" do živého!

V tomto odstavci textu Jozefa Viktorína už ide informačne o "veľa": "Áno, Slovensko je v strede Európy a má obrovský strategický význam pre realizáciu plánov veľkých štátov. Áno letiskami, vojenskými skladmi atď. Na druhej strane, prípadný pád vlády, by vyriešil mnohé vnútropolitické otázky a to pod vedením ešte stále prezidentky Čaputovej.

"Chvalabohu to nevyšlo. Teraz sa musia výrazne zmeniť podmienky aj v politickom tábore. Zmierenie áno, ale nie preto, aby sa prekrývali skutočnosti o strelcovi. Zmierenie nie s tými, ktorí sú proti Slovensku, proti občanom a hlavne proti mieru. Falošných mierotvorcov je tu veľa. Jednota národa je teraz extra dôležitá."

To, čo má v rukách koalícia, to musí aj napraviť vlasdtnými rukami

"Avšak s plnou vážnosťou musíme oddeliť zrno od pliev. Lebo svoju mieru viny majú na rukách aj politici, hlavne tí, pre ktorých výsledky volieb a demokracia sú iba epizódou, ktorú si vysvetľujú tak ako im to vyhovuje. A nie len teraz. Treba jasne pomenovať, kto je nositeľom nevraživosti a šírenia manipulativnych informácii vo verejnom priestore a kto hovorí fakty. Len takto sa totiž môže začať očista spoločnosti a verejného života, ktorú potrebujeme ako soľ. A toto má v rukách súčasná koalícia, ktorá bude určovať tempo zmien, ktoré musia prísť, ak chceme zmierenie." Zdôrazňuje Jozef Viktorín a dodáva, že "opozícia má historickú možnosť sa pridať. Alebo sa rozhodne pokračovať v podnecovaní vášní. Skrátka neukáže, že chápe, že vie robiť politiku. Tu neplatí už žiadny manuál, len skutočný záujem, úprimnosť a solídnosť, aj keď u vás jej veľa nie je."

SMER nikdy nebol pevnejší a zomknutejší
"SMER nikdy nebol pevnejší a zomknutejší" - informuje na sociálnej sieti jeho podpredseda Ľuboš Blaha. Pripomína zároveň, že "predpokladom zmieru je pravda. Nič iné nechceme." Lenže, ako vždy, je tu niekoľko "lenže"! Nna tieto okolnosti Ľuboš... Čítať ďalej
21 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik