Nie, vážená opozícia! Nie, štvavé médiá! Z tohto sa už nevyviníte! PRAVDA O ATENTÁTNIKOVI CINTULOVI (VIDEO)
24 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

A je to vonku, priatelia. Pravda o Jurajovi Cintulovi. Súdne uznesenie potvrdzuje všetko, čo sme hovorili. Nenávidel nás. Lebo nechceme vojnu proti Rusku. Za to, že sme kritickí voči EÚ. Za naše názory. Bol produktom nenávisti, ktorú voči Robertovi Ficovi celé roky šírili médiá a opozícia. Nechcete sa už konečne ospravedlniť? Túto otázku položil podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha na sociálnej sieti.

Žiaden pomätený dôchodca! Atentát na premiéra bol dôkladne naplánovaný! Juraj Cintula to priznal. Mal pri sebe pištol a dva plné zásobníky nábojov. Podľa vlastných slov chcel premiéra zraniť, aby už nemohol zastávať svoju funkciu.

Najnovšou správou je, že atentátnik má nového obhajcu. Advokátka, ktorú mu pridelili, odstúpila. Advokátka Martina Čierna, ktorá mu pridelili ex offo, ukončila z osobných dôvodov jeho zastupovanie. Podľa odborníkov právnik ex offo má právo vzdať sa, no nestáva sa to často, informuje portál rtvs.sk.

Takže si to zhrňme:

Známy bloger Radovan Bránik oficiálne priznal, že komunikoval s rodinou proukrajinského teroristu - fanúšika proukrajinskej prezidentky Čaputovej - Cintulu, ktorý chodil na protivládne protesty proti vláde Roberta Fica spolu s politikom Polonecom, bývalým straníckym kolegom Márie Kolíkovej v politickej strane Za Ľudí, za ktorej éry štátnej tajomníčky Ministerstvo spravodlivosti prispievalo na činnosť Bránikovho občianskeho združenia, ktorému prispela na činnosť aj vláda Ódora, aktuálne lídra strany Progresívne Slovensko do Eurovolieb. Tej strany, ktorej bola podpredsedníčkou aj Zuzana Čaputová, ktorú proukrajinský terorista Cintula vehementne podporoval. Rozpísal sa portál Nie progresívne. Podľa nich sa exministerka Kolíková už dosmiala.

PRESTAŇTE KOPAŤ DO OBETE, INAK ZMIER NIKDY NENASTANE 

"Áno, vyslali sme z parlamentu zásadný signál, že Slovensko sa musí upokojiť. A tento signál nemohol iniciovať nikto iný, iba Smer. Ale ruku na srdce - jediný, kto má morálne právo vyzvať spoločnosť na skutočné zmierenie, je Robert Fico. On je obeť a nie samozvaní moralizátori. Jedine on. Má právo na odpustenie, no má právo aj na hnev. Roky naňho brutálne útočili a výsledkom bol pokus o vraždu. Ja počkám, čo povie Robert Fico a nech si vyberie ktorúkoľvek cestu, budem stáť za ním," vyjadril sa Blaha.

A pripomína: "To, čo v Smere musíme rázne odmietnuť, je victim blaming. Nám skoro zavraždia predsedu a my sa máme teraz ospravedlňovať? A možno takéto niečo budú chcieť aj od Roberta Fica, či?"

V pondelok v TA3 sa Blahu do tejto polohy snažil vtlačiť Peter Bielik. Mimochodom jeden z posledných nezaujatých novinárov na Slovensku. Podľa Blahu ale nepochopil, že k zmiereniu nevedie cesta cez relativizáciu viny, ale jedine cez pravdu a cez pokánie tých, čo šírili nenávisť voči Robertovi Ficovi.

NECH ŽIJE FICO, NECH ŽIJE FICO! - skandujú davy na Václaváku (VIDEO)
Na Václavskom námestí v Prahe vo štvrtok prebieha stretnutie politikov z európskej frakcie Identita a demokracia. Akcia s názvom „Čas na zmenu“ sa koná pod záštitou predsedu SPD Tomia Okamuru, ktorý ju popisuje ako „medzinárodné stretnutie... Čítať ďalej
23 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Rozdávajme ceny štváčom!

"Zatiaľ však žiadne PREPÁČTE nezaznelo ani od Šimečku, ani od Matoviča, ani od Gröhlinga. Ospravedlnil sa akurát Robo Kaliňák a Andrej Danko. Nie je to absurdné? Nie je absurdné, že novinársku cenu práve teraz udelia Martinovi Šimečkovi, ktorý roky zúrivo nadáva na Roberta Fica a Slovákov označuje za fašistov a zbabelcov? Nie je absurdné, že sú po atentáte úplne ticho herci? Kde sú odrazu? Počujete nejakú ľútosť? Nejakú sebareflexiu? Nie, oni nemusia. To my musíme, že?" - kkrúti hlavou Blaha.

Podľa politika niektoré médiá majú pocit, že pár dní po pokuse o vraždu na smeráckeho predsedu je ten ideálny čas, kedy môžu moralizovať a kopať do obete. "O to milšie ma prekvapil prístup moderátora Miroslava Frindta z RTVS. Kládol mi ťažké otázky, ale neprerušoval, nerobil z nás vinníkov, pochopil, že týždeň po atentáte naozaj nie je správny čas na útoky na Smer. Toto je cesta k zmiereniu, nie nátlak moralizátorov.

Video:

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/19412/467850#648

"Pamätajte - stojíme za Robertom Ficom. Nech zvolí akúkoľvek cestu," uzavrel Blaha.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik