JE ZNÁME, kto vymazal profil atentátnika na sociálnej sieti
22 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Vyšetrovací tím atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) sa zaoberá aj možnosťou, že páchateľ nebol osamelým vlkom.

Nasvedčuje tomu aj fakt, že facebooková a komunikačná história páchateľa bola dve hodiny po spáchaní skutku zmazaná. Informoval o tom v nedeľu minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

„Vyšetrovateľ bol doplnený o vyšetrovací tím, pretože je tu aj verzia toho, že páchateľ sa pohyboval v určitej skupine ľudí, ktorí sa možno na tento trestný čin hecovali a vzájomne podporovali,“ uviedol minister.

Dve hodiny po…

Vymazanie facebookového profilu útočníka na premiéra Roberta Fica nemusí znamenať, že atentátnik mal komplica. Šutaj Eštok hovoril o vymazaní profilu dve hodiny po útoku.

„Myslím si, že dve hodiny po spáchaní toho skutku mal páchateľ vymazanú všetku facebookovú aj komunikačnú históriu a nebola vymazaná ním a ani jeho manželkou zrejme,“ povedal minister. Neskôr dodal, že manželka útočníka nebola tak „technicky disponovaná“, aby mohla túto komunikáciu vymazať, preto nevylúčili, že mohol mať komplica resp. neznámu skupinu osôb.

Minister vnútra a námestník SIS Pavol Gašpar ešte hovorili, že informácie o zmazaní profilu na Facebooku vychádzajú z operatívnych informácií.

Bezpečnostná situácia na SR nie je dobrá. Policajti sú v uliciach (VIDEO)
Zdá sa, že zlým správam po atentáte na Roberta Fica ešte vôbec nie je koniec. Vyšetrovanie postupne odhaľuje veľmi znepokojivé informácie, o ktorých na tlačovej besede v nedeľu, 19. mája, informovali podpredseda vlády a minister obrany SR Robert... Čítať ďalej
21 | 05 | 2024 | Eka Balašková

Účet zmazala Meta

Spoločnosť Meta, ktorá vlastní Facebook, vymazala podľa Aktualít atentátnikov profil na sieti, ale podľa ministra sa s obsahom manipulovalo ešte pred týmto vymazaním.

O tom, že zmazali profil Juraja C., informovala Meta v utorok aj slovenského mediálneho regulátora – Radu pre mediálne služby, informuje Denník N.

„Pred malou chvíľou nás spoločnosť Meta informovala, že v súlade s krízovým protokolom, ktorý v nadväznosti na útok spustili, vymazali účet útočníka na Facebooku,“ uviedla Rada v utorok.

Spoločnosť Meta následne v utorok podvečer potvrdila, že profil zmazala ešte 15. mája, v noci po incidente, presný čas neuviedla. Hovorkyňa spresnila, že to urobili „krátko“ po tom, ako profil identifikovali. Podľa spoločnosti porušoval jej pravidlá o nebezpečných jednotlivcoch. Hneď po odstránení profilu informovala aj slovenské úrady.

Šutaj Eštok: Vyšetruje sa aj verzia, že páchateľ nebol osamelý vlk
Vyšetrovací tím atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) sa zaoberá aj možnosťou, že páchateľ nebol osamelým vlkom. K situácii po atentáte bude zvolaná bezpečnostná rada a parlamentný výbor. Vyšetruje sa aj verzia, že páchateľ nebol osamelý... Čítať ďalej
19 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik