Drsný odkaz Šeligovi posiela politológ Řadek!
22 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Politológ Miroslav Řádek uvádza, že utorkové hlasovanie o vyhlásení, ktorým slovenský parlament odsúdil atentát na Roberta Fica je dobrý signál. Slovenskí politici ním hovoria, že sa dokážu zhodnúť aspoň na jednom hlasovaní. Jediný, kto takúto potrebu zhody podľa politológa nepochopil, je Juraj Šeliga (Demokrati), ale ten poslanec nie je. Na sociálnej sieti krátko po atentáte zhejtoval Andreja Danka, ale politológ pripomína, že radšej mal mlčať! A pripomenul, ako Šeliga v čase proticovidových opatrení, keď každý musel byt zatvorený, vysedával v bare.

Ten v nedeľu na sociálnej sieti zverejnil pod fotografiou Andreja Danka (SNS) s bombastickým textom „Ďalší incident Andreja Danka!“ Príbeh o tom, ako predseda SNS v stredu po atentáte na premiéra vyprovokoval incident na benzínovej pumpe. Řádek si myslí, že v tejto situácií je Dankova emotívna reakcia celkom pochopiteľná a práve Šeliga je ten, čo by mal kvôli vlastnej minulosti ukazovať prstom najmenej.

Šeliga a jeho status

„Dúfam, že Andrej Danko dnes na Ta3 vysvetlí a ospravedlní sa za incident, ktorý vyprovokoval v stredu večer na pumpe pri Nitre. Podľa svedkov opitý vyrazil veci z ruky mužovi, ktorý tam stál. „Čo čumíš” provokuje Danko a o chvíľu mobil a cukríky letia vzduchom. Ochranka okolo upokojovala situáciu. Nie, dotyčný pán neoslovoval proaktívne Andreja Danka, čakal na rade k pokladni. Prišiel Andrej Danko, ako veľká voda a mal pocit, že môže všetko. Videli to predavačky, boli privolaní policajti, na pumpe sú kamery,“ popisuje Juraj Šeliga v statuse incident s tým, že na jednej strane sú tu výzvy na pokoj, no na druhej strane sú tu politici, ktorí hovoria o politickej vojne.

Veľké gesto tenistu Martina Kližana dojíma. Ide o premiéra Fica
To sa naozaj tak často nevidí a aj ten, kto športu práve neholduje, by mal pomyselne "sňať klobúk". Náš tenista Martin Kližan po turnaji v talianskom Reggio Emilia sa ozval na sociálnej sieti s čímsi výnimočným. Pred niekoľkými dňami zasiahla... Čítať ďalej
22 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Semafor nesmel chýbať

Podľa Šeligu sú niektorí politici opití nie len mocou.

„Ktovie, možno Andrej Danko bol pod emóciami, možno bol príliš opitý a nepamätá si to, možno sa dnes ospravedlní. Ktovie, ale bol by to aspoň malý zmier a keď už nie zmier, tak aspoň priznanie si, že všetci sme ľudia… To, že to je od podpredsedu parlamentu Danka po semafóre ďalší incident s alkohol už vieme,“ dramatizuje na sociálnej sieti Šeliga s tým, že keď dostal túto informáciu, neveril jej.

Facebook / Juraj Šeliga

„Povedal som si nikto nemôže byť tak šialený, aby pár hodín po útoku na predsedu vlády “vyskakoval” do bežného občana, no potvrdilo sa to. Plus keď vidím, že Andrej Danko nemení rétoriku, nijako sa nesnaží pochopiť čo sa stalo, tak to zverejňujem, lebo nielen to čo sa stalo v Handlovej je absolútne neprijateľné,“pohoršuje sa ďalej Šeliga.

Nič nepochopil

„Rovnako slová ospravedlnenia od vládnych politikov znejú v našich končinách, ako solídny základ ďalšej vládno-opozičnej komunikácie,“ myslí si Řádek s tým, že práve Juraj Šeliga je ten, kto to celkom nepochopil.

„Ten zverejnil foto s Andrejom Dankom, na ktorom malo dôjsť k náznaku potýčky s neznámym človekom. Andrej Danko pritom legitímne patrí k najkritizovanejším politikom. Každému bolo ale po atentáte jasné, že udalosť nesie mimoriadne emotívne,“konštatuje Řádek. Dodáva však, že práve Juraj Šeliga má najmenej čo hovoriť.

Nemocnica informovala o aktuálnom stave premiéra
Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po minulotýždňovom útoku je vážny, ale nateraz stabilizovaný. Na sociálnej sieti o tom informovala Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, kde je Fico hospitalizovaný. ... Čítať ďalej
22 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Šeliga o sebareflexii?

„Je prejavom ešte slabšej sebareflexie, ak takéto videá zverejňuje práve poslanec, ktorý sa svojej funkcie zdráhavo vzdal preto, lebo sa zdržiaval v bare v čase proticovidových opatrení, ktoré sám schvaľoval. Niekedy je zdržanlivosť v politike nie len cnosťou, ale aj veľmi praktickou výhodou,“ uzatvára politológ.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik