Chceli nás odstrániť všetkých, keď to nešlo, tak aspoň umlčať
22 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Život ma naučil a každým ďalším prežitým dňom mi to stále pripomína, že všetko, čo je vážne, treba predýchať, ale, zase nie príliš, lebo mozgu potom hrozí hyperventilácia a to spôsobuje bolesti a problémy. Týždeň po atentáte na predsedu vlády by mal stačiť na premyslenie všetkého, čo mu predchádzalo. Nie však strávenie. Aj na pochopenie, že sme tu všetci, ktorí sme nesúhlasili s vojnou, s nelegitímnym progresivizmom a s monopolom jediných povolených vymodelovaných "informácií" maistreamom, naozaj sme tu boli všetci každodennými terčami atentátnikov na demokraciu, na nás. Na našu slobodu.

Od roku 2020 tu na mňa - a zrejme aj na vás, vážení čitatelia - páchala každodenný atentát organizovaná skupina politikov a ich mediálnych lokajov. Od roku 2020 sme boli pod každodennou paľbou svojvôle, arogancie moci, narcizmu mediálnych hviezdičiek, tak autorských, ako aj médiami samozvaného hlavného prúdu adorovanými kreatúrami. Boli to útoky na zdravie, osobnú slobodu, slobodu vyjadrovania sa i slobodu myslenia, útoky na ľudskú hrdosť a dôstojnosť, bolo to predátorstvo (ne)organizovanej zločineckej skupiny. A to všetko bez akejkoľvek ochranky. Nie, že by som ju ja predsedovi vlády závidel, naopak, želám si, aby mal ochranku ešte kvalitatívne dokonalejšiu, oveľa viac a dokonalejšie pripravenú na nenávistné prejavy zo strany tých, ktorí sa tu vyhlásili za vyvolených. V kontexte vyhlásení po atentáte mi je jasné, že takú bude ešte potrebovať ako soľ.

Mne nikto nepovedal prepáč a myslím, že ani vám to nikto nepovedal

Nečakám to od Matoviča, nečakám to od Naďa, nečakám to od Galka, Remišovej, Šeligu, Hegera, ani od Kollára a už vôbec nie od ochlastov z Dubaja.Neočakávam to od ešteprezidentky, ktorá ma v referende ani za človeka nebrala. Nemyslím si, že by sa k takému niečomu chystala tá imaginárna "umelecká obec" a som si úplne istý, že hoci sa v Oxforde možno učiť majdanovým stratégiám a rôznym oranžovým revolúciam, tamojším absolventom a ich fanatickým prívržencom je slovo prepáč/prepáčte naozaj absolútne neznáme, cudzie, je to slovo, ktoré sa v slovníku ich nenávistných výrazov proste nenachádza. Ani v ich nadradených mysliach. A ospravedlnenie od médií? Na to rovno zabudnime, tridsať rokov najmenej som sa v tom prostredí aktívne pohyboval. Slušných novinárov, tých s chrbticou, ctiacich etiku, morálku i profesionalitu, tých už zo slovenských mienktvorných médií dávno povyhadzovali a dali na čierne listiny, novodobé zoznamy nezamestnateľných.

Richard Dírer končí v televízii TA3
Po Rastislavovi Ilievovi, ktorý nedávno vyvolal rozruch na slovenskej mediálnej scéne tým, že sa verejne priznal k svojej orientácii, s diskusnou politickou reláciou na TA3 končí aj modrátor Richard Dírer, ktorý sa k svojej orientácii podobne, ako... Čítať ďalej
22 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Chceli nás odstrániť všetkých, keď to nešlo, tak aspoň umlčať, a chcú a budú to chcieť stále

Nevedia byť iní, nedokážu to. Pár dní po atentáte na premiéra sa budú tváriť ako po mozgovej porážke, lebo na Slovensku sú zahraničné mediálne štáby a čosi sa tu nakecalo o zmierovaní sa. Budú ticho zúriť, ale ono sa to z nich už čoskoro vyleje. Mainstream, ak v rámci divadla o zmierení nespomenia denne Fica stokrát, tak zmierlivo iba päťdesiatkrát.  A to má byť zmierenie? Pár vyrevujúcich idiotov si dá prášky, vezmú si na tri dni parlamentné voľno a potom sa veľmi rýchlo vrátia aj s ich "zmierenou" nenávisťou. A Šimečka už vyťahuje zo skladov celý svoj pojazdný cirkus, v ktorom je schovaný kompletný jeho politický, ale aj morálno-etický "dôvtip". Kočovný "cigánsky" dôvtip. (Ospravedlňujem sa mnohým Rómom, s ktorými sme spolu na jednej lodi. Na tej, ktorá sa liberálno-progresívnej a mediálnej svojvôli akosi utrhla z móla.)

Štátny prevrat sa im nateraz nepodaril

Napriek tomu, že robili doteraz všetko, čo bolo vrchovatým naplnením skutkovej podstaty tohoto trestného činu. A že sa to zjavne chystajú robiť naďalej, lebo veď každá senzácia, aj atentát na predsedu vlády, "trvá tri dni".Dúfam však, že sa im podarilo iné. Že sa im nechtiac podarilo spojiť všetkých demokratov, ktorí na Sloovensku žijú bez rozdielu národnosti a motivovať ich k ochrane demokracie pred tými, ktorí ju od septembrových parlamentných volieb každodenne pošliapavajú.

LEBO: 

Demokracia znamená takú formu spoločnosti, v ktorej na rozdiel od monarchií a aristokracií, vládnu ľudia prostredníctvom svojich zvolených zástupcov. To znamaná, že ide o štát, v ktorom existuje istá forma rovnosti medzi ľuďmi. Rozhodne nie to, že samozvaní lepšoľudia vyčleňujú zo spoločnosti a najmä z vplyvu na jej chjod podľa nich tých horšoľudí.

P.S. Všetkých nás nemôžu ani odstrániť, ani umlčať. Napokon, kto by potom na nich robil?

Emotívne slová Matovičovej sestry: Je to odporné, zavrhnutia hodné, nemorálne, neľudské...
Sestra Igora Matoviča, Zuzana Belicová, pár dní po atentáte na premiéra Roberta Fica (SMER - SSD) zverejnila na sociálnej sieti veľmi emotívny status, v ktorom sa vyjadruje ku konaniu atentátnika a poukazuje na to, že nejde ani o "dezoláta", ani o... Čítať ďalej
22 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik