Bulharský prezident jednoznačne: FICO TAKMER ZOMREL KVÔLI UKRAJINE!
23 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Bulharský prezident Rumen Radev označil víťazstvo Ukrajiny nad Ruskom za „nemožné“ a pripomínal, že slovenský premiér Robert Fico je jedným z európskych politikov, ktorí prakticky od začiatku vojny volajú po začatí mierových rokovaní na Ukrajine. Fico podľa neho takmer zomrel rukou atentátnika práve kvôli Ukrajine. Radev vyzval, aby namiesto dodávok zbraní prišlo rokovania.

Euroweb euractiv.sk uverejnil preklad článku Krassena Nikolova s titulkom: "Bulharský prezident: Víťazstvo Ukrajiny je nemožné". Zároveň sa v článku cituje vyjadrenie prezidenta Bulharska o tom, že " Ficov postoj k vojne na Ukrajine bol dôvodom atentátu."

Podľa citovaného webu sa "bulharský prezident Rumen Radev v reakcii na novinársku otázku vyjadril k atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica. Spojil ho s dvojročnou vojnou na Ukrajine. Keď sa ho novinár spýtal, aký signál vyslal pokus o atentát na Fica do Európy, bulharský prezident hovoril o ruskej invázii na Ukrajinu. „Je neprijateľné prezentovať pokračovanie vojny a nemožné víťazstvo nad Ruskom ako jediné možné riešenie,“ vyhlásil Radev.

Hlasy za mier sa budú pozdravovať výstrelmi?.

„Pokus o atentát na európskeho premiéra, ktorý spáchal zradikalizovaný fanatik pre jeho podporu mieru, ukazuje hlbokú netoleranciu voči nesúhlasu a nenávisť. Mnohí politici, strany a médiá k tomu prispeli tým, že každý odlišný názor označujú za proruský. To je veľmi nespravodlivé a vedie k negatívnym dôsledkom,“ tvrdí podľa webu euractiv.sk bulharský prezident.

Každý deň vojny je strašná katastrofa

„Každý deň, počas ktorého táto vojna pokračuje, je katastrofálny pre Ukrajinu, Rusko a nás všetkých. To nevyhnutne ovplyvňuje všetky voľby – v Európe, Spojených štátoch a všade na svete. V týchto a ďalších voľbách si budeme vyberať medzi vojnou a mierom. Každý občan je povinný to pochopiť,“ povedal prezident Radev.

Szijjártó: Americká a európska stratégia o Ukrajine úplne zlyhala
"Stratégia vyvinutá Európou a Spojenými štátmi ohľadom konfliktu na Ukrajine úplne zlyhala." Vyhlásil to minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Maďarska Peter Szijjártó v prejave v jednom z popredných japonských think-tankov... Čítať ďalej
22 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik