Za slovenský džihád sa treba aspoň ospravedlniť
22 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Podľa historika, národniara a bývalého poslanca NR SR Antona Hrnka v týchto dňoch po atentáte na predsedu vlády nestačí iba to známe : "Čo sme si, to sme si, pomerme sa..." V statuse na sociálnej sieti zdôvodňuje, prečo. 

"Predovšetkým musím konštatovať neobyčajné farizejstvo hlavy štátu, ktorá po tých všetkých zlyhaniach ako prezidentka všetkých Slovákov, zrazu vyletela ako biela holubica s olivovou ratolesťou a vyzývala k zmiereniu." Vyznáva sa Anton Hrnko.

Určite treba upokojovať vášne v spoločnosti

"Treba ľuďom prízvukovať, že politika nie je náboženstvo, že politikom sa netreba klaňať ako Ukrižovanému v kostole, ani ich netreba nenávidieť ako diabla z pekla. Sú to len naši služobníci, ktorým časť spoločnosti nazvaná väčšina zverila dočasne správu krajiny, aby ukázali, čo vedia zo svojho programu realizovať." píše skúsený politik Hrnko.

Politika nie je džihádom proti nejakému bájnemu pekelnému ZLU, ktoré treba poraziť

"Politik nemôže postaviť svoju politiku na tom, že zabráni niekomu realizovať jeho program, že zastaví "Fica", ale mal by povedať, ako chce spravovať krajinu, čo s ňou chce spraviť, kam ju chce viesť a presvedčiť o svojom programe väčšinu, aby nabudúce spoločnosť dala dôveru jemu." Vysvetľuje princípy demokratickej politiky Anton Hrnko.

Čo ponúkli tí nekoneční štváči Slovensku?

Pýta sa autor statusu a konkretizuje: "Čo stúpenci tzv. liberálnej demokracie ponúkli Slovensku okrem toho, že ostrakizovali Mečiara, že ostrakizovali Fica, že ostrakizovali všetkých tých, ktorý sa s konceptom tzv. liberálnej demokracie nestotožnili? Teda s konceptom, ktorý nie je ani liberálny a už vôbec nie demokraticky! Liberálna demokracia je podobný koncept ako niekdajšia ľudová demokracia. Všetky tri slová sú pekné klišé, ale v skutočnosti zakrývajú to, že s demokraciou nemajú nič spoločné."

Trošku mylná predstava o zmierení

"Spoločenské zmierenie nemôže byť a priori aj zmierenie s politikmi, ktorí svojou politikou pričinili o situáciu, že v ich mýtickom zápase so "ZLOM" sa nakoniec našiel či už v rámci organizácie alebo ako osamelý vlk samozvaný "sv. Juraj", ktorý sa to ich vybásnené "ZLO" pokúsil zabiť." Vyzlieka do naha faloš a pretvárku opozičných lídrov i fanúšikov Anton Hrnko.

Kto tu zasial to peklo?

"Nie neboli to národne orientovaní, ani konzervatívni politici, ktorí z protiľahlého politického tábora urobili "sedemhlavého draka", ktorého treba zničiť." Pokračuje anton Hrnko a konkretizuje:

"Boli to ľudia ako Radičová, Dzurinda, Mikloš, ale aj Sulík, mladý Šimečka atď., ktorí vždy keď sa usilovali o moc alebo sa ju snažili udržať, seba a svoju politiku predstavovali ako boj dobra so zlom. Nemôže predsa jeden politik z tribúny pred masou občanov vyhlásiť, že zastaví demokraticky zvoleného predsedu vlády za každú cenu, aby svoj volebný program nemohol naplniť. Pritom žiaden alternatívny program neponúkol, okrem sľúbenia toho, čo nikto nechcel spraviť. Ako ináč chápať volebné heslo progresívcov do volieb v Európskom parlamente?"

Áno, aj zmierenie v politickej sfére treba

"Bez toho, aby sa ľudia, ktorí spravili z politického zápasu náboženský džihád smerujúci k zničeniu politického protivníka, ospravedlnili spoločnosti, vyvodili z toho dôsledky (aj opustenie politickej sféry v krajnom prípade), žiadne politické zmierenie by neprospelo." Definuje jasne a stručne pojem zmierenie Anton Hrnko.

No a nakoniec žltá, aktivistická tlač a mimovládne organizácie s politickým zameraním

"Sú hlavnými vinníkmi nielen rozvratu slovenského politického systému, ale aj celospoločenského prešľapovania na mieste. Občania si musia uvedomiť, že politická nestabilita sa bezprostredne dotýka aj ich osobného blaha. Hatenie práce legitímnej demokratickej vlády znižuje ich nádej na skvalitnenie života. Preto treba výrazne modifikovať tlačový zákon tak, aby tlač nemohla bezbreho difamovať hocijakého človeka nepravdivými alebo polopravdivými informáciami. Novinári by sa mali prestať hrať na politikov, ale mali by zostať len novinármi. Teda mali by informovať o politike a komentovať politiku. Ak chcú robiť politiku, nech opustia žurnalistiku a vstúpia do politického boja." Odkazuje v tejto súvislosti časti médií, no nielen im v statuse na sociálnej sieti Anton Hrnko.

Stav premiéra sa zlepšuje, koalícia chce plniť program nastaveným tempom
Stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je po minulotýždňovom atentáte stabilizovaný. Koalícia sa zhodla, že vládny program treba naďalej plniť tempom, ktoré nastavil šéf kabinetu. TASR prináša súhrn pondelkových udalostí. - Premiérov stav sa... Čítať ďalej
21 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik