SMER nikdy nebol pevnejší a zomknutejší
21 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

"SMER nikdy nebol pevnejší a zomknutejší" - informuje na sociálnej sieti jeho podpredseda Ľuboš Blaha. Pripomína zároveň, že "predpokladom zmieru je pravda. Nič iné nechceme."

Lenže, ako vždy, je tu niekoľko "lenže"! Nna tieto okolnosti Ľuboš Blaha upriamuje pozornosť verenosti: "Odrazu sa zakazuje hovoriť o politickom motíve páchateľa. Zakazuje sa hovoriť o tom, aká miera nenávisti tu bola celé roky proti Smeru. Vraj sa tým ohrozuje zmier. Práve naopak - bez pravdy žiaden zmier nemožno vybudovať. 

Autor textu má informácie

"Mám informácie z alternatívnych médií, že stačí, ak na Facebooku kritizujete, čo liberálne médiá páchali na Robertovi Ficovi a Facebook takéto statusy vymazáva. Toto je cesta k zmieru? Že nemôže zaznieť pravda? Oni nechápu, že tým len jatria rany? Oni nechápu, že pravdu nezabijú?" Pýta sa Ľuboš Blaha.

Podávame ruku, tak ako ju podával Robert Fico 

"Odpoveďou na jeho podanú ruku boli štyri výstrely. Len preto, že mal iný názor. Len preto, že chcel mier. Tá obludná nenávisť, ktorú voči nám páchali, to musí prestať. Inak sa k zmiereniu nikdy nedostaneme. Odmietnime spoločne "victim blaming", a teda obviňovanie obete, o ktoré sa pokúšajú niektoré médiá a opoziční politici. Vyzývať poškodenú stranu, aby sa kajala, je urážkou pre stranu Smer. Kajať sa majú tí, čo šírili nenávisť voči Robertovi Ficovi - to on je obeť, nikto iný." Sumarizuje najnovšie opozičné politické stratégie či komentáre médií hlavného prúdu Ľuboš Blaha.

Prestaňme relativizovať tento zločin - my v Smere na túto cynickú hru nikdy nepristúpime 

"A budeme veľmi tvrdí voči každému, kto nepochopil, že tu bol spáchaný atentát na premiéra a my máme právo upozorňovať na príčiny.

Ale áno, chceme na Slovensku pokoj a stabilitu. Aj preto sme v Smere pripravili uznesenie, ktoré schválil takmer celý parlament. Jasne zdôrazňujeme, že atentát na nášho predsedu pramenil z politickej nenávisti. A jasne odmietame, aby boli ľudia terčom nenávisti iba preto, že majú iný politický názor. 

Áno, základom je pravda. A pokánie tých, ktorí proti nám šírili zlobu." Uzatvára Ľuboš Blaha.

Hysterické kampane v médiách hromadne vymývali mozgy
Známy publicista a komentátor Dag Daniš nastoľuje v statuse na svojom profile na sociálnej sieti naliehavú tému - "Myslím, že sa nevyhneme debate o zodpovednosti médií za nenávistné a agresívne nálady v spoločnosti." "Hádzať všetko len na... Čítať ďalej
21 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik