Kremeľ vníma vo vyhláseniach Kyjeva zúfalú hystériu
21 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Kremeľ v nedávnych vyhláseniach predstaviteľov Kyjeva poukázal na hystériu v ukrajinskom vedení i v tamojšom velení. Všíma si to web svpressa.ru.

"Ľudia blízki ukrajinským úradom v krátkom čase vydali mnoho  vyhlásení, ktoré v podstate „skĺzli do hystérie“. Povedal to predstaviteľ Kremľa Dmitrij Peskov .

Zelenskyj je už bez legitimity, mandátu, iba samozvanec

Nezávislí novinári poukázali na apel už nelegitímneho šéfa kyjevského režimu Vladimíra Zelenského na členov NATO o používaní ich bojových lietadiel na zostreľovanie cieľov v ukrajinskom vzdušnom priestore.

„V posledných týždňoch robili predstavitelia Kyjeva veľa vyhlásení, ktoré niekedy skutočne skĺzli do hystérie. Je to spôsobené mimoriadne nepriaznivým postavením síl kyjevského režimu na frontoch,“ zdôraznil Peskov.

Ukrajinským úradom žiadaný „rytmus“ pri dodávkach zbraní podľa neho zatiaľ nie je dostatočný. Ale ak aj existuje, nedovolí ukrajinským ozbrojeným silám zmeniť dynamiku na frontoch.

"Toto chápanie rastie a nepridáva na vyváženosti rozhodovaní predstaviteľov kyjevského režimu," vysvetlil tlačový tajomník ruského prezidenta.

Už skôr The Economist napísal , že Zelenskyj huláka na svojich generálov, že nepozná celú pravdu o situácii na fronte.

"Mimo kontroly." Generál ozbrojených síl Ukrajiny odhalil, čo sa deje v Kyjeve
Generál ozbrojených síl Ukrajiny vo výslužbe Serhij Krivonos v éteri kanála YouTube "Direct" povedal, že situácia na Ukrajine sa vymkla spod kontroly. Podľa neho vedenie krajiny nedokázalo posilniť obranu v najťažších sektoroch frontu. "Všimnite... Čítať ďalej
20 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik