Hysterické kampane v médiách hromadne vymývali mozgy
21 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Známy publicista a komentátor Dag Daniš nastoľuje v statuse na svojom profile na sociálnej sieti  naliehavú tému - "Myslím, že sa nevyhneme debate o zodpovednosti médií za nenávistné a agresívne nálady v spoločnosti."

"Hádzať všetko len na politikov - to už nepôjde." Odkazuje publicista a pozorný čitateľ a človek, ktorý sleduje domácu politiku, parlamentné prenosy a vyjadrenia viacerých politikov, si ľahko dosadí, na ktorých politikov.

"Mediálny mainstream sa už dávnejšie zradikalizoval"

"To nie je názor, ale holý fakt." Píše Dag Daniš a pokračuje - "tzv. mainstreamové médiá nerobia kritickú žurnalistiku. Robia besné politické kampane postavené na šírení strachu a nenávisti. Jadrom týchto kampaní je démonizácia odporcov PS. Strašia zločincami, mafiou, zradcami, agentmi Putina, zlom, fašistami..."

"Výsledkom hysterických kampaní médií je hromadné vymývanie mozgov"

Dag Daniš pripomína, že mainstream dokonale nevypláchol hlavy iba psychicky narušeným či labilným jedincom - "ako Juraj C., alebo vytrasených nešťastníkov, ktorí majú sedem dní v týždni úzkostné stavy z "fašistov", "mafie", "Ruska" (zoznam "temných síl" je, samozrejme, dlhší)."

Spoluvina progresívnych médií nielen na nenávisti, ale aj jej dôsledkoch

Podľa Daniša a jeho statusu na sociálnej sieti "progresívne médiá si roky nahovárali, že svojich čiteteľov vedú ku kritickému mysleniu a k slušnosti. Dnes s prekvapením zisťujú, že je to naopak. Vedú ich k dogmatizmu, fanatizmu, hrubosti, netolerancii, arogancii..."

Danišova úvaha nad stavom slovenského mainstreamu

Tu redakcia HD do textu statusu v tejto jeho časti nevstupuje. Cituje ju nasledovne:

"Tí bystrejší už pochopili, že toto nechceli a nechú a bude treba niečo zmeniť. Nenávisť a extrémizmus ako súčasť hlavného prúdu? To nedopadne dobre. Tí jednoduchší však idú ďalej na zotrvačník. Streľbu na Fica vidia ako ďalšiu príležitosť kopnúť si: "môže si za to sám", "dobre mu tak", "kto seje vietor, žne búrku".

Toto všetko je obdoba starého tupého zaklínadla "lebo Fico". Používali ho paušálne na čokoľvek (ešte aj na vraždu Kuciaka). A použili ho aj vtedy, keď Fico po krvavom útoku bojoval o život. Neuveriteľné, úbohé, nízke...

A hlavne nemorálne a nebezpečné." Píše publicista Dag Daniš. A veľavravne ešte navrhuje: "Kto pri mojich slovách na adresu mediálneho mainstreamu krúti hlavou, ten by si mohol dopriať malú skúšku správnosti: ako by vyzerala debata o zodpovednosti za nenávisť a agresivitu v spoločnosti, ak by sa strieľalo po Šimečkovi alebo Naďovi."

Absolútny súhlas, redakčný i ľudský

Dag Daniš vysiela cez sociálnu sieť odkaz, ktorému rozumie každý, samozrejme, okrem tých, ktorým je vlastne určený: "Nie, dnes už nestačí len odsudzovať útok. Odsudzovať treba aj tých, ktorí z ľudí vychovávajú "svine vnútri ľudských bytostí" (aby som použil neslávne známe slová novinára Šimečku).

Zverejnili návrh uznesenia k atentátu na premiéra Roberta Fica!
Na internetovej stránke parlamentu sa nachádza návrh uznesenia k atentátu na premiéra Roberta Fica. Spomínajú sa v ňom médiám a mimovládky. Uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky k atentátu na predsedu vlády Slovenskej republiky Roberta Fica... Čítať ďalej
21 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik