Viktorín: Moderátor Dírer je zjavne nepoučiteľný
20 | 05 | 2024 I Eka Balašková

Generál Jozef Viktorín si myslí, že opozícia zďaleka nepochopila zmysel politiky okrúhleho stola. Nedorástli podľa neho na skutočnú politiku. Nešetrí však ani médiá, ktoré iniciatívu prezentovali ako počin Michala Šimečku (PS). Viktorín na sociálnej sieti preto konštatuje, že svojou politickou angažovanosťou na vnútropolitickej scéne sa niektoré médiá už vôbec netaja. Kandidát vo voľbách do EP za hnutie Republika, armádny generál vo výslužbe Jozef Viktorín tak reaguje na Dírerovo už štandardné „politické školenie mužstva“, ktorým týždeň čo týždeň svoju reláciu V politike otvára.

„Musím, či chcem či nechcem, konštatovať, že Direr je zjavne nepoučiteľný,“ začína zostra Viktorín, ktorého moderátor zaskočil hneď v úvode politickej relácie, keď spustil ďakovačku prezidentke. „A o úvodných otázkach respondentom ani nehovorím,“píše politik s tým, že toto sú súčasné médiá.

NAKA zastavila trestné stíhanie Ľuboša Blahu pre obraz Che Guevaru
NAKA zastavila trestné stíhanie Ľuboša Blahu pre obraz Che Guevaru. Podpredseda parlamentu podľa nich neoslavoval zločiny, ktorých sa revolucionár dopustil. Vyšetrovatelia sa rozhodli na základe znaleckého posudku, ktorý Guevaru opisuje ako... Čítať ďalej
20 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

„Nie sú novinármi, ale premenili sa na aktívnych angažovaných hráčov na vnútropolitickej scéne. A to je naozaj silno za čiarou. Presadzovanie okrúhleho stola totižto média predstavovali ako iniciatívu predsedu PS Šimečku. Aj keď vieme, že to tak nie je,“ pripomína Viktorín.

„Ukázalo sa, že tento nespôsobilý ‘politik’ miesto pokory, ktorá by sa už naozaj v jeho prípade zišla, chcel rokovať s politickými stranami o zmierení. Prečo si myslíte pán Šimečka, že práve Vy ste predurčený niečo takéto iniciovať a organizovať?,“ pýta sa Viktorín vo svojom statuse predsedu PS.

Michal Šimečka, foto: TASR

„Občania vidia, že nemáte čisté svedomie. Je to priehladné, aj keď sa to podľa manuálu, ktorý používate ako príručku, snažíte maskovať. Nevyšlo to. Minulo sa to účinku. Z tohto pohľadu by som Vás asi aj chápal. Len si uvedomte prosím, že nie Vy ste tu na to, aby ste diktovali tempo. Ani Vy a nejaké ambasády, ale vždy len občan Slovenskej republiky si vyberie cestu. Takú, ktorá je jemu blízka. Preto treba oceniť zrušenie pofidérneho a narýchlo zvolávaného okrúhleho stola. Politické strany, zvlášť opozičné, nepochopili jeho zmysel a podľa mňa opäť raz ukázali, že nedorástli na reálne fungovanie v politickom priestore,“ nešetrí Viktorín predsedu PS. 

„Toto dokazujú v priamom prenose od prvého momentu po atentáte. Politika nesmie byť iba o gestách a toto malo byť len gesto, snažiace sa prekrývať reálnu situáciu, v ktorej ste jednými z účastníkov. Potrebovali ste si tým očistiť svedomie a svedomie tých, ktorým objektívne viac vyhovuje chaos v spoločnosti na úkor normálnosti. A toto Slovensko ozaj nepotrebuje,“ myslí si kandidát na europoslanca a dodáva, že politika musí mať reálny obsah pre ľudí.

Gabriela Rothmayerová: Nedajme im šancu
"Otrasná nenávisť čakala len na svoju príležitosť…, Liberálne médiá písali o „postrelení“, ako keby nešlo o človeka, ale nejakú lovnú zver…" píše v komentári pre web noveslovo.eu skúsená dlhoročná publicistka Gabriela Rothmayerová. "Nie, nie... Čítať ďalej
20 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik