POZOR! Už len v pondelok môžu voliči cez email požiadať o hlasovací preukaz
20 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Už len počas pondelka môžu voliči požiadať elektronicky o vybavenie hlasovacieho preukazu. Preukaz im umožňuje počas júnových eurovolieb hlasovať aj mimo trvalého bydliska v ktorejkoľvek volebnej miestnosti na Slovensku. O preukaz treba požiadať obec. Emailom tak treba urobiť v priebehu pondelka. Osobne môže volič preukaz vybaviť najneskôr posledný pracovný deň pred voľbami, čiže do 7. júna. Informuje o tom na svojom webe ministerstvo vnútra.

V žiadosti o preukaz treba uviesť meno a priezvisko, rodné číslo, štátnu príslušnosť, adresu trvalého pobytu a adresu, na ktorú obec doručí hlasovací preukaz. Obec zašle preukaz najneskôr tri pracovné dni od doručenia žiadosti doporučenou zásielkou "Do vlastných rúk". Osobne alebo prostredníctvom splnomocnenca sa dá preukaz vybaviť v úradných hodinách obce.

Spolu s hlasovacím preukazom musí volič vo volebnej miestnosti predložiť aj občiansky preukaz alebo pobytový preukaz občana Európskej únie. Volič môže s vydaným hlasovacím preukazom voliť aj v mieste trvalého pobytu, musí ho mať však so sebou.

Voľby do Európskeho parlamentu sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna. Kandiduje 23 strán a jedna koalícia. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Zakrúžkovať môžu najviac dvoch kandidátov z jednej kandidátnej listiny.

Uhrík a Mazurek zdôrazňujú: Toto nesmieme dovoliť, aby sa dostalo na Slovensko
"Toto nesmieme dovoliť, aby sa dostalo na Slovensko. Toto nesmieme dovoliť, aby sa dostalo medzi naše malé deti," hovorí europoslanec Milan Uhrík (Republika), ktorý sa spolu s Milanom Mazurekom (Republika) zúčastnil Dúhového pochodu v... Čítať ďalej
19 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik