Nikto ich nedokáže zhovädiť tak dokonale, ako to dokážu len oni
20 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

"Tak nám oslobodili Blahu", povedala by pani Müllerová Švejkovi, ak by Jaroslav Hašek žil v týchto mocnárskych časoch. Vyvesiť si na stenu portrét Che Guevaru totiž nie je trestný čin - skonštatovala Národná Kriminálna Agentúra. Dovolila si takúto "drzosť najvyššieho stupňa" úplne svojvoľne, bez progresívneho súhlasu, veď mainstream a opozícia tvrdia úplný opak. A čo tvrdia oni je predsa viac ako slovo pápežovo, či priam hneď Božie.

V podstate ide o banalitu, ide o príbeh, ktorý od začiatku až do konečného verdiktu bol iba akýmsi vypustením ideologických vetrov do slovenského opozično - mediálneho rybníka s hnijúcou stojatou vodou. Inak, ak by sme smeli pani prezidentke pomôcť s hľadaním a odstraňovaním zdrojov nenávisti - v prípade Blaha/Che by určite jeden z nich našla. Ak by chcela. Lenže - ako už dobre vieme, nechce.

Takže "kriminálnik" Blaha už nie je kriminálnik

Čo s tým? A zároveň, čo s tým Chce Guevarom? Dáme na zoznam ideologicky nežiaducich revolucionárov aj markíza De La Fayetta? Protagonistu Veľkej francúzskej revolúcie či Americkej vojny za nezávislosť? Má dnes pekné výročie úmrtia, patrí sa ho pri príležitosti už 190 rokov odchodu na onen svet spomenúť.Alebo budeme aj naďalej revolucionárov deliť na ideologicky vhodných a potom aj na tých ideologicky dnes závadných? Podľa toho, ako rozhodnú páni Šimečka, Matovič, Naď či celý pročkoidný CML (centrálny mozog ľudstva) naraz? V čom bola kubánska revolúcia závadovejšia ako francúzska? Alebo americká? No nič, nemá to význam, tragédom a zúfalcom z progresívno-liberálneho či programovo nepomenovateľného matovičovského tábora sa to vysvetliť nedá. Na to by museli disponovať schopnosťou chápať základné súvislosti a svet vidieť inak, ako cez krvavé závoje na očiach. A politicky poplatným médiám a marionetám v nich dtto.

Kým bude nenávisť hluchá a slepá, dovtedy bude "chráneným zverom"

Keď veda vymyslela teflón, materiál, na ktorom sa neudrží ani gekón, ktorý si inak normálne veselo behá aj po kolmom skle, potešili sa najmä gazdinky. Koniec pripečeným panviciam. Niektorým pripečeným politikom a novinárom u nás by však nepomohlo ani švacnutie kompletnou teflónovou panvicou. Exhibície teflónizmu voči faktom a realite sme tu mali a ešte máme v dibákovských či v dírerovských časoch, máme ich v časoch samozvanej moci nad informáciami zo strany mainstreamu a prebornícky ich neustále produkujú všetci opoziční pacienti s diagnózou MKCH - 10. Dosaďte si podľa ľubovôle, netrafiť sa nedokážete. Inak, tá diagnóza, to je verejné odhaľovanie (sa) pohlavných orgánov. Aj sa obávam citovať ďalej z náučného slovníka, ktorý dovysvetluváva exhibicionizmus jeho nasledujúcou fázou so značkou F65.2 a tou je masturbácia.

Od medicínskych prípadov naspäť k spoločnosti

Je fajn, vskutku fajn, že aj NAKA rozhodla, že si možeme všetci myslieť to, čo chceme. Že si môžeme dať na stenu obraz svojho psíka, ktorý už je niekde na obláčkoch, rovnako ako Ernesta Guevaru, alebo rovno Gilberta du Motier de La Fayetta. Je jasné, že rozhodnutie NAKA bude mainstreamom a vrieskavou nenávidiacou opozíciou okamžite označené za politické, ale na to sme si už zvykli. V tomto prípade, ako aj vo všetkých podobných, nám nezostáva ničť iné, ako zaujať k tomu u nás tak štedro vyskytujúci sa teflónový prístup. Máme predsa naše svetlé (naj)vzory. Napokon, bláznov nikdy nikde nikto nebral vážne (a ani nemal takú povinnosť) a ideologickú propagandu VRAJ zrušil November 89. Aj keď sa z toho faktu jej súčasní protagonisti asi najskôr po nociach traumatizovaní existenciou aj iných názorov, ako hlásajú, pocikávajú.

Prezidentka stále tvrdošijne plače na nesprávnom hrobe
Je smutné, ak človek ani za päť rokov nepochopí, kde je sever. Alebo nedokáže určiť, odkliaľ vietor fúka. Je to smutnejšie, ako keď mainstream zámerne vykonštruovane vyrobí z vedúceho služobného úradu ministerstva kultúry plochozemca. Ak však... Čítať ďalej
19 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik