Farkašovský: Zdá sa, že v RTVS skutočne svitá na lepšie časy
20 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Zdá sa, že v RTVS skutočne svitá na lepšie časy. Verí v to aj poslanec NR SR Karol Farkašovský (SNS), ktorý si rovnako, ako tisíce Slovákov sadol k nedeľnej diskusii O 5 minút 12. Farkašovský, ako jeden z kritikov Machajovho vedenia RTVS po diskusii z 19. mája na sociálnej sieti konštatuje, že presne takto má vyzerať seriózna, normálna diskusia.

RTVS náhle vymenila moderátora diskusnej relácie O 5 minút 12. Farkašovský, ako bývalý „rozhlasák“, či moderátor televízneho spravodajstva v minulosti ostro kritizoval nevyváženosť hlavne vo verejnoprávnom tele-rozhlase. Tiež je jedným z tých, ktorí sa zasadzujú za zmeny, ktorými by mala verejnoprávna inštitúcia prejsť. Po 19-tom máji konštatuje, že presne tak to má vyzerať.

Náhla zmena

Namiesto Mareka Makaru hlavnú nedeľnú politickú reláciu moderoval nepolitický ekonomický moderátor Marek Gudiak. Relácia má byť iná, ako sú na ňu diváci zvyknutí. Aj keď ide o hlavnú politickú reláciu, RTVS do nej v uplynulú nedeľu nepozvala žiadneho politika. Do štúdia RTVS pozvala sociologičku Zuzanu Kusú, generálnu riaditeľku Biomedicínskeho centra SAV Silviu Pastorekovú, psychológa a odborník na vzdelávanie Mirona Zelinu a kňaza a bývalého moderátora rádia Twist Karola Lovaša.

MAKARU NEUVIDÍTE! RTVS NÁHLE mení moderátora O 5 minút 12! Hosťami nebudú politici
Nedeľná politická diskusná relácia RTVS bude bez moderátora Mareka Makaru. RTVS zmenila nielen moderátora O 5 minút 12, ale aj samotná relácia bude iná. Bez politikov. Nejde pritom iba o reakciu, ktorá súvisí s atentátom na premiéra Roberta Fica. K... Čítať ďalej
19 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Dvanásť bilo dávno

„To teda trvalo, ale vďakabohu prišlo to. Síce nie O 5 minút dvanásť, ale obrazne povedané dlho po dvanástej. Konečne zmysluplná relácia RTVS so špičkovými odborníkmi najširšieho spektra. Téma pokoj v spoločnosti. Tentoraz bez politikov,“píše Farkašovský.

Farkašovský chváli

„Chvályhodné. Veľmi dobrý výber hostí, zaujímavé názory, dôveryhodné osobnosti, veľmi užitočné odkazy pre najširšiu verejnosť. Chýba nám empatia, úprimnosť a akceptácia iného názoru. Krutá pravda, ale napriek tomu - bola to lahoda pozerať a počúvať,“ nešetrí slovami chvály poslanec.

Takto sa to robí!

„Áno, toto a takto to má robiť verejnoprávne médium. Toto je jeho poslanie. Zrazu pod veľkým spoločenským tlakom ukázalo, že to vie robiť presne tak ako to od neho ľudia celé roky očakávali. Škoda len, že mu to tak dlho trvalo. Dnešok v porovnaní s predošlými rokmi ukázal a potvrdil akú zmenu v RTVS treba urobiť a kadiaľ vedie dlhá cesta k obnoveniu dôvery verejnosti,“ uzatvára Farkašovský.

Čo sa musí stať, aby Slovensko postúpilo do štvrťfinále?
Druhá prehra na turnaji! Slovenskí hokejisti v napínavom zápase podľahli veľmi dobre hrajúcim Lotyšom 2:3 a tak naše mužstvo ešte nemá istotu postupu do štvrťfinále MS v hokeji 2024 v Česku. Máme to ešte vo vlastných rukách V tabuľke B-skupiny... Čítať ďalej
20 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik