Šokujúce slová českého lekára o stave Roberta Fica
19 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Premiér Robert Fico (Smer-SD) je mimo ohrozenia života. Jeho stav je naďalej vážny. V nedeľu o tom informovali námestník Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Milan Urbáni a vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD). K stavu premiéra Roberta Fica sa vyjadril aj český lekár Pavel Poštulka, ortopéd, ktorý sa špecializuje na liečbu bolestivých stavov chrbtice a kĺbov. Ten pre portál blesk.cz uviedol, že stav Roberta Fica je naozaj vážny a neveští nič dobré.

O najnovších informáciách, ktorého hovoria o stave premiéra informovali námestník Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Milan Urbáni a vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

"Na základe ranného konzília lekárov môžeme konštatovať, že pacient je momentálne mimo stavu ohrozenia života. Jeho stav je naďalej veľmi vážny a potrebuje dlhú dobu a pokoj na rekonvalescenciu. Pevne veríme, že všetko pôjde dobrým smerom," uviedol námestník.

Vicepremiér doplnil, že prevoz predsedu vlády do inej nemocnice v najbližšom období nie je plánovaný ani možný. Vzhľadom na stabilný zdravotný stav premiéra s pozitívnou prognózou avizoval, že ďalšie dni bude o situácii informovať nemocnica v pravidelných stanoviskách.

"Všetci veríme, že jeho fyzická konštitúcia je natoľko silná, aby sme každý deň mohli veriť v jeho skoré zotavenie, i keď to budeme určite počítať minimálne na týždne," doplnil Kaliňák. Cesta za rekonvalescenciou bude podľa neho ťažká a bolestivá.

Šokujúce sú slová českého lekára o stave Roberta Fica 

„Tvorba nekróz znamená, že tkanivá prešli naozaj rozsiahlou deštrukciou,“ povedal pre český Blesk Poštulka. Rovnako označil stav premiéra za mimoriadne vážny. „V okamihu, keď sa začnú v mieste poranenia tvoriť nekrózy, znamená to, že nie je schopné hojenia, nie je schopné tkanivovej regenerácie,“ dodal s tým, že tvorba nekróz vedie k dvom negatívnym účinkom. Nekróza totiž produkuje nebezpečné toxíny a okrem toho obmedzuje zdravé tkanivo, ktoré bude v budúcnosti chýbať. „Zahlcujú už aj tak zlyhávajúci organizmus a spôsobuje ďalšie prehĺbenie vážneho stavu," uzavrel.

OKAMŽITÁ REAKCIA Zuzany Čaputovej na slová Petra Pellegriniho
Prezidentka Zuzana Čaputová považuje možnosť stretnutia politických lídrov stále za otvorenú. Je podľa nej prirodzené, že si jeho príprava vyžaduje nielen čas, ale aj trpezlivosť. V aktuálnej situácii označila za najdôležitejšie, aby nastal posun v... Čítať ďalej
19 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik