Prezidentka stále tvrdošijne plače na nesprávnom hrobe
19 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Je smutné, ak človek ani za päť rokov nepochopí, kde je sever. Alebo nedokáže určiť, odkliaľ vietor fúka. Je to smutnejšie, ako keď mainstream zámerne vykonštruovane vyrobí z vedúceho služobného úradu ministerstva kultúry plochozemca. Ak však prezidentka chronicky nechápe, to mainstreamu nijako neprekáža. Lebo ona nechápe vskutku progresívne.

Nepodaril sa jej zachrániť a už vôbec nie zrealizovať Šimečkov úskok na koalíciu. Nepodarilo sa jej dostať ho do paláca, aby tam nadiktoval koalícii, čo smie a čo nesmie najbližších sto dní robiť. Nepodarilo sa jej pomôcť mu paralyzovať vládnu koalíciu na sto dní, počas ktorých by - podľa Šimečku - nesmela vláda prijímať také rozhodnutia, aké sa šuhajovi a jeho bruseským a zaoceánskym bábkovodičom nepáčia. Nepodarilo sa jej umožniť dávať Šimečkovi všetkým naokolo ultimáta. Nepodarilo sa jej ani zavrieť huby všetkým tým, ktorým ich svetový progresívny liberalizmus chcel zavrieť v čase volieb do Európskeho parlamentu. Vlastne, nikdy, ani po referendách. Smola.

Veľká vďaka Vám, pán už čoskoroprezident!

Vlastne, v postupnosti času asi najprv Andrejovi Dankovi s jeho Slovenskou národnou stranou. Zjavne bol prvý, kto reagoval na výzvu dvoch prerzidentov tak, že v záujme podopretia koalície do paláca pôjde, ale až vtedy, keď dostane taký signál aj od Roberta Fica, hoci aj sprostredkovaný, napríklad, cez Roberta Kaliňáka. Inak, je vskutku až dojímavé, ako dvaja Robertovia dokážu, v okolnostiach, v akých je jeden z nich, v najkritickejšom čese pre Roberta Fica  i celý štát, riadiť obozretne spoločnosť a koordinovať postupnosť nevyhnutných krokov. Doba si vyžiadala, aby sa z Roberta Kaliňáka stal z kedysi (v dobrom) vysmiateho motorkára zrelý politik a štátnik, nehanbiaci sa ani za svoje priateľské city, ale ani za svoje nekompromisné postoje.

A tak isto je úžasné uvedomovať si, že ani nie o mesiac vstúpi do úradu hlavy štátu Peter Pellegrini, ktorý veľmi operatívne zareagoval na ďalší zo Šimečkových podrazov, tentoraz našťastie iba v štádiu pokusu. Pán budúci prezident ešte ako len čoskoroprezident hrá svoj najlepší životný politický zápas práve v týchto hodinách. A - hrá ho za nás, za ten plebs, za ten odpad, za tých dezolátov a konšpirátorov, za tú luzu, nehodnú práva na vyjadrovanie. Vďaka, naozaj veľká vďaka. Takto sa dá vnímať odkaz troch Svätoplukových prútov.

Prezidentka tu stále čosi drmolí o obrusovaní nenávisti

Bolo by to chvályhodné, ak by to bolo úprimné. Ona však chce stoj čo stoj iba premaľovať krvavú fasádu progresívcov na orgovánom zasypaných "osloboditeľov" od všetkého zla v našej spoločnosti. Pretože zahraničiu už je - podľa vyhlásení tamojších  popredných politikov  i podľa komentárov v renomovaných médiách - na rozdiel od Zuzany Čaputovej - úplne jasné, odkiaľ vietor vražednej nenávisti na Slovensku fúka a kam vlastne mal to Slovensko dofúkať. Mimochodom, iba tak, popri,  je nediplomatické, drzé až chrapúnske - bez ohľadu na to, kde taká reakcia vznikla, ak pápež pošle prezidentke pozdravný list pre Roberta Fica so želaním zdravia a palác sa nechá počuť, že nič také ešte nedostal. Pritom to už uverejnili všetky svetové agentúry i časť domácich médií, samozrejme, najskôr tých alternatívnych.

Prezidentka by teda mala prestať konečne hľadať strojcov nenávisti tam, kde ich nikdy nenájde. Veď by jej na to malo stačiť prečítať si denný výber tlače médií hlavného prúdu. Stačilo by jej pozrieť si tlačovku Matoviča, Naďa, prečítať si statusy Remišovej, Šeligu a ďalších "milosrdných" našej spoločnosti. A to ešte nie je spomenutý ten, kto "odstráni Fica za každú cenu".

Rada od srdce od redakcie HD

Poďme obrusovať nenávisť, ale najskôr musíme vedieť, kde má svoju čepeľ. Ani nožík nebrúsime na jeho rukoväti. A to, kde ju nenávisť má, vieme naozaj všetci. V opačnom prípade máme zradu niekde vo sfére IQ časti médií a v radoch opozíce. Veľkú a bolestnú zradu. No, ale zas - ideológia a izmy nikdy nemali nič spoločné s akýmkoľvek IQ. To boli a sú produkty výhradne inak vždy bezmocných, a ak aj nie celkom, tak iba dočasne mocných hlupákov.

Najvyšší čas pre druhú „zamatovú“
Iba hlupák o sebe všade vyhlasuje, aký je múdry. A iba neslušný potrebuje nazvať sám seba slušným. Nazvali sa slušnými a začali nám nadávať. Potom nám zakázali rozprávať a písať. Dokonca aj myslieť. A najnovšie nás tí „múdri“ a „slušní“ začali... Čítať ďalej
19 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik