Po streľbe na Roberta Fica je v ohrození aj Donald Tusk. Vyhrážajú sa mu smrťou
19 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Iba niekoľko dní prešlo od atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica a už sa objavili protivládne vyhrážky aj v iných európskych krajinách. V ohrození je poľský premiér. 

Svet obleteli v stredu 15. mája zábery z Handlovej, kde bol spáchaný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica. Ten je už po náročnej operácii stabilizovaný, no naďalej v kritickom stave. 

Poľský premiér v ohrození

Poľský premiér Donald Tusk uverejnil na sociálnej sieti X príspevok jedného profilu, ktorý Juraj C. za útok pochválil a vyzýval na zavraždenie Donalda Tuska.  

"Slováci nám dali príklad, čo robiť s Donaldom Tuskom, pokiaľ zlyhá CPK," píše sa v príspevku. 

Euractiv uvádza, že to bol odkaz na Central Communications Port, megaprojekt bývalej vlády Právo a spravodlivosť (PiS, ECR) na výstavbu nového letiska asi 40 kilometrov juhozápadne od Varšavy. Tuskova vláda je však voči tomuto projektu skeptická. Tusk napísal, že od včera sa toho stalo veľmi veľa a ukázal na ďalší príspevok. "Fica dnes zastrelili. Tusk má strach v očiach strach, očakáva aj on niečo podobné?"

"Tak končia Putinovi priatelia. Tusk bude teraz dávať pozor," spomenul niekto ďalší.

V Poľsku to vrie medzi politickými stranami

V Poľsku sa dve hlavné strany, Tuskova občianska platforma (PO, EPP) a Právo a spravodlivosť (PiS, ECR), navzájom obviňujú z prepojení na Putina a ruskej propagandy v krajine. Minulý rok bol 43-ročný muž odsúdený na 10 mesiacov väzenia za to, že sa vyhrážal Tuskovi zabitím.

Aj keď Tusk a Fico majú v mnohých veciach odlišný názor, vrátane vojny na Ukrajine, poľský premiér po streľbe v Handlovej prejavil súcit. "Šokujúce správy zo Slovenska. Robert, moje myšlienky sú v tejto veľmi ťažkej chvíli s tebou," napísal niekoľko minút po prvých správach o útoku na X.

Herec Vyskočil účtuje za Roberta Fica a Magde Vášáryovej kladie otázku
NEDEĽNÉ RÁNO S IVANOM VYSKOČILOM "Atentát na slovenského premiéra. Šokujúca správa! Médiá naznačujú. A naši vládni predstavitelia? Napriek súčasným sympatickým prejavom majú na hlave veľkú hrudu masla," komentuje tragédiu, ktorá sa v stredu... Čítať ďalej
19 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

MAKARU NEUVIDÍTE! RTVS NÁHLE mení moderátora O 5 minút 12! Hosťami nebudú politici
Nedeľná politická diskusná relácia RTVS bude bez moderátora Mareka Makaru. RTVS zmenila nielen moderátora O 5 minút 12, ale aj samotná relácia bude iná. Bez politikov. Nejde pritom iba o reakciu, ktorá súvisí s atentátom na premiéra Roberta Fica. K... Čítať ďalej
19 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik