Oni žiaden zmier nechcú, nenávidia nás
19 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Podpredseda SMERu-SSD a podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky Ľuboš Blaha si s miernym oneskorením pre pracovné povinnosti pozrel diskusiu v známej komerčnej televízii. A rozhodne ho nenechala chladným, čo dokazujú aj jeho vyjadrenia na sieti Telegram.

"Pýtam sa – to myslia vážne?" Pozrime sa teda na to, čo Ľuboša Blahu (a asi nielen jeho) rozhorčilo.

Roky tu šíria strašidelnú politickú nenávisť voči Robertovi Ficovi

"Označujú našich priaznivcov za dezolátov. Každý, kto odmieta nenávisť proti Rusku, je pre nich číre zlo. Teraz sa nejaký opozičný fanatik po celom tomto karnevale protismeráckej nenávisti rozhodne zastreliť predsedu Smeru – a výsledok? Žiadna sebarefexia, žiadne kajanie, nič." Celkom oprávnene konštatuje Ľuboš Blaha.

Markíza si zavolá nejakého rusofóbneho kazateľa

..."Ktorý polku relácie nadáva na Rusko. Čím vlastne kreslí terč na čelo každého, kto má iný názor. Keď ho počúva nejaký ďalší Cintula, tak si hovorí – takých, ktorí obhajujú Rusko, treba zabíjať. Veď obhajujú "agresora" – sú zlo a zaslúžia si trest. Tak ako Fico." Komentuje "vyváženosť a objektívnosť televízie autor statusu.

Markíza pokračuje v tom, čo začala už dávno.

Podľa Ľuboša Blahu "eskaluje napätie. A každého, kto nechce vojnu proti Rusku, vystavuje lynču." A vysvetľuje ďalej: "Rusofób s briadkou ani slovkom neodsúdil páchateľa a jeho politické motívy, zato si nezabudol kopnúť do Blahu a Danka. A do vládnucej strany... Kreslí nám na čelo terče... Také isté, aké kreslili liberálne médiá celé roky Robertovi Ficovi. V ničom sa nepoučili."

A nie iba Markíza

"Nevidel som dnešného Dírera, ale počul som, že zase iba šíril nenávisť voči nám. Čo na tom, že Robert Fico bojuje o život, poďme zase riešiť Tepláreň. A Kuciaka. Tak ja vám poviem, čo sa dialo, keď spáchali vraždu v Teplárni. Každý, kto sa vyjadril kriticky k LGBTI ideológii, bol označovaný za kolektívneho vinníka tejto vraždy. Vtedy to nevadilo?" Pýta sa trefne Ľuboš Blaha. Pripomína, že "vtedy nikto nevyzýval k zmieru, ale naopak – kričali, že všetci sme vinní, lebo sme neboli dosť slniečkarski. Ale keď dnes niekto pomenuje zrejmé príčiny atentátu na Roberta Fica v politickej nenávisti opozície proti Smeru, tak mu chcú zapchať ústa."

Dobrý príklad

"Zuzana Čaputová vtedy išla so slzami objímať majiteľa Teplárne. Kde je dnes? Máte pocit, že chce niekoho objímať? Že plače z toho, čo sa stalo Robertovi Ficovi? Cítite ten dvojaký meter?" Naráža podpredseda SMRu aj na to, že by sa od hlavy štátu očakávalo, aby navštívila predsedu vlády v nemocnici - určite by to voliči vládnej koalície uvítali ako symbol náznaku zmierenia.

Pokrytci, nič len pokrytci

"Po vražde Jána Kuciaka tu lynčovali všetkých Smerákov, hoci sme nič zlé neurobili. Kde boli vtedy všetci títo kazatelia a moralisti? Prečo vtedy nehovorili o zmierení? Nevidia, akí sú pokrytci?  V nemeckých médiách som sa dočítal, že po atentáte na premiéra Roberta Fica sa v bratislavských uliciach pýtali ľudí, čo si o tom myslia. Odpoveď bola – nič sa nestalo, nerieš. A vraj Bratislava je liberálna, tu žiaden súcit k Robertovi Ficovi nehľadajte. Toto uverejnili nemecké noviny. S dôvetkom, že vlastne Fico si za to môže tak trochu aj sám." Uvádza nie celkom známu skutočnosť Ľuboš Blaha ako príklad pokytectva.

Z obete robia vinníka

"Podprahovo útočia na Roberta Fica. Hľadajú pochopenie pre vraha. Ďalej šíria nenávisť a ukazujú prstom na každého, kto má iný názor na Rusko či na RTVS. Už raz takto vyhecovali vraha. A vidím, že sa v ničom nepoučili. V ničom.

Slováci to vidia a krútia hlavami pred televízorom. Ešte ani neprešiel týždeň od atentátu a už zase chrlia tony nenávisti proti nám. Proti väčšine národa, ktorá stojí za Robertom Ficom. Už to konečne pochopme. Oni žiaden zmier nechcú. Nenávidia nás. A nevedia to zakryť ani v takejto tragickej chvíli." Odkrýva pravú podstatu problému autor statusu Ľuboš Blaha.

Atentátnik vo voľbách prezidenta podporoval Zuzanu Čaputovú
Takže na svete je ďalšie dohľadateľné prepojenie strelca z Handlovej na Progresívne Slovensko. Zuzana Čaputová bola v tom období straníckou funkcionárkou - podpredsedníčkou Progresívcov. Je to jeden z faktov, ktorý ponúka článok na webe 1pluska.sk... Čítať ďalej
19 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik