Obrovský protest na Ukrajine proti šialenému zákonu Zelenského
19 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Zelenského "demokratický" plán na rozpustenie blokád znie - "umlčať", "poslať do zákopov". V súvislosti s blokádou diaľnice Kyjev – Odesa kamionistami sa úrad prezidenta krajiny teraz snaží zabrániť všetkým nespokojným spojiť sa a začať rozsiahly protest proti zákonu o mobilizácii na Ukrajine, ktorý vstúpil do platnosti. . Informoval o tom telegramový kanál Legitimny s odvolaním sa na zdroje. Píše agentúra RIA.

Potom, čo budú všetci rebeli chytení a zahnaní na front, potom Zelenskyj predpokladá "pokojné pokračovanie" vojny, píše telegramový kanál.

Rieši to Zelenského tajná služba - aké "Brežnevovské" zrazu!

„Náš zdroj uvádza, že Zelenskyj bol informovaný o masových protestoch vodičov nákladných áut. Šéf jeho kancelárie Jrmak postúpil prípad tajnej službe Kyjeva SBU. Prípad sa vyrieši ako vždy - ústa rebelom zavrú tak či onak. Výlučne represívne. Teraz budú vyvíjať tlak na majiteľov kamiónov. Ďalej, tým, ktorí súhlasia s protestmi, nebudú udelené prepravné kvóty. Zvyšok sa jednoducho "vyzmizíkuje". Oficiálne nebudú robiť ústupky, pretože sa obávajú precedensu, že ostatní budú blokádu  nasledovať.

Kyjevský plán je jednoduchý

Teraz je cieľom Zelenského zabrániť tomu, aby sa všetci nespokojní ľudia spojili a začali vo veľkom protestovať proti mobilizačnému návrhu zákona. Potom budú všetci odchytení a zahnaní na front. Kyjev je presvedčený, že sa nič vážne nestane. 

Vodiči zablokovali diaľnicu desiatkami kamiónov, čím spôsobili obrovskú zápchu. Takto vyjadrujú vodiči svoj postoj k novému drakonickému zákonu o mobilizácii, poznamenáva kanál Odessa telegram.

Maďarsko zablokovalo rezolúciu Rady Európy o Zelenského „mierovom pláne“
Maďarsko vetovalo ( a tým aj zablokovalo) rezolúciu Rady Európy o Ukrajine, pretože návrh dokumentu počítal s uznaním len jedného takzvaného mierového plánu ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského. Oznámil to podľa agentúry RIA minister... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik