Najvyšší čas pre druhú „zamatovú“
19 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Iba hlupák o sebe všade vyhlasuje, aký je múdry. A iba neslušný potrebuje nazvať sám seba slušným. Nazvali sa slušnými a začali nám nadávať. Potom nám zakázali rozprávať a písať. Dokonca aj myslieť. A najnovšie nás tí „múdri“ a „slušní“ začali strieľať. To si ani boľševik nedovolil. A to preto, že skutočná múdrosť a slušnosť tak, ako je to pre ňu obvyklé, mlčala. Hnusne to zneužili.

Niečo sa zmenilo. Za strašnú cenu, ale predsa. Až nepredstaviteľné bolestivé fyzické útrapy a balansovanie na hrazde medzi životom a smrťou jedného z nás otvorili zrazu duše i ústa tým, ktorí doteraz mlčali. Je neskutočne uľavujúce zrazu po všetkom tom kriku hlupákov, zúfalcov, plných nenávisti a milujúcich iba samých seba, zrazu počuť hlasy ľudských ľudí. Začal sa napĺňať sen o tom, že po tom všetkom hluku a reve, plnom nenávisti, zloby, závisti a falše, podlosti a klamstiev, ktoré sa na nás neustále valia z námestí, ale aj z rokovacej sály národného parlamentu, opäť počuť hlasy ľudí, v ktorých dlho driemala umlčiavaná ľudskosť.

Nepotrebujú ozvučenia, tribúny, zosilovače, ani uvrieskaný dav

Nepotrebujú odporne kariéristicky založených predátorov slušnej spoločnosti, ktorých celoživotnou náplňou je iba šplhanie sa po chrbátoch iných k vlastnej moci, vplyvu a uznaniu. Nepotrebujú ich, lebo nepotrebujú ani moc, oni ju svojou prirodzenou autoritou majú. Aj bez sfanatizovaných siekt okolo svojho „ja“, spievajúcich im zborovo ódy na slávu - najlepšie hneď večnú. Bez davov, plných závisti, nenávisti, bez tých, ktorí nám tu tridsať rokov „po“ reinkarnovali ideológie, ...izmy a prax latinsko-amerických diktátorov.

Už nemlčia skutoční umelci, už prehovorili skutoční politici

Už sa ozývajú všetci tí (nielen doma, aj v zahraničí), ktorým sa doteraz mlčanlivo bridilo cirkusové roztlieskavacie rebelovanie samozvancov, podľa samých seba povolaných rozhodovať o osude nás všetkých. Je to akési „Déjà vu“, nami, staršími, už raz videné, už raz zažité. Múdri začínajú civilizovane a hlavne veľmi rázne vystupovať proti nastupujúcej progresívnej totalite. Už niekoľko dní čítame vyjadrenia ľudí, ktorých sme od volieb nikdy nepočuli z tribún Šimečkom okupovaných námestí, ktorí sa nikdy nezjavili v trápnych propagandistických a štvavých červených denníčkoch. naopak, čoraz viac zaznievajú hlasy rešpektovaných, ktorí vážne varujú, že takto sa rútime do záhuby.

Hnusní farizejovia si medzitým už navliekajú iný kabát. Žalúdok sa obracia pri čítaní ich poatentátových komentárov. Najmä, ak si spomenieme, čo hovorili a písali ešte deň pred ním. A tiež viac ako tridsať rokov pred ním. Tí istí. Príde čas aj menovať konkrétne.

Hlavný rozoštváč a ignorant základných demokratických princípov zrazu riadi „upokojovanie“

Je to neskutočná drzosť, neskutočný teflón na ksichte, ak tu zrazu predkladá podmienky na upokojenie spoločnosti ten a tí, ktorí na nás vyše pol roka vriesakli z námestí heslá „obesiť“, „odstrániť“, „zlikvidovat“. To je neuveriteľný hnus, ďaleko za hranicami všetkého tolerovateľného.

A práve preto musia začať rozprávať všetci tí, ktorí doteraz iba ticho trpeli. Musia dať najavo svoj nesúhlas s diktatúrou zloby a nenávisti, s diktatúrou ega niekoľkých jedincov, bažiacich po moci aj za cenu vrážd legálne zvolených politikov.

Prišiel čas na druhý „zamat“. Hlasný, rázny, ale slušný, no najmä už konečne definitívny. Nech svet o Slovensku vie, že sme sa zamatovo dokázali vysporiadať aj s tými najsurovšími prejavmi netolernacie a nerešpektovania demokracie. Konečne, hoci aj na druhý pokus. Nedajme si naše mierumilovné, pokojné a srdečné Slovensko, neodovzdajme ho zapredancom zla, nenávisti, vojny a skazy.

Grigorov: Moje myšlienky sú pri Ficovi. Je to slušný človek a zaslúži si úctu!
Pozdravujem vás priatelia. Rád by som vám povedal pár slov k stredajšej šokujúcej udalosti. Niekedy je čas byť ticho, ale niekedy treba niečo povedať. Myslím, že práve teraz je ten čas. Skonštatoval to známy spevák Robo Grigorov na sociálnej sieti.... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik