Juraj Draxler: "Musí sa zmeniť kontrola médií, ktoré napätie rozdúchavali"
21 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

"Nedá mi nevyjadriť sa k jednej technickej veci. Novinári dnes tak trochu zo zúfalstva, že o atentáte nemôžu hovoriť agresívnejšie (to by už verejnosť naozaj nezniesla), sa snažia aspoň navážať do práce štátnej ochranky." Konštatuje na sociálnej sieti bývalý minister Juraj Draxler.

"Pripomeniem: keď sa pritom na sklonku predošlej vlády Smeru začala ráznejšie riadiť ochranka, pod novým šéfom, boli to práve progresívni novinári, kto okolo toho spustil nevídaný krik." Nie bez súvislosti pripomína autor statusu. "Zverejňovali príbehy o tom, ako vraj zamestnanci trpia, keď sa od nich žiada, aby naozaj splnili fyzické previerky. (!!!)." Ilustruje to konštatovanie iba jediným príkladom.

Zas si nas... do niekam

Juraj Draxler tiež pripomína: "A denník SME mal dokonca úplne neuveriteľný rozhovor s človekom, ktorý musel z ochranky odísť pre neschopnosť, ako sa sťažoval, že on predsa bol len v stráži budov, prečo by mal ovládať nejaké chvaty a podobne."

Bola to normálna kampaň

"Veľmi vítanou príležitosťou potom bola aféra okolo únosu vietnamského občana (ktorý vo vlasti spreneveril značné prostriedky) cez slovenské územie, s čím naša vládna ochranka proste nič nemala a ani nemohla mať.

Ale najmä na ňu smerovali rôzne vyrývačné otázky: ako to, že si naši ochrankári nevšimli, že si Vietnamci možno do lietadla v rámci svojej delegácie berú niekoho naviac a podobné nezmysly, hoci s ne-VIP členmi nejakej delegácie naša ochranka vôbec nič nemá." Píše Juraj DFraxler.

"Doslova sa snažili ochranku rozbombardovať. Potom sa navyše ešte zmenili pomery, a po roku 2020 zlaxnel, za Matoviča a Hegera, prístup ku všetkému, tak v štátnej správe, ako aj v bezpečnostných zložkách."

Čo teraz treba

"Niet sa čo čudovať, že bezpečnostné zložky musia mimoriadne starostlivo preveriť pozadie atentátu, vzhľadom na viacero týchto dosť podozrivých indícií. A aj verziu, že predsa len nešlo o čin osamelého blázna, ktorý s nikým ďalším už nespolupracoval. Mimochodom, komicky v tom všetkom pôsobí vystupovanie niekoho ako je Štefan Hamran. Ten mal v polícii vždy povesť administrátora (a vraj schopného, kým ho matovičovci nedali na funkciu prezidenta PZ, na čo sa už len vzhľadom na jeho samoľúbosť a iné vlastnosti totálne nehodil). Ale rozhodne nie nejakého taktika, človeka terénu." Vracia sa do nie až tak dávnej minulosti Juraj Draxler.

Každopádne, aj vzhľadom na to, čo sa stalo, je asi jasné, že sa končia časy, keď sme si mohli dovoliť správať sa príliš uvoľnene a ležérne

"Štát sa snažia z vonku destabilizovať bombovými vyhrážkami masívnemu počtu inštitúcií (a nie, asi sotva to robia Rusi - ťažko by na to použili vlastné emailové služby, čo je logika, ktorú, mimochodom, kaviarni ťažko vysvetlovať, okrem toho že na tej strane ani nikto nemá dôvod nás napádať). A k tomu sa pridal aj takýto priamy, fyzický útok na premiéra, a na štát.

Musí sa zmeniť kontrola médií, ktoré napätie riadne rozdúchavali, a takisto sa musí viac investovať do vnútornej bezpečnosti (aj obrany štátu). Inak to nepôjde." Uzatvára status bývalý člen vlády Juraj Draxler.

Peter Pellegrini: POZRITE SI VIDEO, JE TO DÔLEŽITÉ!
Ukazuje sa, že na okrúhly stôl politických strán zrejme ešte nedozrel čas, uviedol dnes novozvolený prezident Peter Pellegrini. Obrátil sa preto priamo na občanov s prosbou, aby sa nenechali uniesť negatívnymi emóciami, ktoré môže priniesť... Čítať ďalej
19 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik