SLNIEČKÁRI SA NAĎALEJ VYFARBUJÚ! Padlo ďalšie trestné oznámenie za vyhrážanie
18 | 05 | 2024 I Eka Balašková

Človeka z toho až mrazí! S trestnými oznámeniami ústavných činiteľov sa po atentáte na premiéra Roberta Fica doslova roztrhlo vrece. Ochranku bolo nutné posilniť pre novo zvolenú predsedníčku Súdnej rady, vyhrážali sa však aj mnohým ďalším verejne činným osobám. Najnovšie trestné oznámenie (TO) podal poslanec NR SR a kandidát do Európskeho parlamentu Igor Šimko (Hlas-SD). Ten o svojom kroku informoval na sociálnej sieti.

Šimko ešte v piatok (17. mája) na Facebooku informoval, že po atentáte na Roberta Fica sa aj on stal cieľom nebezpečného vyhrážania sa na sociálnej sieti. Preto podal trestné oznámenie rovnako, ako to urobili niektorí ďalší poslanci. Pripomenul, že na Slovensku sa musíme vrátiť k názorovej tolerancii. Trestné oznámenie podávali Branislav Becík, či Michal Šimečka a v náväznosti na to polícia informovala, že žiadne z nich rozhodne neberie na ľahkú váhu.

Aj jemu sa vyhrážali

„Z dôvodu udalostí posledných dní a to atentátu na jedného z najvyšších ústavných činiteľov SR pána premiéra Roberta Fica, ktorý dnes bojuje o život - ako ústavný činiteľ, poslanec NRSR som vyhodnotil reakcie na sociálnych sieťach voči mojej osobe ako nebezpečné vyhrážanie, ktoré mi bráni aj vo výkone mojej pozície poslanca NRSR medzi ľuďmi a z dôvodu obavy o svoj život a mojej rodiny som dnes v Košiciach podal trestné oznámenie. Viem že takýto krok urobili aj ďalší poslanci. Týmito prípadmi sa už zaoberajú špecializované útvary OČTK,“informoval Šimko ešte v piatok, 17. mája.  

"SLUŠNOĽUDIA" POKRAČUJÚ! NAKA obvinila osobu, ktorá sa vyhrážala ministrovi Eštokovi
Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z nebezpečného vyhrážania jednu osobu, ktorá mala poslať výhražnú správu ministrovi vnútra a ďalším dvom poslancom cez sociálnu sieť. O návrhu na jeho vzatie do väzby rozhodne súd. TASR o... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Poďakoval sa

„Chcem sa poďakovať všetkým bezpečnostným zložkám za nasadenie a ich prácu pre občanov SR ako aj okamžitým reakciám pána ministra vnútra SR Matúša Šutaja Eštoka. Pánovi premiérovi prajem skoré zotavenie a uzdravenie. Ľudia na Slovensku sa však bez ohľadu na ich postavenie musia cítiť bezpečne všetci. Ľuďom na Slovensku prajem pokoj a mier. Našou odpoveďou musí byť vzájomná tolerancia názorov medzi ľuďmi a mierových postojov voči sebe,“ uzavrel Šimko.

Igor Šimko, foto: TASR

Vyhrážali sa aj Becíkovi

Zastrelením sa niekto vyhrážal aj nitrianskemu županovi a poslancovi NR SR Branislavovi Becíkovi (Hlas-SD). Malo ísť o esemesky a odkazy na sociálnej sieti. Polícia ešte vo štvrtok odporučila zvýšiť v župnom dome bezpečnostné opatrenia. Župa by mala tiež rušiť verejné akcie.

Informáciu o vyhrážaní sa Becíkovi a podaní trestného oznámenia potvrdila hovorkyňa NSK Silvia Zeumerová. „Z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania orgánov činných v trestnom konaní sa k situácii nemôžeme bližšie vyjadrovať,” podotkla Zeumerová.

Reprofoto z videa

Polícia koná

„Môžeme potvrdiť, že dôkladne vyhodnocujeme všetky podozrivé príspevky, ktoré nám boli oznámené alebo ktoré sme odhalili v rámci posilneného výkonu. Uvedené príspevky analyzujú naše špecializované operatívne oddelenia Policajného zboru a podľa povahy ich postupujeme na príslušný policajný útvar, ktorý vo veci vedie vyšetrovanie,” podotkla polícia s tým, že ide o desiatky rozpracovaných prípadov.

KONEČNE! Polícia koná proti nenávistným prejavom na internete 
Polícia zaznamenala v súvislosti so stredajším (15. 5.) útokom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na sociálnych sieťach obrovské množstvo hanlivých a nenávistných komentárov vo vzťahu k osobe predsedu vlády SR a taktiež útokov na voličov a... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik