Šimečkovo zákerné vydieranie na progresívnej vlne "obrusovania nenávisti"
18 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

To si naozaj nikto nevšimol? To, ako Michal Šimečka, hrajúc divadlo zroneného a "hlboko šokovaného", politicky kalkuluje s nenávisťou v štáte a rovnako tak aj s predsedom vlády, ktorý leží na jednotke intenzívnej starostlivosti a s celou vládou? Nikto nepostrehol "malinké slovíčko" v jeho ponuke na zmier na politickej scéne na Slovensku? To malé slovo, ktoré je zároveň dobre ukrytým, no totálne bezcitným a politicky nehanebným vydieraním spoločnosti?

To malé slovko, to sú v citáte "kroky." Vraj sa PS vie dohodnúť na obrusovaní nenávisti, ak sa "zdržíme útokov a krokov, ktoré polarizujú spoločnosť." (zdroj citátu) Tu to až tak netrčí, je to výrok, publikovaný v médiu. Na instagrame je to však už jasnejšie, zrozumiteľnejšie, je to pre vnútrostranícku verejnosť a tých, ktorí svoju nenávisť verejne proklamujú na námesiach. Tam, kde tak rád na tribúnach stojí práve Michal Šimečka a burcuje k paralyzovaniu vládnej moci, demokraticky zvolenej v nedávnych parlamentných voľbách:

"Dohodnime sa, že sa všetci zdržíme akýchkoľvek politických útokov a že na minimálne 100 dní aj politických krokov a návrhov v citlivých oblastiach, ktoré polarizujú spoločnosť. " Inými slovami, v rámci upokojovania nenávisti Šimečka drzo žiada, aby vláda 100 dní iba svietila a kúrila. Nič iné sa z tej vety, vytiahnutej z instagramu "michalsimecka" nedá totiž vyčítať.

To je tak podlé, nízke, až hnusné...

Prečo by vláda sto dní na želanie Šimečku, ktorý nemá žiaden rozhodujúci ústavný mandát z volieb, nemala sto dní vládnuť? To, že niekto, živený progresívnou nenávisťou odstavil najsurovejším spôsobom, aký si možno čo i len predstaviť, z bežného pracovného života predsedu vlády, predsa nemá nič spoločné s tým, že vláda s mandátom, s podpredsedami premiéra, s legálne menovanými ministrami nemôže vládnuť. A šéf progresívcov to musí dobre vedieť. Ak to nevie, tak už je to prípad pre iných odborníkov a nie pre mediálny názor.

Zas si hrá jednu zo svojich falošných hier na oblbnutie sekty, ktorou sa obklopil. Zas chytá do ruky nejaké poleno, ktoré "našiel" a hádže ho bez hanby a nenávistne rovno po všetkých voličoch existujúcej, legálnej, demokraticky zostavenej a funkčnej vlády. A po vláde samotnej. Zopakujme si, Robert Fico je vinou progresívneho šialenca na čas vyradený (buďme radi, že teraz je jeho zdravotný stav aspoň taký) z bežného každodenného pracovného života a Šimečka si tu dáva podmienky, že preto vláda nemá sto dní vládnuť? Alebo teda smie, ale iba kúriť a svietiť ale - neprijímať žiadne rozhodnutia, s ktorými pán Šimečka nesúhlasí? Čo je on, samozvaný Boh? Nič mu nehovorí základný zákon štátu - ústava? Nič mu nehovorí slušnosť a pokora?

Mimochodom, atentátnik dôvodil svoj ohavný čin práve "krokmi", ktoré vláda prijíma. Je to fakt iba náhoda? Teraz tie kroky spomína Šimečka.

Diktuje zhodu...

Citujme ešte zo statusu na instagrame: "O detailoch tohto návrhu sa chcem rozprávať s predstaviteľmi koalície aj opozície, tak aby sme všetci našli zhodu " Šimečka môže chcieť čo len sa jemu a jeho bábkovodičom za hranicami zažiada. Ale treba veriť, že predstavitelia riadne zostavenej koalície, ktorá vzišla z regulérnych parlamentných volieb, sa s ním o tom, že nebudú sto dní prijímať rozhodnutia, ktoré oberprogresívcovi nevoňajú - ani len rozprávať nebudú. A že ho rýchlo, stručne a jasne pošlú do obvykle presne definovaného "niekam".

To je diktát - vy bude robiť iba to, na čom sa ja zhodnem! To nie sú žiadne "rozhovory".Pokiaľ je známe, pán Šimečka ešte neprevzal na Slovensku výkonnú moc, to je úloha regulérnej vlády. Ak sa o to snaží, potom sa snaží o štátny prevrat. Ak je iba natoľko hlúpy, že si neuvedomuje, čo tu dristá, potom ho treba ľutovať. A ak tie blbosti šíri iba do radov svojej sekty, potom je jednoznačne on tým, kto tu neustále podkuruje pod nenávisťou. Mal by si o tom fakt vážne pokecať s vnímavou ešteprezidentkou.

Kde boli doteraz tí rozcítení, tí mierumilovní, tí láskaví a nežní?
Prvý raz burácal dav na námestiach "Fica obesiť" ešte v roku 2015. Odvtedy v podstate na každom verejnom buričstve opozície. Presnejšie, "protificovskej opozície". A kto práve Fica nevešal, ten o to hlasnejšie vrieskal, že "do basy s ním". Medzitým... Čítať ďalej
16 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik