PRESTAŇTE S TOU NENÁVISŤOU, SLNIEČKARI! NESTAČILO, ČO STE SPÔSOBILI? (VIDEO)
18 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

ĎALEJ PROTI NÁM ŠÍRIA NENÁVISŤ - NIČ NEPOCHOPILI! Nič nepochopili. Ďalej do nás búšia, ďalej šíria nenávisť. Liberálny tábor, verejnoprávna televízia, Progresívci... Keď zabili Kuciaka, tak nás lynčovali - vtedy nikto z nich nevyzýval k okrúhlym stolom a hrubým čiaram, spomína podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha na diametrálne odlišné správanie zmienených pred pár rokmi.

"A teraz, keď aj kvôli ich nenávisti leží v nemocnici Robert Fico a bojuje o život, tak tu falošne vyzývajú k zmiereniu a popritom do nás ďalej útočia cez svoje médiá... A áno, budem chodiť do alternatívy a nie do mainstreamu, ktorý nás roky ignoroval a živil proti nám nenávisť. My chceme zmier, ale loptička je na ich strane. Provokujú. Útočia. A ďalej zvyšujú napätie. Namiesto toho, aby sa kajali," hovorí Blaha.

Blaha hovoril s médiami z celého sveta - konečne budú vedieť pravdu?

Smerák v piatok celý deň strávil v rozhovoroch so zahraničnými médiami. Podľa neho musia poznať našu pravdu. Dal rozhovor pre médiá z celého sveta, vrátane Rossija 1 či Al-Džazíra. 

"Hovoril som so Srbmi, Francúzmi, Rakúšanmi aj Brazílčanmi. Celý svet hovorí o Slovensku, celý svet vyjadruje solidaritu Robertovi Ficovi. A všetci sa pýtajú - ako je možné, že sa stalo niečo takéto strašné. A ako je možné, že Roberta Fica sa ešte aj v čase, kedy bojuje o život, snažia slovenské médiá obviňovať a útočiť naňho. Musel som im vysvetľovať, čo sa tu dialo za ostatné roky. Akú nekonečnú nenávisť šírili proti Robertovi Ficovi liberálne médiá a progresívna opozícia," hovorí Blaha.

"Vysvetľoval som im, ako sa im podarilo z pacifistu, ktorý chodil presviedčať Slovenských brancov, že sa mýlia, vytvoriť slniečkarskeho radikála, ktorý kvôli nenávisti proti našej vláde spáchal atentát na premiéra. Vysvetľoval som im, ako tento útočník chodil na protesty PS, ako na protivládnych protestoch spolu s Naďovými Demokratmi vrieskal "Ukrajina" a nadávky na premiéra. A v pozadí sa trepotala zástava EÚ. Vysvetľoval som im, kam až môže viesť mediálna nenávisť a fanatizmus slniečkarov. Kam až môže viesť brutálny brainwashing a systematický hejt voči človeku, ktorý chcel iba mier," dodáva kandidát na europoslanca.

NAJNOVŠIE INFORMÁCIE O STAVE PREMIÉRA: V Banskej Bystrici sa udialo niekoľko zázrakov (VIDEO)
Tlačová konferencia o zdravotnom stave premiéra Roberta Fica po atentáte v Handlovej. Pozrite si najnovšie informácie, ktoré podáva ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková a vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák. R. Kaliňák: V Banskej... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Takto podľa Blahu kedysi dokázali umiernených moslimov premeniť na džihádistov radikálni islamisti. To mu tvrdili aj novinári z Al-Džazíri. Je to ako cez kopirák. Fanatizmus a zaslepenosť.

Blaha hovorí, že dnes je tento strašidelný fenomén prítomný v neoliberálnom prostredí. A oni si pred tým ďalej zakrývajú oči a tvária sa, že si za to môžeme sami. Nemajú ani štipku sebareflexie.

"Ruský novinár ma upozornil na útoky západných médií na Roberta Fica, ktoré museli sami stiahnuť kvôli odporu svojich čitateľov - sympatie voči nášmu premiérovi sú obrovské a nikto nemá rád, keď sa kope do obete." 

FOTO TASR - Pavol Zachar | Podpredseda strany Smer - sociálna demokracia Ľuboš Blaha

Obyčajný cynický kalkul

Blaha vysvetľoval zahraničným médiám, akú komunikačnú taktiku zvolili slniečkari. Odpútavajú pozornosť od toho, že Roberta Fica chcel zavraždiť priaznivec opozície. Naopak, obviňujú koalíciu. "Zaznievajú pokrytecké výzvy k zmieru - bez akéhokoľvek pokánia. Dokonca nás Čaputová pozvala na okrúhly stôl predsedov strán, hoci vedia, že náš predseda bojuje o život v nemocnici. A keď neprídeme, budú ukazovať prstom, že to my nechceme zmier. Obyčajný cynický kalkul. Je choré, že na utrpení predsedu Smeru sa ešte aj tí, ktorí nesú zodpovednosť, snažia vytĺkať politické body."

"Ďalej proti nám šíria nenávisť, volajú si svojich nenávistných Weissov, Lenčov, Radičové či Štefančíkov. A dokonca aj Hamrana. Výsledok je len jeden - ich kopance ešte viac jatria rany v srdciach našich sympatizantov. A pritom by stačilo neprovokovať, stíšiť sa, priznať si chybu. Tam niekde začína - zmier. Bola to ich nenávisť, ktorá vymyla mozog strelcovi. Darmo budú teraz hádzať špinu na nás - Slovensko to vie. A už to vedia aj v zahraničí," dodáva Blaha.

"O Robertovi Ficovi hovorí celý svet. Ale celú pravdu vieme iba my - úprimný vlastenec, obhajca mieru a v prvom rade dobrý človek sa stal obeťou progresivistickej nenávisti. Pokračujúcej nenávisti. Myslíme na Teba, pán predseda. Vráť sa, čím skôr sa vráť," uzavrel podpredseda Smeru. 

MATOVIČOVCI OPÄŤ ÚTOČIA!
Hnutie Slovensko expremiéra Matoviča vyzvalo na odstúpenie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) z funkcie. Zároveň vyzvalo vládu na stiahnutie "provokatívnych" návrhov zákonov z Národnej rady (NR) SR, najmä zákona o Slovenskej televízii a... Čítať ďalej
18 | 05 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik